De keywordplanner | Best4u Internet Marketing B.V.

De keywordplanner

Bel nu naar (088) 000 85 70 (088) 000 85 70

De Keywordplanner: een uitstekend hulpmiddel voor zoekwoordenonderzoek

google-adwords-keyword-plannerZoekmachine optimalisatie, ook wel SEO, kan een aanzienlijke verbetering opleveren in de vindbaarheid van jouw website in Google. Aan de basis van iedere succesvolle SEO-campagne, ligt een goed zoekwoordenonderzoek. De Google Keywordplanner is een handige tool die je hiervoor kunt gebruiken. De planner helpt je bij het uitzoeken welke zoekwoorden veel traffic naar je website opleveren. Zo kun je de website gaan optimaliseren voor de zoekwoorden waarop het meest gezocht wordt door jouw doelgroep! Zelf aan de slag met de Keywordplanner? Lees dan vooral verder.

Verzamel relevante zoekwoorden

Maar waar moet je beginnen als je een gedegen zoekwoordenonderzoek wilt doen? De eerste stap, is het op een rijtje zetten van ‘basis’ zoekwoorden. Dit zijn de zoekwoorden waarvan je denkt dat jouw doelgroep ze gebruikt. Wees creatief en denk ook na over long-tail-zoekwoorden! Dit zijn specifieke zoekwoordcombinaties, waarvan het aannemelijk is dat potentiële klanten ze intikken. Verzamel alle, volgens jou, relevante zoekwoorden (per categorie) vervolgens in een overzichtelijk Excel bestandje. Let op: dit is slechts een begin, je kunt de zoekwoorden later altijd nog aanpassen.

Aan de slag met de Keywordplanner

Nu kun je écht aan de slag met de Keywordplanner. Om in te kunnen inloggen, heb je een Google-account nodig. Ingelogd? De zoekwoordplanner vind je onder de tab ‘Hulpprogramma’s en analyse’. Je krijgt de keuze uit drie opties:

  • 1. Zoeken naar ideeën voor zoekwoorden en advertentiegroepen
  • 2. Zoekwoorden opgeven op uploaden om te zien hoe ze presteren
  • 3. Zoekwoordenlijsten kopiëren

Om te testen of jouw verzamelde zoekwoorden daadwerkelijk belangrijk zijn, kies je optie 2. En ook al heb je de plank een beetje misgeslagen, is dat geen reden voor paniek. De Keywordplanner verzint automatisch suggesties waar wél op wordt gezocht. Pak je Excel bestand erbij, wis de zoekwoorden waar geen zoekvolume op zit en voeg de nieuwe zoekwoorden, met bijbehorend verkeer, toe. De nieuwe zoekwoorden voeg je ook weer toe aan de Keywordplanner, om zo steeds weer nieuwe suggesties te krijgen.

Hulp nodig bij zoekwoordenonderzoek?

Stap voor stap krijg je meer inzicht in het zoekgedrag van je potentiële bezoekers. Deze informatie is zeer waardevol om je website te optimaliseren voor zoekmachine resultaten. Heb je nog nooit zoekwoordenonderzoek gedaan? Dan wordt het de hoogste tijd om hier mee te starten. De Google Adwords Keywordplanner is daarbij een uitstekend hulpmiddel! Neem gerust contact op met Best4U voor meer informatie of hulp bij de Keywordplanner.

Waarom investeren in internetmarketing

Waarom moet ik investeren in internetmarketing?

Geplaatst op: 4 December 2015 door: Pascal

Internetmarketing, soms ook wel online marketing genoemd , is een begrip wat hedendaags veel voorbij komt op verschillende blogs, televisie programma’s en op social media. Je krijgt dan ook snel een beeld bij het begrip ‘internetmarketing’. Toch klopt dit niet altijd en bestaat er nog te veel onduidelijkheid over dit begrip merken wij bij Best4u. […]

Wat is remarketing

Remarketing in Display en Search

Geplaatst op: 24 November 2015 door: Sander

Een tijdje terug heeft mijn collega Pascal een blog (https://www.best4u.nl/wat-moet-je-weten-over-retargeting/) geschreven over de basistheorieën van Remarketing. In dit tweede blog over Remarketing gaan wij wat dieper in op twee soorten Remarketingcampagnes. Namelijk Remarketing binnen het Google Display Netwerk (GDN) en Remarketing binnen Google Search (RLSA). Ter opfrissing beginnen we met een korte introductie van Remarketing. […]

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Advies Bij SchuldenBest4u heeft drie websites van ons in beheer waarvan de derde nog ontwikkeld wordt. Ook doen ze de internet marketing voor ons. De resultaten zijn goed, de communicatie is fijn, er wordt snel gereageerd als ik vragen heb en er is veel ruimte voor overleg. Het contact met de medewerkers is erg leuk!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪StanFitPTBest4u is servicegericht, duidelijk, meedenkend, toegankelijk en vernieuwend. Ik heb meerdere personen aan de lijn gehad en het contact verloopt met iedereen soepel. Je merkt dat iedereen zijn of haar werk erg leuk vindt!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪FestuniqueBest4u werkt snel en houdt zich aan de afspraken. Wij zijn tevreden met onze nieuwe website!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Nida SangBest4u is in alle opzichten heel klantvriendelijk. Ik heb veel vergelijkingsmateriaal en ervaring in de online wereld dus ik ben daar erg kritisch in. Best4u levert niet alleen een kwaliteitsproduct maar zet ook nog een extra stapje voor de klant. Alle medewerkers zijn heel vriendelijk en staan open voor de klant en voor kritiek!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Mediatorpraktijk Noord NederlandWij zijn heel tevreden over Best4u! De verwachtingen zijn waargemaakt: de online marketing heeft ons als mediatorpraktijk behoorlijk veel werk en ook bekendheid opgeleverd.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Schoonheidsinstituut AllureDe communicatie met Best4u is heel goed. Ook over het werk dat ze leveren ben ik tevreden. Ik heb veel contact met Bas en Jordi en zij nemen altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden en me verder te helpen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Social DogMijn website werd helaas niet goed gevonden en had/heb zelf te weinig kennis en tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Na wat zoeken op Google kwam ik bij best4u uit en zij hebben mij geholpen om hoger in google te komen. Het eerste half jaar merkte ik eerst niet zo veel maar daarna werden de resultaten steeds beter. Nu krijg ik ook steeds meer serieuze opdrachten binnen van klussen die ik heel leuk vind om te doen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Taxi Nijmegen D.T.C.Ik heb voor Best4u gekozen omdat ze zelf goed vindbaar zijn in Google. Ik heb met meerdere partijen samengewerkt maar vaak bleven de resultaten uit. Het werk van best4u is goed en er worden nu wel positieve resultaten behaald.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪De BetonboorderOp dit moment voert Best4u seo voor ons uit. Hierbij geven zij prettig advies en ondersteuning over tactieken. Er wordt goed meegedacht! De resultaten van de campagne zijn prima.Feedback Company
✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 118 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬