Verlaag de laadtijd van jouw website | Best4u Internet Marketing B.V.

Verlaag de laadtijd van jouw website

Bel nu naar (088) 000 85 70 (088) 000 85 70

Verlaag de laadtijd van jouw website

laadtijd-wordpressBijna alle zoekmachines houden rekening met de laadtijd van je website. Het is van belang om aandacht te besteden vaan het verlagen van de laadtijd, omdat dit een groot effect kan hebben op het bezoekersaantal. Wil je graag de snelheid van jouw website testen? Dit kan via verschillende tools zoals Pingdom, GTMetrix of WebPageTest. Deze tools analyseren jouw website en geven aan waar de problemen liggen. Lang wachten is slecht voor de user experience en hier dan ook 5 tips om jouw website sneller te maken.

TIP 1: Gebruik zo min mogelijk http-verzoeken

Een http-verzoek is alles waar een URL aan vast zit. Heb je bijvoorbeeld 4 afbeeldingen op je website en 3 javascript, dan wordt dat gezien als 7 http-verzoeken. De meeste brouwers kunnen maar 2 resources tegelijk downloaden. Combineer bijvoorbeeld al je javacript bestanden in één groot bestand, dit kan je ook doen voor je style sheets. Ook kan je dit doen voor je afbeeldingen, wel moet je hierbij opletten dat je de originele versies behoudt.

TIP 2. Zet je style sheets bovenaan

Plaats je style sheets in de tag. Dit is vaak de standaard, maar ook de meest optimale plek. De browsers haalt deze als eerste op. Op dat moment gebeurt er gelijk wat met jouw website, wat de bezoeker triggert om te blijven.

TIP 3. Zet javacript onderaan

Javascript wordt steeds bekender. Ze worden steeds meer gebruikt bij websites, terwijl dit vaak de bestanden zijn die alles ophouden en zorgen voor een langere laadtijd. Zoals je de style sheets bovenaan zet, is het bij de javacript belangrijk om deze onderaan te zetten. Je kunt er ook voor kiezen om het design pattern ‘lazy loading’ te gebruiken. Hiermee zorg je ervoor dat bestanden of functies pas worden opgeroepen als je ze daadwerkelijk nodig hebt. Een gouden tip: elk teken in je bestand is 1 byte. Lang commentaar zorgt dus voor extra laadtijd. Compress altijd je bestanden!

TIP 4. Voorkom http redirects

Http redirect codes verwijzen de browser naar de nieuwe locatie van een bestaande URL die je hebt opgevraagd. Dit betekent dat naast het oude verzoek, de browser nu een tweede verzoek moet sturen om de nieuwe URL op te halen.

TIP 5. Maak je afbeeldingen slank

Veel bewerkingsprogramma’s hebben al speciale functies waarmee je afbeeldingen speciaal kan opslaan voor het web. Daarnaast zijn er nog een aantal trucs om de laadtijd te versnellen. Bekijk wel formaat het beste past bij jouw gebruik. Een foto kan bijvoorbeeld het beste in JPG worden opgeslagen en een afbeeldingen met transparantie in PNG. Zorg er daarna voor om de afbeeldingen zo klein mogelijk te maken. Zo kan je de kwaliteit terugzetten naar 60% voor je de foto opslaat. Het verschil in kwaliteit is vaak nihil, terwijl het aantal KB ontzettend wordt verlaagd.

Hopelijk heb je wat aan deze tips om de laadtijd van jouw website te verlagen!

Waarom investeren in internetmarketing

Waarom moet ik investeren in internetmarketing?

Geplaatst op: 4 December 2015 door: Pascal

Internetmarketing, soms ook wel online marketing genoemd , is een begrip wat hedendaags veel voorbij komt op verschillende blogs, televisie programma’s en op social media. Je krijgt dan ook snel een beeld bij het begrip ‘internetmarketing’. Toch klopt dit niet altijd en bestaat er nog te veel onduidelijkheid over dit begrip merken wij bij Best4u. […]

Wat is remarketing

Remarketing in Display en Search

Geplaatst op: 24 November 2015 door: Sander

Een tijdje terug heeft mijn collega Pascal een blog (https://www.best4u.nl/wat-moet-je-weten-over-retargeting/) geschreven over de basistheorieën van Remarketing. In dit tweede blog over Remarketing gaan wij wat dieper in op twee soorten Remarketingcampagnes. Namelijk Remarketing binnen het Google Display Netwerk (GDN) en Remarketing binnen Google Search (RLSA). Ter opfrissing beginnen we met een korte introductie van Remarketing. […]

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Advies Bij SchuldenBest4u heeft drie websites van ons in beheer waarvan de derde nog ontwikkeld wordt. Ook doen ze de internet marketing voor ons. De resultaten zijn goed, de communicatie is fijn, er wordt snel gereageerd als ik vragen heb en er is veel ruimte voor overleg. Het contact met de medewerkers is erg leuk!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪StanFitPTBest4u is servicegericht, duidelijk, meedenkend, toegankelijk en vernieuwend. Ik heb meerdere personen aan de lijn gehad en het contact verloopt met iedereen soepel. Je merkt dat iedereen zijn of haar werk erg leuk vindt!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪FestuniqueBest4u werkt snel en houdt zich aan de afspraken. Wij zijn tevreden met onze nieuwe website!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Nida SangBest4u is in alle opzichten heel klantvriendelijk. Ik heb veel vergelijkingsmateriaal en ervaring in de online wereld dus ik ben daar erg kritisch in. Best4u levert niet alleen een kwaliteitsproduct maar zet ook nog een extra stapje voor de klant. Alle medewerkers zijn heel vriendelijk en staan open voor de klant en voor kritiek!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Mediatorpraktijk Noord NederlandWij zijn heel tevreden over Best4u! De verwachtingen zijn waargemaakt: de online marketing heeft ons als mediatorpraktijk behoorlijk veel werk en ook bekendheid opgeleverd.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Schoonheidsinstituut AllureDe communicatie met Best4u is heel goed. Ook over het werk dat ze leveren ben ik tevreden. Ik heb veel contact met Bas en Jordi en zij nemen altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden en me verder te helpen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Social DogMijn website werd helaas niet goed gevonden en had/heb zelf te weinig kennis en tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Na wat zoeken op Google kwam ik bij best4u uit en zij hebben mij geholpen om hoger in google te komen. Het eerste half jaar merkte ik eerst niet zo veel maar daarna werden de resultaten steeds beter. Nu krijg ik ook steeds meer serieuze opdrachten binnen van klussen die ik heel leuk vind om te doen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Taxi Nijmegen D.T.C.Ik heb voor Best4u gekozen omdat ze zelf goed vindbaar zijn in Google. Ik heb met meerdere partijen samengewerkt maar vaak bleven de resultaten uit. Het werk van best4u is goed en er worden nu wel positieve resultaten behaald.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪De BetonboorderOp dit moment voert Best4u seo voor ons uit. Hierbij geven zij prettig advies en ondersteuning over tactieken. Er wordt goed meegedacht! De resultaten van de campagne zijn prima.Feedback Company
✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 118 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬