Wat is CPC, CPM en CPS? | Best4u Internet Marketing B.V.

Wat is CPC, CPM en CPS?

Bel nu naar (088) 000 85 70 (088) 000 85 70

Wat is CPC, CPM en CPS?

Wat-is-CPCWil je graag meer bezoekers op je website? Dan is online adverteren misschien wel de uitkomst voor jou. Afhankelijk van je doel, is crossmedia vaak een must. Naast dat je online adverteren inzet, is het vaak geen verkeerde gedachte om daar ook offline middelen bij in te zetten. Online adverteren is een vak op zich, want welke methode ga jij bijvoorbeeld gebruiken?

CPS, CPM of CPC. Het zijn allemaal afkortingen die veel worden gebruikt om online marketing methodes te omschrijven voor advertenties. Wat het grootste verschil is tussen deze begrippen? Dat heeft alles te maken met wat je wilt bereiken in je advertentie.

Cost Per Click

Zoals het woord het al zegt, bij CPC betaal je per klik. Wordt jouw advertentie miljoenen keer vertoond op verschillende sites, maar klikt er niemand op? Dat betekent dat jij helemaal niks betaald. Dit is een voorbeeld wat bijna nooit voorkomt. Wanneer jouw advertentie miljoenen keer wordt vertoond maar bijna nooit wordt aangeklikt, is het een goed idee om nog eens kritisch naar je campagne te kijken. Bij CPC wordt ingespeeld op de interesse die wordt gewekt. Een fijne methode als je bijvoorbeeld je naamsbekendheid wilt verhogen. Wat een nadeel is van CPC is dat je er zo vaak op kan klikken als je wilt, dus zo ook dezelfde bezoeker. Hiermee kan bijvoorbeeld één bezoeker jouw kosten verhogen.

Cost Per Mille

Bij CPM reken je af op het aantal vertoningen. Deze vertoningen liggen op 1.000. Voor kliks betaal je niks extra’s, die zijn extra meegenomen. Met CPM kan je zelf posities van bijvoorbeeld je titels inkopen. Een ideale methode voor branding. Het nadeel is dat elke vertoning geld kost. Maar een vertoning wil niet zeggen dat jouw advertentie ook echt gezien is.

Cost Per Sale

Je kan er ook voor kiezen om pas te betalen wanneer jij wordt betaald. Tegenwoordig wordt er online vaak betaald voor het behalen van verkopen op een site. Ideaal als jij graag je verkoop wilt verhogen. Deze methode kan op twee verschillende manieren worden ingezet. Je betaalt een percentage van het bestede bedrag of het kan een vast bedrag zijn. Een bezoeker klinkt op de advertentie op een site, komt vervolgens op jouw site en koop een product. Op dat moment betaal jij jouw webmaster een percentage of een vast bedrag. Een nadeel is dat de webmasters zowel mogelijk verkopen willen realiseren, waardoor ze een groot publiek proberen te bereiken die wellicht niet relevant is voor jouw website.

Vragen over het inzetten van CPC, CPM of CPS? Of wil je graag advies of hulp hierbij. Neem gerust contact op met Best4U voor meer informatie.

Waarom investeren in internetmarketing

Waarom moet ik investeren in internetmarketing?

Geplaatst op: 4 December 2015 door: Pascal

Internetmarketing, soms ook wel online marketing genoemd , is een begrip wat hedendaags veel voorbij komt op verschillende blogs, televisie programma’s en op social media. Je krijgt dan ook snel een beeld bij het begrip ‘internetmarketing’. Toch klopt dit niet altijd en bestaat er nog te veel onduidelijkheid over dit begrip merken wij bij Best4u. […]

Wat is remarketing

Remarketing in Display en Search

Geplaatst op: 24 November 2015 door: Sander

Een tijdje terug heeft mijn collega Pascal een blog (https://www.best4u.nl/wat-moet-je-weten-over-retargeting/) geschreven over de basistheorieën van Remarketing. In dit tweede blog over Remarketing gaan wij wat dieper in op twee soorten Remarketingcampagnes. Namelijk Remarketing binnen het Google Display Netwerk (GDN) en Remarketing binnen Google Search (RLSA). Ter opfrissing beginnen we met een korte introductie van Remarketing. […]

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Advies Bij SchuldenBest4u heeft drie websites van ons in beheer waarvan de derde nog ontwikkeld wordt. Ook doen ze de internet marketing voor ons. De resultaten zijn goed, de communicatie is fijn, er wordt snel gereageerd als ik vragen heb en er is veel ruimte voor overleg. Het contact met de medewerkers is erg leuk!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪StanFitPTBest4u is servicegericht, duidelijk, meedenkend, toegankelijk en vernieuwend. Ik heb meerdere personen aan de lijn gehad en het contact verloopt met iedereen soepel. Je merkt dat iedereen zijn of haar werk erg leuk vindt!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪FestuniqueBest4u werkt snel en houdt zich aan de afspraken. Wij zijn tevreden met onze nieuwe website!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Nida SangBest4u is in alle opzichten heel klantvriendelijk. Ik heb veel vergelijkingsmateriaal en ervaring in de online wereld dus ik ben daar erg kritisch in. Best4u levert niet alleen een kwaliteitsproduct maar zet ook nog een extra stapje voor de klant. Alle medewerkers zijn heel vriendelijk en staan open voor de klant en voor kritiek!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Mediatorpraktijk Noord NederlandWij zijn heel tevreden over Best4u! De verwachtingen zijn waargemaakt: de online marketing heeft ons als mediatorpraktijk behoorlijk veel werk en ook bekendheid opgeleverd.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Schoonheidsinstituut AllureDe communicatie met Best4u is heel goed. Ook over het werk dat ze leveren ben ik tevreden. Ik heb veel contact met Bas en Jordi en zij nemen altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden en me verder te helpen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Social DogMijn website werd helaas niet goed gevonden en had/heb zelf te weinig kennis en tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Na wat zoeken op Google kwam ik bij best4u uit en zij hebben mij geholpen om hoger in google te komen. Het eerste half jaar merkte ik eerst niet zo veel maar daarna werden de resultaten steeds beter. Nu krijg ik ook steeds meer serieuze opdrachten binnen van klussen die ik heel leuk vind om te doen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Taxi Nijmegen D.T.C.Ik heb voor Best4u gekozen omdat ze zelf goed vindbaar zijn in Google. Ik heb met meerdere partijen samengewerkt maar vaak bleven de resultaten uit. Het werk van best4u is goed en er worden nu wel positieve resultaten behaald.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪De BetonboorderOp dit moment voert Best4u seo voor ons uit. Hierbij geven zij prettig advies en ondersteuning over tactieken. Er wordt goed meegedacht! De resultaten van de campagne zijn prima.Feedback Company
✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 118 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬