Hoe optimaliseer je google shopping? | Best4u Internet Marketing B.V.

Hoe optimaliseer je google shopping?

Bel nu naar (088) 000 85 70 (088) 000 85 70

HOE OPTIMALISEER JE GOOGLE SHOPPING

optimaliseren-google-shoppingInmiddels weet je alle ins en outs over Google Shopping, maar je wilt elke euro zo goed mogelijk besteden. Hoe kan jouw Google Shopping optimaliseren? Enkele tips om jouw campagne te optimaliseren, om je omzet te maximaliseren.

Evalueer je prestaties met concurrenten

Wanneer je campagne live is gegaan, kan je direct bekijken wat het aantal vertoningen, klikken, conversies en vertoningsaandeel is. Bij Google Shopping krijg je ook de concurrentiestatistieken te zien. Je kan de CTR- en Maximum CPC Benchmark-cijfers zien. Op deze manier kan je bekijken wat je concurrenten doen en hierop inspelen.

Voeg uitsluitingszoekwoorden toe

Je kan uitsluitingszoekwoorden toevoegen om jouw campagne bij te sturen. Je wordt dan minder vertoond op zoekwoorden die voor jou niet interessant zijn. Hierdoor kan je eenvoudig geld besparen en ervoor zorgen dat jouw CTR omhoog gaat. Dit kan je doen door te kijken bij welke zoekwoorden jouw advertentie wordt vertoond. In de advertentiegroep kan je naar het tabblad ‘Keywords’, ‘Details’ en ‘All search terms’. Zie je daar woorden staan die je alleen maar geld kosten? Voeg ze snel toe als uitsluitingszoekwoorden!

Voeg optionele kolommen toe aan de Product Feed

Google haalt veel informatie uit de optionele kolommen van jouw Product Feed. Hierdoor kan je beter en makkelijk vertoond worden met jouw zoekresultaten. Informatie als kleur, geslacht en maten zijn niet verplicht, maar wel aan te raden. Heb je deze informatie? Neem het dan zeker mee in de Product Feed.

Optimaliseer je titels

Zorg ervoor dat belangrijke details van jouw producten worden meegenomen in de titels van het product. Naast de details is het ook van belang dat in de titel het merk en het belangrijkste zoekwoord wordt meegenomen. De zoekwoorden worden namelijk dikgedrukt, waardoor je eerder zal opvallen. Heb je weinig ruimte over? Zorg in ieder geval dat je merk in de titel wordt meegenomen.

Gebruik plaatjes die opvallend zijn

Wanneer je veel concurrenten hebt, is het belangrijk dat je niet dezelfde foto’s laat zien als je concurrent. Wanneer iedereen de foto’s van de fabrikant gebruikt, is het niet meer origineel. Hierdoor val je ook minder op. Probeer gebruik te maken van eigen foto’s en probeer eens iets anders dan jouw concurrent.

Wil je graag meer weten over het optimaliseren van Google Shopping? Neem gerust contact op met Best4U voor meer informatie.

Waarom investeren in internetmarketing

Waarom moet ik investeren in internetmarketing?

Geplaatst op: 4 December 2015 door: Pascal

Internetmarketing, soms ook wel online marketing genoemd , is een begrip wat hedendaags veel voorbij komt op verschillende blogs, televisie programma’s en op social media. Je krijgt dan ook snel een beeld bij het begrip ‘internetmarketing’. Toch klopt dit niet altijd en bestaat er nog te veel onduidelijkheid over dit begrip merken wij bij Best4u. […]

Wat is remarketing

Remarketing in Display en Search

Geplaatst op: 24 November 2015 door: Sander

Een tijdje terug heeft mijn collega Pascal een blog (https://www.best4u.nl/wat-moet-je-weten-over-retargeting/) geschreven over de basistheorieën van Remarketing. In dit tweede blog over Remarketing gaan wij wat dieper in op twee soorten Remarketingcampagnes. Namelijk Remarketing binnen het Google Display Netwerk (GDN) en Remarketing binnen Google Search (RLSA). Ter opfrissing beginnen we met een korte introductie van Remarketing. […]

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Advies Bij SchuldenBest4u heeft drie websites van ons in beheer waarvan de derde nog ontwikkeld wordt. Ook doen ze de internet marketing voor ons. De resultaten zijn goed, de communicatie is fijn, er wordt snel gereageerd als ik vragen heb en er is veel ruimte voor overleg. Het contact met de medewerkers is erg leuk!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪StanFitPTBest4u is servicegericht, duidelijk, meedenkend, toegankelijk en vernieuwend. Ik heb meerdere personen aan de lijn gehad en het contact verloopt met iedereen soepel. Je merkt dat iedereen zijn of haar werk erg leuk vindt!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪FestuniqueBest4u werkt snel en houdt zich aan de afspraken. Wij zijn tevreden met onze nieuwe website!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Nida SangBest4u is in alle opzichten heel klantvriendelijk. Ik heb veel vergelijkingsmateriaal en ervaring in de online wereld dus ik ben daar erg kritisch in. Best4u levert niet alleen een kwaliteitsproduct maar zet ook nog een extra stapje voor de klant. Alle medewerkers zijn heel vriendelijk en staan open voor de klant en voor kritiek!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Mediatorpraktijk Noord NederlandWij zijn heel tevreden over Best4u! De verwachtingen zijn waargemaakt: de online marketing heeft ons als mediatorpraktijk behoorlijk veel werk en ook bekendheid opgeleverd.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Schoonheidsinstituut AllureDe communicatie met Best4u is heel goed. Ook over het werk dat ze leveren ben ik tevreden. Ik heb veel contact met Bas en Jordi en zij nemen altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden en me verder te helpen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Social DogMijn website werd helaas niet goed gevonden en had/heb zelf te weinig kennis en tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Na wat zoeken op Google kwam ik bij best4u uit en zij hebben mij geholpen om hoger in google te komen. Het eerste half jaar merkte ik eerst niet zo veel maar daarna werden de resultaten steeds beter. Nu krijg ik ook steeds meer serieuze opdrachten binnen van klussen die ik heel leuk vind om te doen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Taxi Nijmegen D.T.C.Ik heb voor Best4u gekozen omdat ze zelf goed vindbaar zijn in Google. Ik heb met meerdere partijen samengewerkt maar vaak bleven de resultaten uit. Het werk van best4u is goed en er worden nu wel positieve resultaten behaald.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪De BetonboorderOp dit moment voert Best4u seo voor ons uit. Hierbij geven zij prettig advies en ondersteuning over tactieken. Er wordt goed meegedacht! De resultaten van de campagne zijn prima.Feedback Company
✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 118 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬