Dubbele content vermijden | Best4u Internet Marketing B.V.

Dubbele content vermijden

Bel nu naar (088) 000 85 70 (088) 000 85 70

Dubbele content vermijden met de canonical URL

dubbele-content

De canonical URL is een wapen dat marketeers inzetten om duplicate content, ofwel dubbele content, op hun website of webshop tegen te gaan. Deze dubbele content kan namelijk ge-indexeert worden als spam, waardoor jouw positie in zoekmachines verslechtert. In uitzonderlijke gevallen legt een zoekmachine je, als gevolg van dubbele content, zelfs een penalty op en degradeert al je websites. Dubbele content wil je dus het liefst vermijden. Een canonical URL biedt uitkomst. In dit artikel lees je alles over de canonical URL en de toepassing er van!

Dubbele content door filterfuncties in je webshop

De canonical URL is het makkelijkst uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. Stel; jij bent een online aanbieder van sokken in alle soorten en maten. In je webshop maak je gebruik van een filterfunctie, waarbij consumenten de mogelijkheid krijgen om de sokken e sorteren, bijvoorbeeld op basis van merk, kleur, populariteit of prijs. Hoewel de sokken op de pagina alleen van volgorde veranderen, zal je CMS voor iedere filterfunctie een aparte URL aanmaken. Het gevolg: zoekmachines gaan je pagina’s zien als dubbele content, wat ernstige gevolgen heeft voor jouw positie in de zoekresultaten.

De canonical URL biedt uitkomst

Gelukkig bestaat de canonical URL. Een canonical URL zorgt er voor dat zoekmachines deze dubbele pagina’s niet indexeert. Met zo’n URL vertel je zoekmachines in feite op welke pagina de originele content staat. Alleen de canonical URL wordt vervolgens opgenomen in de zoekresultaten. Andere URL’s die dezelfde content tonen, worden niet geïndexeerd, waardoor de kans aanzienlijk groter is dat je hoog gaat ranken in zoekmachines met je productpagina’s.

Maar hoe dan?

Een canonical tag wordt opgenomen tussen de -tags van de webpagina en zal moeten refereren naar de originele, voorkeurspagina (de canonieke URL). De canonical URL bevat altijd een rel=”canonical”-tag, en kan er bijvoorbeeld zo uit zien:

.

De canonical URL is dus een handig hulpmiddel om dubbele content op je website te vermijden. Toch is het belangrijk om je pagina’s te voorzien van zo veel mogelijk unieke content, unieke titels en unieke meta descriptions. Dit is niet alleen prettig voor de bezoeker, maar zal ook op prijs gesteld worden door zoekmachines.

Waarom investeren in internetmarketing

Waarom moet ik investeren in internetmarketing?

Geplaatst op: 4 December 2015 door: Pascal

Internetmarketing, soms ook wel online marketing genoemd , is een begrip wat hedendaags veel voorbij komt op verschillende blogs, televisie programma’s en op social media. Je krijgt dan ook snel een beeld bij het begrip ‘internetmarketing’. Toch klopt dit niet altijd en bestaat er nog te veel onduidelijkheid over dit begrip merken wij bij Best4u. […]

Wat is remarketing

Remarketing in Display en Search

Geplaatst op: 24 November 2015 door: Sander

Een tijdje terug heeft mijn collega Pascal een blog (https://www.best4u.nl/wat-moet-je-weten-over-retargeting/) geschreven over de basistheorieën van Remarketing. In dit tweede blog over Remarketing gaan wij wat dieper in op twee soorten Remarketingcampagnes. Namelijk Remarketing binnen het Google Display Netwerk (GDN) en Remarketing binnen Google Search (RLSA). Ter opfrissing beginnen we met een korte introductie van Remarketing. […]

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Advies Bij SchuldenBest4u heeft drie websites van ons in beheer waarvan de derde nog ontwikkeld wordt. Ook doen ze de internet marketing voor ons. De resultaten zijn goed, de communicatie is fijn, er wordt snel gereageerd als ik vragen heb en er is veel ruimte voor overleg. Het contact met de medewerkers is erg leuk!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪StanFitPTBest4u is servicegericht, duidelijk, meedenkend, toegankelijk en vernieuwend. Ik heb meerdere personen aan de lijn gehad en het contact verloopt met iedereen soepel. Je merkt dat iedereen zijn of haar werk erg leuk vindt!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪FestuniqueBest4u werkt snel en houdt zich aan de afspraken. Wij zijn tevreden met onze nieuwe website!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Nida SangBest4u is in alle opzichten heel klantvriendelijk. Ik heb veel vergelijkingsmateriaal en ervaring in de online wereld dus ik ben daar erg kritisch in. Best4u levert niet alleen een kwaliteitsproduct maar zet ook nog een extra stapje voor de klant. Alle medewerkers zijn heel vriendelijk en staan open voor de klant en voor kritiek!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Mediatorpraktijk Noord NederlandWij zijn heel tevreden over Best4u! De verwachtingen zijn waargemaakt: de online marketing heeft ons als mediatorpraktijk behoorlijk veel werk en ook bekendheid opgeleverd.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Schoonheidsinstituut AllureDe communicatie met Best4u is heel goed. Ook over het werk dat ze leveren ben ik tevreden. Ik heb veel contact met Bas en Jordi en zij nemen altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden en me verder te helpen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Social DogMijn website werd helaas niet goed gevonden en had/heb zelf te weinig kennis en tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Na wat zoeken op Google kwam ik bij best4u uit en zij hebben mij geholpen om hoger in google te komen. Het eerste half jaar merkte ik eerst niet zo veel maar daarna werden de resultaten steeds beter. Nu krijg ik ook steeds meer serieuze opdrachten binnen van klussen die ik heel leuk vind om te doen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Taxi Nijmegen D.T.C.Ik heb voor Best4u gekozen omdat ze zelf goed vindbaar zijn in Google. Ik heb met meerdere partijen samengewerkt maar vaak bleven de resultaten uit. Het werk van best4u is goed en er worden nu wel positieve resultaten behaald.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪De BetonboorderOp dit moment voert Best4u seo voor ons uit. Hierbij geven zij prettig advies en ondersteuning over tactieken. Er wordt goed meegedacht! De resultaten van de campagne zijn prima.Feedback Company
✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 118 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬