HTML- en XML sitemaps | Best4u Internet Marketing B.V.

HTML- en XML sitemaps

Bel nu naar (088) 000 85 70 (088) 000 85 70

HTML- en XML sitemaps: waarom zijn ze zo belangrijk?

XML-HTMLHTML sitemaps en XML sitemaps kunnen de SEO van je website flink verbeteren. Met behulp van sitemaps zijn bezoekers én zoekmachines namelijk beter in staat om jouw website te begrijpen, vinden en indexeren. Dit resulteert er in dat jouw website beter gevonden wordt en dus meer bezoekers genereert. Maar wat is nu eigenlijk precies het verschil tussen een HTML sitemap en een XML sitemap? Zijn beide sitemaps even belangrijk? En kan ik zelf zo’n sitemap maken? Best4U legt het je uit!

Het verschil tussen een HTML sitemap en een XML sitemap

Een sitemap kun je vergelijken met een inhoudsopgave van een boek. Het is een logisch en systematisch overzicht van de pagina’s op je website. Zeker als je website wat groter is en uit tientallen pagina's bestaat, is het zinvol om een sitemap te maken. Er bestaan twee soorten sitemaps: de HTML sitemap en de XML sitemap. De HTML sitemap is vooral voor de bezoekers van je website bedoeld. Het geeft inzicht in de structuur van je website en maakt snel duidelijk uit welke categorieën, subcategorieën en productpagina’s deze is opgebouwd. Daarnaast bestaat er speciaal voor zoekmachines een XML sitemap, die ervoor zorgt dat deze zoekmachines al je pagina’s kunnen vinden en indexeren. De HTML sitemap en XML sitemap lijken best veel op elkaar, het zijn immers beide lijstjes met URL’s, maar het grote verschil zit ‘m in het feit dat de eerstgenoemde zichtbaar is voor je bezoekers en de laatstgenoemde niet.

Welke sitemap is beter?

De ene sitemap is niet beter dan de andere. Zowel de XML sitemap als de HTML sitemap is cruciaal voor het optimaliseren van je website voor zoekmachines. De XML sitemap zorgt er voor dat Google heldere informatie over je website op slaat, maar is geen garantie dat alle pagina’s ook daadwerkelijk gevonden en geïndexeerd worden. In de praktijk werkt het namelijk zo dat als een gebruiker moeite heeft met het vinden van een pagina, dat Google daar ook moeite mee heeft. Met behulp van een heldere HTML sitemap kun je er daarom voor zorgen dat je website gebruiksvriendelijk wordt. Hoe meer pagina’s een zoekmachine immers kan indexeren, hoe meer bezoekers dit oplevert voor jouw website!

Zelf aan de slag met sitemaps

Het aanmaken van sitemaps is geen hogere wiskunde, je kunt het prima zelf doen. Het is daarbij wel belangrijk te weten dat je rekening moet houden met diverse richtlijnen, zo bevatten optimale sitemaps maximaal 50.000 URL’s en is het belangrijk dat je vooraf bepaalt welke pagina’s overbodig zijn om op te nemen in je sitemap. Op het internet zijn diverse sitemap generators te vinden, die je helpen bij het maken van zowel HTML- als XML sitemaps, bijvoorbeeld de sitemap generator van Google zelf.

Het maken van sitemaps is niet alleen bevorderlijk voor de gebruiksvriendelijkheid van je website, maar heeft ook nog eens flink wat voordelen voor de indexatie en positionering van jouw website. Kortom: als je goed vindbaar wilt zijn, dan mag zowel een HTML als een XML sitemap niet ontbreken op jouw website.

Waarom investeren in internetmarketing

Waarom moet ik investeren in internetmarketing?

Geplaatst op: 4 December 2015 door: Pascal

Internetmarketing, soms ook wel online marketing genoemd , is een begrip wat hedendaags veel voorbij komt op verschillende blogs, televisie programma’s en op social media. Je krijgt dan ook snel een beeld bij het begrip ‘internetmarketing’. Toch klopt dit niet altijd en bestaat er nog te veel onduidelijkheid over dit begrip merken wij bij Best4u. […]

Wat is remarketing

Remarketing in Display en Search

Geplaatst op: 24 November 2015 door: Sander

Een tijdje terug heeft mijn collega Pascal een blog (https://www.best4u.nl/wat-moet-je-weten-over-retargeting/) geschreven over de basistheorieën van Remarketing. In dit tweede blog over Remarketing gaan wij wat dieper in op twee soorten Remarketingcampagnes. Namelijk Remarketing binnen het Google Display Netwerk (GDN) en Remarketing binnen Google Search (RLSA). Ter opfrissing beginnen we met een korte introductie van Remarketing. […]

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Advies Bij SchuldenBest4u heeft drie websites van ons in beheer waarvan de derde nog ontwikkeld wordt. Ook doen ze de internet marketing voor ons. De resultaten zijn goed, de communicatie is fijn, er wordt snel gereageerd als ik vragen heb en er is veel ruimte voor overleg. Het contact met de medewerkers is erg leuk!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪StanFitPTBest4u is servicegericht, duidelijk, meedenkend, toegankelijk en vernieuwend. Ik heb meerdere personen aan de lijn gehad en het contact verloopt met iedereen soepel. Je merkt dat iedereen zijn of haar werk erg leuk vindt!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪FestuniqueBest4u werkt snel en houdt zich aan de afspraken. Wij zijn tevreden met onze nieuwe website!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Nida SangBest4u is in alle opzichten heel klantvriendelijk. Ik heb veel vergelijkingsmateriaal en ervaring in de online wereld dus ik ben daar erg kritisch in. Best4u levert niet alleen een kwaliteitsproduct maar zet ook nog een extra stapje voor de klant. Alle medewerkers zijn heel vriendelijk en staan open voor de klant en voor kritiek!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Mediatorpraktijk Noord NederlandWij zijn heel tevreden over Best4u! De verwachtingen zijn waargemaakt: de online marketing heeft ons als mediatorpraktijk behoorlijk veel werk en ook bekendheid opgeleverd.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Schoonheidsinstituut AllureDe communicatie met Best4u is heel goed. Ook over het werk dat ze leveren ben ik tevreden. Ik heb veel contact met Bas en Jordi en zij nemen altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden en me verder te helpen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Social DogMijn website werd helaas niet goed gevonden en had/heb zelf te weinig kennis en tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Na wat zoeken op Google kwam ik bij best4u uit en zij hebben mij geholpen om hoger in google te komen. Het eerste half jaar merkte ik eerst niet zo veel maar daarna werden de resultaten steeds beter. Nu krijg ik ook steeds meer serieuze opdrachten binnen van klussen die ik heel leuk vind om te doen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Taxi Nijmegen D.T.C.Ik heb voor Best4u gekozen omdat ze zelf goed vindbaar zijn in Google. Ik heb met meerdere partijen samengewerkt maar vaak bleven de resultaten uit. Het werk van best4u is goed en er worden nu wel positieve resultaten behaald.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪De BetonboorderOp dit moment voert Best4u seo voor ons uit. Hierbij geven zij prettig advies en ondersteuning over tactieken. Er wordt goed meegedacht! De resultaten van de campagne zijn prima.Feedback Company
✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 118 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬