Slim geld verdienen met Google Adsense | Best4u Internet Marketing B.V.

Slim geld verdienen met Google Adsense

Bel nu naar (088) 000 85 70 (088) 000 85 70

Slim geld verdienen met Google Adsense

google-adsense

Tijdens het surfen op het internet vallen ze niet te missen: advertenties. Als website- of webshophouder denk je misschien dat zulke advertenties je alleen maar geld kosten, bijvoorbeeld met Google Adwords, waarbij je betaalt voor het verkrijgen van een hoge positie in Google. Maar wist je dat je met behulp van Google Adsense zelf ook geld aan adverteerders kunt verdienen? Hoe dat precies in z’n werk gaat en wanneer het interessant is voor jouw website of webshop, legt Best4U je in dit artikel uit!

Wat is Google Adsense?

In principe is Google Adsense het omgekeerde van Google Adwords. Bij Google Adwords betaal je
aan Google voor het plaatsen van een advertentie, terwijl je bij Google Adsense juist betaalt krijgt voor het beschikbaar stellen van advertentieruimte. Een adverteerder kan er namelijk voor kiezen om, naast adverteren in Google, ook te adverteren op voor hem of haar relevante websites of webshops. De adverteerder betaalt vervolgens niet per click aan Google, maar aan de betreffende website- of webshophouder.

Slapend rijk worden?!

Het klinkt in eerste instantie misschien in de oren als ‘slapend rijk worden’. In de praktijk moet je er als website-eigenaar echter wel voor zorgen dat er veel bezoekers naar je website komen, voor dat het enigszins rendabel wordt. Lang niet iedere bezoeker klikt immers op een advertentie (gemiddeld 1 op de 100 bezoekers). Adsense is daarom niet altijd de moeite waard, zeker wanneer je website nog geen 1000 bezoekers per maand trekt. Bovendien kunnen veel bezoekers zich, dankzij het advertentie-overload, gaan irriteren aan je advertenties of hebben ze zelfs een Adblocker ingesteld. Ook zal de ene website meer profiteren van Adsense dan de anderen, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de beschikbaarheid van advertentieruimte.

Aan de slag met Google Adsense

Starten met Google Adsense is heel eenvoudig. Nadat je account is goedgekeurd, ontvang je een stukje code die je moet implementeren in je website. Vervolgens mag je zelf de advertentietypes en -formaten kiezen en instellen. De rest gaat vanzelf: Google regelt alles. Op basis van het aantal clicks op de advertenties op jouw website, keert Google een percentage (vaak rond de 70%) van het bedrag uit aan jou. Maar let op: dit zijn geen astronomische bedragen, dus verwacht niet direct een enorme omzet met je Adsense campagne. En zelf heel vaak klikken op de advertenties op jouw website werkt ook niet. Google treed hard op tegen klikfraude: je wordt uit het Adsense-programma verbannen en verliest al je niet-uitbetaalde inkomsten.

Adsense: een fijn extraatje

Google Adsense kun je zien als een fijn extraatje. Het is eenvoudig te implementeren en je hebt er als website- of webshopeigenaar geen omkijken meer naar. Toch is het nooit slim om volledig afhankelijk te zijn van één inkomstenmodel. Gebruik Adsense daarom in combinatie met andere inkomstenmodellen! Meer weten over Adsense en de implementatiemogelijkheden? Neem contact op met Best4U!

Waarom investeren in internetmarketing

Waarom moet ik investeren in internetmarketing?

Geplaatst op: 4 December 2015 door: Pascal

Internetmarketing, soms ook wel online marketing genoemd , is een begrip wat hedendaags veel voorbij komt op verschillende blogs, televisie programma’s en op social media. Je krijgt dan ook snel een beeld bij het begrip ‘internetmarketing’. Toch klopt dit niet altijd en bestaat er nog te veel onduidelijkheid over dit begrip merken wij bij Best4u. […]

Wat is remarketing

Remarketing in Display en Search

Geplaatst op: 24 November 2015 door: Sander

Een tijdje terug heeft mijn collega Pascal een blog (https://www.best4u.nl/wat-moet-je-weten-over-retargeting/) geschreven over de basistheorieën van Remarketing. In dit tweede blog over Remarketing gaan wij wat dieper in op twee soorten Remarketingcampagnes. Namelijk Remarketing binnen het Google Display Netwerk (GDN) en Remarketing binnen Google Search (RLSA). Ter opfrissing beginnen we met een korte introductie van Remarketing. […]

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Advies Bij SchuldenBest4u heeft drie websites van ons in beheer waarvan de derde nog ontwikkeld wordt. Ook doen ze de internet marketing voor ons. De resultaten zijn goed, de communicatie is fijn, er wordt snel gereageerd als ik vragen heb en er is veel ruimte voor overleg. Het contact met de medewerkers is erg leuk!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪StanFitPTBest4u is servicegericht, duidelijk, meedenkend, toegankelijk en vernieuwend. Ik heb meerdere personen aan de lijn gehad en het contact verloopt met iedereen soepel. Je merkt dat iedereen zijn of haar werk erg leuk vindt!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪FestuniqueBest4u werkt snel en houdt zich aan de afspraken. Wij zijn tevreden met onze nieuwe website!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Nida SangBest4u is in alle opzichten heel klantvriendelijk. Ik heb veel vergelijkingsmateriaal en ervaring in de online wereld dus ik ben daar erg kritisch in. Best4u levert niet alleen een kwaliteitsproduct maar zet ook nog een extra stapje voor de klant. Alle medewerkers zijn heel vriendelijk en staan open voor de klant en voor kritiek!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Mediatorpraktijk Noord NederlandWij zijn heel tevreden over Best4u! De verwachtingen zijn waargemaakt: de online marketing heeft ons als mediatorpraktijk behoorlijk veel werk en ook bekendheid opgeleverd.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Schoonheidsinstituut AllureDe communicatie met Best4u is heel goed. Ook over het werk dat ze leveren ben ik tevreden. Ik heb veel contact met Bas en Jordi en zij nemen altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden en me verder te helpen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Social DogMijn website werd helaas niet goed gevonden en had/heb zelf te weinig kennis en tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Na wat zoeken op Google kwam ik bij best4u uit en zij hebben mij geholpen om hoger in google te komen. Het eerste half jaar merkte ik eerst niet zo veel maar daarna werden de resultaten steeds beter. Nu krijg ik ook steeds meer serieuze opdrachten binnen van klussen die ik heel leuk vind om te doen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Taxi Nijmegen D.T.C.Ik heb voor Best4u gekozen omdat ze zelf goed vindbaar zijn in Google. Ik heb met meerdere partijen samengewerkt maar vaak bleven de resultaten uit. Het werk van best4u is goed en er worden nu wel positieve resultaten behaald.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪De BetonboorderOp dit moment voert Best4u seo voor ons uit. Hierbij geven zij prettig advies en ondersteuning over tactieken. Er wordt goed meegedacht! De resultaten van de campagne zijn prima.Feedback Company
✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 118 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬