Duplicate content; voorkomen of niet? | Best4u Internet Marketing B.V.

Duplicate content; voorkomen of niet?

Bel nu naar (088) 000 85 70 (088) 000 85 70

Duplicate content; voorkomen of niet?

duplicate-content

Over duplicate content, ofwel dubbele content, wordt veel geschreven. Veel artikelen gaan over de gevaren ervan. Deze uitspraak kan echter wat genuanceerd worden. Want hoe gevaarlijk is duplicate content nu echt? Wat voor invloed heeft het op je SEO? En kan het je ook voordelen opleveren? Je leest het in dit artikel!

Wat is duplicate content?

Er is sprake van duplicate content wanneer er op twee of meer webpagina’s dezelfde inhoud te vinden is. Er bestaat zowel interne- als externe duplicate content. Interne duplicate content veroorzaak je vaak zelf. Dit betreft namelijk dubbele content op je eigen website en vaak voor in webshops die veel van dezelfde soort producten verkopen. Een cannonical URL biedt dan uitkomst. Externe duplicate content kan voor komen wanneer je zelf je teksten op een externe website plaatst, of wanneer anderen jouw content kopiëren. Dit is dus duplicate content dat te vinden is op een externe website.

Hoe reageert Google op duplicate content?

Voordat we in gaan op de (eventuele) nare gevolgen van duplicate content, vertellen we je eerst wat meer over de werking van duplicate content op Google. Google streeft ernaar unieke pagina’s met verschillende inhoud te indexeren en weer te geven. Voor de zoekmachine heeft eigenlijk maar één pagina waarde. Alle pagina’s met dezelfde inhoud, duplicate content dus, zijn in principe een vervuiling voor de index van Google.

Gestraft voor duplicate content

Als jij de oorzaak bent van die vervuiling (doordat je duplicate content plaatst), zul je gestraft worden door Google. Google snapt zo namelijk niet meer welke pagina in de zoekresultaten moet verschijnen en welke niet. Het gevolg is dat dubbele pagina’s minder gewaardeerd worden en dus een lagere positie in de zoekresultaten zullen krijgen. En dat zul jij vervolgens merken in een lager bezoekersaantal op je website. Probeer duplicate content dus te voorkomen op je eigen website!

Moet je duplicate content altijd voorkomen?

Nee, dat hoeft niet altijd. Sterker nog, in sommige gevallen kan duplicate content je zelfs voordelen bieden. Zoals gezegd hecht Google slechts waarde aan een oorspronkelijke bron. Als jou artikelen op exact dezelfde manier op een andere website gepubliceerd worden, zullen zoekmachines proberen te achterhalen welke versie als eerste ontdekt werd en welke versie de meeste links van andere versies krijgt. Dat is het belangrijkste artikel en zal dus getoond worden. Zolang jij de oorspronkelijke bron bent, kun je dus handig gebruik maken van duplicate content om hoger te verschijnen in de zoekresultaten!

Waarom investeren in internetmarketing

Waarom moet ik investeren in internetmarketing?

Geplaatst op: 4 December 2015 door: Pascal

Internetmarketing, soms ook wel online marketing genoemd , is een begrip wat hedendaags veel voorbij komt op verschillende blogs, televisie programma’s en op social media. Je krijgt dan ook snel een beeld bij het begrip ‘internetmarketing’. Toch klopt dit niet altijd en bestaat er nog te veel onduidelijkheid over dit begrip merken wij bij Best4u. […]

Wat is remarketing

Remarketing in Display en Search

Geplaatst op: 24 November 2015 door: Sander

Een tijdje terug heeft mijn collega Pascal een blog (https://www.best4u.nl/wat-moet-je-weten-over-retargeting/) geschreven over de basistheorieën van Remarketing. In dit tweede blog over Remarketing gaan wij wat dieper in op twee soorten Remarketingcampagnes. Namelijk Remarketing binnen het Google Display Netwerk (GDN) en Remarketing binnen Google Search (RLSA). Ter opfrissing beginnen we met een korte introductie van Remarketing. […]

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Advies Bij SchuldenBest4u heeft drie websites van ons in beheer waarvan de derde nog ontwikkeld wordt. Ook doen ze de internet marketing voor ons. De resultaten zijn goed, de communicatie is fijn, er wordt snel gereageerd als ik vragen heb en er is veel ruimte voor overleg. Het contact met de medewerkers is erg leuk!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪StanFitPTBest4u is servicegericht, duidelijk, meedenkend, toegankelijk en vernieuwend. Ik heb meerdere personen aan de lijn gehad en het contact verloopt met iedereen soepel. Je merkt dat iedereen zijn of haar werk erg leuk vindt!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪FestuniqueBest4u werkt snel en houdt zich aan de afspraken. Wij zijn tevreden met onze nieuwe website!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Nida SangBest4u is in alle opzichten heel klantvriendelijk. Ik heb veel vergelijkingsmateriaal en ervaring in de online wereld dus ik ben daar erg kritisch in. Best4u levert niet alleen een kwaliteitsproduct maar zet ook nog een extra stapje voor de klant. Alle medewerkers zijn heel vriendelijk en staan open voor de klant en voor kritiek!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Mediatorpraktijk Noord NederlandWij zijn heel tevreden over Best4u! De verwachtingen zijn waargemaakt: de online marketing heeft ons als mediatorpraktijk behoorlijk veel werk en ook bekendheid opgeleverd.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Schoonheidsinstituut AllureDe communicatie met Best4u is heel goed. Ook over het werk dat ze leveren ben ik tevreden. Ik heb veel contact met Bas en Jordi en zij nemen altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden en me verder te helpen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Social DogMijn website werd helaas niet goed gevonden en had/heb zelf te weinig kennis en tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Na wat zoeken op Google kwam ik bij best4u uit en zij hebben mij geholpen om hoger in google te komen. Het eerste half jaar merkte ik eerst niet zo veel maar daarna werden de resultaten steeds beter. Nu krijg ik ook steeds meer serieuze opdrachten binnen van klussen die ik heel leuk vind om te doen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Taxi Nijmegen D.T.C.Ik heb voor Best4u gekozen omdat ze zelf goed vindbaar zijn in Google. Ik heb met meerdere partijen samengewerkt maar vaak bleven de resultaten uit. Het werk van best4u is goed en er worden nu wel positieve resultaten behaald.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪De BetonboorderOp dit moment voert Best4u seo voor ons uit. Hierbij geven zij prettig advies en ondersteuning over tactieken. Er wordt goed meegedacht! De resultaten van de campagne zijn prima.Feedback Company
✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 118 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬