Leer je websitebezoekers | Best4u Internet Marketing B.V.

Leer je websitebezoekers

Bel nu naar (088) 000 85 70 (088) 000 85 70

Leer je websitebezoekers kennen met een heatmap

Heatmap

Als website- of webshop-eigenaar wil je natuurlijk graag dat je bezoekers ook daadwerkelijk doen wat jij wilt dat ze doen, bijvoorbeeld iets kopen of informatie aanvragen. Maar hoe kom je erachter wat je bezoekers van je website verwachten? Hoe navigeren ze? Waar klikken ze? Om antwoord te krijgen op deze vragen, zul je de gebruikers van je website moeten leren kennen. Een relatief goedkope en eenvoudige manier om dit te doen, is door middel van een heatmap. Met behulp van deze handige tool krijg je inzicht in het kijk- en klikgedrag van je bezoekers. Lees hieronder hoe het gebruik van een heatmap precies in zijn werk gaat!

Inzicht krijgen in de behoefte van je doelgroep

Een heatmap geeft aan naar welke zones van een website bezoekers kijken en hoe en waar ze klikken. Met behulp van een heatmap kun je testen hoe het zit met de gebruiksvriendelijkheid van je website. Tevens kun je zien in welke informatie bezoekers interesse hebben en of het design aansluit bij de wensen van je doelgroep. Met behulp van de resultaten van de heatmap kun je vervolgens de website aanpassen op de wensen van je doelgroep om zo het conversieratio te verhogen.

Soorten heatmaps

Wil je ook aan de slag met heatmaps? Op het internet zijn diverse (online) tools te vinden die heatmaps kunnen genereren, zoals ClickTale, MouseFlow en Crazy Egg. Deze tools kunnen allen drie soorten heatmaps maken, waaruit je vervolgens weer uiteenlopende conclusies kunt trekken. Een korte uitleg van de drie soorten heatmaps:

  • Klik-heatmaps: laten zien waar de gebruikers van je website hebben geklikt. Zo kom je erachter wat je doelgroep belangrijk vindt.
  • Beweging-heatmaps: laat zien hoe gebruikers met hun muis over jouw website bewegen. Het lijkt een beetje op eye-tracking, en brengt in kaart welke onderdelen opvallen en welke juist niet.
  • Scroll-heatmaps: geeft inzicht in hoeverre gebruikers naar beneden scrollen en dus elementen onder ‘de vouw’ wel of niet zien.

Tot slot

Uit de resultaten van de verschillende heatmaps kun je veel informatie halen. Maar let op: heatmaps zijn vaak pas het begin in het verbeterproces van je website. Je zult andere methoden moeten gebruiken om inzicht te krijgen in mogelijke verbeteringen, zoals A/B-testen, multivariabele testen of gesegmenteerde testen. Dit soort testen zijn erg waardevol. Je leert immers veel over het gedrag en de behoeften van je gebruikers, en kunt hier zo in de toekomst beter op inspelen!

Waarom investeren in internetmarketing

Waarom moet ik investeren in internetmarketing?

Geplaatst op: 4 December 2015 door: Pascal

Internetmarketing, soms ook wel online marketing genoemd , is een begrip wat hedendaags veel voorbij komt op verschillende blogs, televisie programma’s en op social media. Je krijgt dan ook snel een beeld bij het begrip ‘internetmarketing’. Toch klopt dit niet altijd en bestaat er nog te veel onduidelijkheid over dit begrip merken wij bij Best4u. […]

Wat is remarketing

Remarketing in Display en Search

Geplaatst op: 24 November 2015 door: Sander

Een tijdje terug heeft mijn collega Pascal een blog (https://www.best4u.nl/wat-moet-je-weten-over-retargeting/) geschreven over de basistheorieën van Remarketing. In dit tweede blog over Remarketing gaan wij wat dieper in op twee soorten Remarketingcampagnes. Namelijk Remarketing binnen het Google Display Netwerk (GDN) en Remarketing binnen Google Search (RLSA). Ter opfrissing beginnen we met een korte introductie van Remarketing. […]

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Advies Bij SchuldenBest4u heeft drie websites van ons in beheer waarvan de derde nog ontwikkeld wordt. Ook doen ze de internet marketing voor ons. De resultaten zijn goed, de communicatie is fijn, er wordt snel gereageerd als ik vragen heb en er is veel ruimte voor overleg. Het contact met de medewerkers is erg leuk!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪StanFitPTBest4u is servicegericht, duidelijk, meedenkend, toegankelijk en vernieuwend. Ik heb meerdere personen aan de lijn gehad en het contact verloopt met iedereen soepel. Je merkt dat iedereen zijn of haar werk erg leuk vindt!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪FestuniqueBest4u werkt snel en houdt zich aan de afspraken. Wij zijn tevreden met onze nieuwe website!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Nida SangBest4u is in alle opzichten heel klantvriendelijk. Ik heb veel vergelijkingsmateriaal en ervaring in de online wereld dus ik ben daar erg kritisch in. Best4u levert niet alleen een kwaliteitsproduct maar zet ook nog een extra stapje voor de klant. Alle medewerkers zijn heel vriendelijk en staan open voor de klant en voor kritiek!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Mediatorpraktijk Noord NederlandWij zijn heel tevreden over Best4u! De verwachtingen zijn waargemaakt: de online marketing heeft ons als mediatorpraktijk behoorlijk veel werk en ook bekendheid opgeleverd.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Schoonheidsinstituut AllureDe communicatie met Best4u is heel goed. Ook over het werk dat ze leveren ben ik tevreden. Ik heb veel contact met Bas en Jordi en zij nemen altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden en me verder te helpen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Social DogMijn website werd helaas niet goed gevonden en had/heb zelf te weinig kennis en tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Na wat zoeken op Google kwam ik bij best4u uit en zij hebben mij geholpen om hoger in google te komen. Het eerste half jaar merkte ik eerst niet zo veel maar daarna werden de resultaten steeds beter. Nu krijg ik ook steeds meer serieuze opdrachten binnen van klussen die ik heel leuk vind om te doen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Taxi Nijmegen D.T.C.Ik heb voor Best4u gekozen omdat ze zelf goed vindbaar zijn in Google. Ik heb met meerdere partijen samengewerkt maar vaak bleven de resultaten uit. Het werk van best4u is goed en er worden nu wel positieve resultaten behaald.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪De BetonboorderOp dit moment voert Best4u seo voor ons uit. Hierbij geven zij prettig advies en ondersteuning over tactieken. Er wordt goed meegedacht! De resultaten van de campagne zijn prima.Feedback Company
✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 118 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬