Click Through Ratio: wat en hoe? | Best4u Internet Marketing B.V.

Click Through Ratio: wat en hoe?

Bel nu naar (088) 000 85 70 (088) 000 85 70

Click Through Ratio: wat en hoe?

click-throughWanneer je nieuw bent in het online adverteren, heb je waarschijnlijk al veel nieuwe begrippen langs zien komen. Wanneer we het hebben over het meten van het succes van jouw online campagne, praten we al snel over de Click Through Ratio. Maar wat is de CTR nou eigenlijk?

Wat is CTR?

De CTR is een percentage dat het aantal kliks weergeeft op jouw advertentie, gedeeld door het aantal vertoningen. Heb je bijvoorbeeld een CTR van 0,1%? Dit betekent dat van de 1.000 bezoekers die jouw advertentie hebben gezien, er één iemand ook op de advertentie heeft geklikt. Hierdoor krijg je een indicatie van hoeveel mensen jouw advertentie zien en hoeveel er ook echt doorklikken naar jouw site. Hierbij geldt vaak hoe hoger het CTR percentage is, hoe beter het resultaat.

Wat beoordeel je met CTR?

CTR geeft inzicht of jouw advertentie aansluit bij de doelgroep. Een klik betekent namelijk voor een interactie met de campagne. Wanneer een bezoeker klikt op jouw advertentie, mag je ervan uit gaan dat hij of zij de advertentie heeft gezien. Door het aantal kliks te bekijken, kan je zien of de doelgroep interesse heeft in jouw advertentie.

Wanneer is de CTR goed?

Op basis van display adverteren en bannering ligt het gemiddelde CTR tussen 0,09% en 0,1%. Laat je dus niet afschikken door een laag getal. Een percentage van 0,1% lijkt erg laag, terwijl met een CTR van 0,1% de campagne goed gepresteerd heeft.

Hoe bereken ik de CTR

de CTR kan je eenvoudig zelf uitrekenen. Je hebt bijvoorbeeld een online campagne met 300.000 vertoningen. Na twee weken is er 180 keer geklikt op jouw advertentie. Je deelt dan het aantal kliks door het aantal vertoningen en dit doe je keer 100%. 180 / 300.000 x 100% = 0,06%. Je hebt dan een CTR van 0,06%.

Start met het stellen van doelen

Kliks geven een goed beeld of jouw advertentie aanslaat. Maar een hoog CTR betekent niet altijd dat jouw campagne een succes is. Het ligt hierbij aan het doel wat je stelt. Wil je bijvoorbeeld meer bezoekers trekken naar jouw website? Dan kan je de CTR goed gebruiken om dit te meten. Bedenk voor het starten van een campagne altijd goed wat jouw doel is.

Vragen over het inzetten van CTR? Of wil je graag advies of hulp hierbij. Neem geheel vrijblijvend contact op met Best4U voor meer informatie.

Waarom investeren in internetmarketing

Waarom moet ik investeren in internetmarketing?

Geplaatst op: 4 December 2015 door: Pascal

Internetmarketing, soms ook wel online marketing genoemd , is een begrip wat hedendaags veel voorbij komt op verschillende blogs, televisie programma’s en op social media. Je krijgt dan ook snel een beeld bij het begrip ‘internetmarketing’. Toch klopt dit niet altijd en bestaat er nog te veel onduidelijkheid over dit begrip merken wij bij Best4u. […]

Wat is remarketing

Remarketing in Display en Search

Geplaatst op: 24 November 2015 door: Sander

Een tijdje terug heeft mijn collega Pascal een blog (https://www.best4u.nl/wat-moet-je-weten-over-retargeting/) geschreven over de basistheorieën van Remarketing. In dit tweede blog over Remarketing gaan wij wat dieper in op twee soorten Remarketingcampagnes. Namelijk Remarketing binnen het Google Display Netwerk (GDN) en Remarketing binnen Google Search (RLSA). Ter opfrissing beginnen we met een korte introductie van Remarketing. […]

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Advies Bij SchuldenBest4u heeft drie websites van ons in beheer waarvan de derde nog ontwikkeld wordt. Ook doen ze de internet marketing voor ons. De resultaten zijn goed, de communicatie is fijn, er wordt snel gereageerd als ik vragen heb en er is veel ruimte voor overleg. Het contact met de medewerkers is erg leuk!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪StanFitPTBest4u is servicegericht, duidelijk, meedenkend, toegankelijk en vernieuwend. Ik heb meerdere personen aan de lijn gehad en het contact verloopt met iedereen soepel. Je merkt dat iedereen zijn of haar werk erg leuk vindt!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪FestuniqueBest4u werkt snel en houdt zich aan de afspraken. Wij zijn tevreden met onze nieuwe website!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Nida SangBest4u is in alle opzichten heel klantvriendelijk. Ik heb veel vergelijkingsmateriaal en ervaring in de online wereld dus ik ben daar erg kritisch in. Best4u levert niet alleen een kwaliteitsproduct maar zet ook nog een extra stapje voor de klant. Alle medewerkers zijn heel vriendelijk en staan open voor de klant en voor kritiek!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Mediatorpraktijk Noord NederlandWij zijn heel tevreden over Best4u! De verwachtingen zijn waargemaakt: de online marketing heeft ons als mediatorpraktijk behoorlijk veel werk en ook bekendheid opgeleverd.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Schoonheidsinstituut AllureDe communicatie met Best4u is heel goed. Ook over het werk dat ze leveren ben ik tevreden. Ik heb veel contact met Bas en Jordi en zij nemen altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden en me verder te helpen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Social DogMijn website werd helaas niet goed gevonden en had/heb zelf te weinig kennis en tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Na wat zoeken op Google kwam ik bij best4u uit en zij hebben mij geholpen om hoger in google te komen. Het eerste half jaar merkte ik eerst niet zo veel maar daarna werden de resultaten steeds beter. Nu krijg ik ook steeds meer serieuze opdrachten binnen van klussen die ik heel leuk vind om te doen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Taxi Nijmegen D.T.C.Ik heb voor Best4u gekozen omdat ze zelf goed vindbaar zijn in Google. Ik heb met meerdere partijen samengewerkt maar vaak bleven de resultaten uit. Het werk van best4u is goed en er worden nu wel positieve resultaten behaald.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪De BetonboorderOp dit moment voert Best4u seo voor ons uit. Hierbij geven zij prettig advies en ondersteuning over tactieken. Er wordt goed meegedacht! De resultaten van de campagne zijn prima.Feedback Company
✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 118 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬