Affiliate marketing | Best4u Internet Marketing B.V.

Affiliate marketing

Bel nu naar (088) 000 85 70 (088) 000 85 70

Affiliate marketing: wat is dat?

affiliate-marketing-4De term affiliate marketing kom je steeds vaker tegen en het wordt steeds vaker gebruikt. Maar wat is het nu eigenlijk precies? Affiliate marketing is kort gezegd het promoten van andermans producten. Als jij een bepaald product van iemand anders succesvol promoot en ervoor zorgt dat de consument het product via jouw website koopt, dan krijg je een bepaald percentage commissie hiervoor. Bij affiliate marketing heb je dus geen eigen product dat je verkoopt, maar verdien je geld door het promoten van het product van een ander.

Het inzetten van affiliate marketing zie je veel bij bijvoorbeeld succesvolle en invloedrijke blogs. Lezers nemen de mening van zo’n blog uiterst serieus en een product wordt veel waardevoller gezien wanneer zo’n blogger er over schrijft, dan een reclameadvertentie.

Hoe werkt affiliate marketing?

Het inzetten van affiliate marketing is relatief gemakkelijk. Affiliate marketing kun je inzetten door een speciale affiliate link op jouw website te plaatsen, welke linkt naar het product dat je promoot. Door deze speciale affiliate link te gebruiken, wordt er precies gemeten dat de bezoeker via jouw website op de website van het gepromote product terecht komt. Wanneer een bezoeker ook daadwerkelijk – door jouw promotie – het product koopt, krijg je daarover een bepaald percentage aan commissie.

Affiliate links

Het plaatsen van een affiliate link; dat gaat niet zomaar. Hiervoor heb je een speciale persoonlijke code nodig zodat er precies gemeten kan worden waar de bezoeker vandaan komt. Zo’n affiliate link kun je via diverse diensten verkrijgen door je aan te melden bij een affiliate netwerk. Zij maken het mogelijk om jouw persoonlijke affiliate link te maken, zonder dat daar enige technische kennis voor vereist is. Voorbeelden van affiliate netwerken zijn bijvoorbeeld: Daisycon, TradeTracker en Zanox.

Verdienmodel van affiliate marketing

Het uiteindelijke doel van affiliate marketing is natuurlijk om geld te verdienen. Enerzijds voor het bedrijf dat het product promoot en anderzijds door de extra verkopen van het product door de promotie ervan. Er zijn verschillende verdienmodellen in de affiliate marketing:

    • Pay Per Click (PPC) – hierbij krijg je een bepaalde vergoeding voor als een bezoeker op het promotiemateriaal van jouw website klikt;
    • Pay Per Lead (PPL) – hierbij krijg je een vergoeding voor als een bezoeker bijvoorbeeld gegevens bij de adverteerder achterlaat door mee te doen aan een prijsvraag;
    • Click Per Sale (CPS) – hierbij krijg je een vergoeding voor als de bezoeker ook echt daadwerkelijk het gepromote product gekocht heeft.

De hoogste vergoeding wordt meestal uitgekeerd bij het gebruik van CPS. Het is echter wel belangrijk dat je bij het kiezen van een verdienmodel, goed kijkt naar welk verdienmodel past bij jouw doelgroep en bij jouw website.

Denk aan je doelgroep

Affiliate marketing is een ontzettend handige en relatief snelle manier om geld te verdienen door het promoten van andermans producten of het laten promoten van jouw producten. Het is echter in beide gevallen essentieel dat wat je promoot of laat promoten, past bij jouw doelgroep. Het te promoten product moet passen bij het onderwerp van de website waar het gepromoot wordt én het moet passen bij de interesses van de bezoeker. Wanneer je dit niet doet, zul je de plank misslaan en eerder potentiële klanten afschrikken dan verleiden.

Kort gezegd: affiliate marketing is een relatief makkelijke manier om geld te verdienen door gebruik van promotie, maar het is wel belangrijk dat je alle keuzes binnen de affiliate marketing rondom jouw bedrijf, volledig afstemt op jouw doelgroep.

Waarom investeren in internetmarketing

Waarom moet ik investeren in internetmarketing?

Geplaatst op: 4 December 2015 door: Pascal

Internetmarketing, soms ook wel online marketing genoemd , is een begrip wat hedendaags veel voorbij komt op verschillende blogs, televisie programma’s en op social media. Je krijgt dan ook snel een beeld bij het begrip ‘internetmarketing’. Toch klopt dit niet altijd en bestaat er nog te veel onduidelijkheid over dit begrip merken wij bij Best4u. […]

Wat is remarketing

Remarketing in Display en Search

Geplaatst op: 24 November 2015 door: Sander

Een tijdje terug heeft mijn collega Pascal een blog (https://www.best4u.nl/wat-moet-je-weten-over-retargeting/) geschreven over de basistheorieën van Remarketing. In dit tweede blog over Remarketing gaan wij wat dieper in op twee soorten Remarketingcampagnes. Namelijk Remarketing binnen het Google Display Netwerk (GDN) en Remarketing binnen Google Search (RLSA). Ter opfrissing beginnen we met een korte introductie van Remarketing. […]

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Advies Bij SchuldenBest4u heeft drie websites van ons in beheer waarvan de derde nog ontwikkeld wordt. Ook doen ze de internet marketing voor ons. De resultaten zijn goed, de communicatie is fijn, er wordt snel gereageerd als ik vragen heb en er is veel ruimte voor overleg. Het contact met de medewerkers is erg leuk!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪StanFitPTBest4u is servicegericht, duidelijk, meedenkend, toegankelijk en vernieuwend. Ik heb meerdere personen aan de lijn gehad en het contact verloopt met iedereen soepel. Je merkt dat iedereen zijn of haar werk erg leuk vindt!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪FestuniqueBest4u werkt snel en houdt zich aan de afspraken. Wij zijn tevreden met onze nieuwe website!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Nida SangBest4u is in alle opzichten heel klantvriendelijk. Ik heb veel vergelijkingsmateriaal en ervaring in de online wereld dus ik ben daar erg kritisch in. Best4u levert niet alleen een kwaliteitsproduct maar zet ook nog een extra stapje voor de klant. Alle medewerkers zijn heel vriendelijk en staan open voor de klant en voor kritiek!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Mediatorpraktijk Noord NederlandWij zijn heel tevreden over Best4u! De verwachtingen zijn waargemaakt: de online marketing heeft ons als mediatorpraktijk behoorlijk veel werk en ook bekendheid opgeleverd.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Schoonheidsinstituut AllureDe communicatie met Best4u is heel goed. Ook over het werk dat ze leveren ben ik tevreden. Ik heb veel contact met Bas en Jordi en zij nemen altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden en me verder te helpen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Social DogMijn website werd helaas niet goed gevonden en had/heb zelf te weinig kennis en tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Na wat zoeken op Google kwam ik bij best4u uit en zij hebben mij geholpen om hoger in google te komen. Het eerste half jaar merkte ik eerst niet zo veel maar daarna werden de resultaten steeds beter. Nu krijg ik ook steeds meer serieuze opdrachten binnen van klussen die ik heel leuk vind om te doen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Taxi Nijmegen D.T.C.Ik heb voor Best4u gekozen omdat ze zelf goed vindbaar zijn in Google. Ik heb met meerdere partijen samengewerkt maar vaak bleven de resultaten uit. Het werk van best4u is goed en er worden nu wel positieve resultaten behaald.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪De BetonboorderOp dit moment voert Best4u seo voor ons uit. Hierbij geven zij prettig advies en ondersteuning over tactieken. Er wordt goed meegedacht! De resultaten van de campagne zijn prima.Feedback Company
✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 118 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬