Wat is link juice? | Best4u Internet Marketing B.V.

Wat is link juice?

Bel nu naar (088) 000 85 70 (088) 000 85 70

Wat is link juice?

linkjuiceLinke juice. Niet geheel onbelangrijk om er kennis van te hebben als je wilt dat je website beter vindbaar wordt op Google of een andere zoekmachine. Maar wat is Link juice en wat kan je er mee?

Wat is link juice?

Samengevat is Link juice de waarde die jouw website meekrijgt, doordat een andere website naar jouw website linkt. Eerder bepaalde altijd Page Rank welke positie je website binnen de zoekresultaten kreeg, maar dat is verleden tijd. Hoe meer links naar jouw website linken, hoe hoger je Page Rank was. Maar tegenwoordig wordt de waarde van een website bepaald door veel meer dan alleen Page Rank. Er wordt gekeken naar de relevantie ten opzichte van de ingevoerde zoektermen. Page Rank is niet meer zo belangrijk als dat het was om als meetwaarde aan te houden.

Hoe werkt Link juice?

Als een relevante website naar jouw website linkt, geeft deze relevant website een beetje van zijn relevantie mee aan jouw website. Dat is hoe Link juice werkt. Het geeft als het ware wat van zijn waarde door aan een andere website. Deze waarde, de relevantie, is de ‘juice’. Het komt via een link, waardoor het de naam Link juice heeft gekregen. Link juice geeft je website meer effect als het komt van bijvoorbeeld pagina’s met relevante content, een hoge Page Rank, relatief weinig outbound links of pagina’s die hoog verschijnen in zoekmachineresultaten.

Hoe geef je Link juice door?

Hoe werkt dat nou eigenlijk in de praktijk? We nemen twee sites als voorbeeld: site X en site Y. Als alle rankingfactoren hetzelfde blijven en site X twee links heeft en site Y geen, betekent dit dat site X hoger in de zoekresultaten komt. Dit is dankzij de Link juice van die twee externe sites naar site X.
Maar wat als site Y ook twee links krijgt? Dan wordt er gekeken naar de hoeveelheid juice die elke link doorgeeft. Zo kan het zijn dat een link die naar site X linkt, ook nog naar andere websites linken. De Link juice wordt dan als ware gedeeld en site X krijgt hierdoor minder juice. Bekijk altijd goed op de pagina’s geen nofollow-links hebben of irrelevante content. Bekijk daarnaast of je niet te maken hebt met betaalde links, links de verkregen zijn via linkuitwisseling of pagina’s met veel links, bijvoorbeeld advertentielinks.

Wil je graag meer weten over Link juice? Neem gerust contact op met Best4U voor meer informatie.

Waarom investeren in internetmarketing

Waarom moet ik investeren in internetmarketing?

Geplaatst op: 4 December 2015 door: Pascal

Internetmarketing, soms ook wel online marketing genoemd , is een begrip wat hedendaags veel voorbij komt op verschillende blogs, televisie programma’s en op social media. Je krijgt dan ook snel een beeld bij het begrip ‘internetmarketing’. Toch klopt dit niet altijd en bestaat er nog te veel onduidelijkheid over dit begrip merken wij bij Best4u. […]

Wat is remarketing

Remarketing in Display en Search

Geplaatst op: 24 November 2015 door: Sander

Een tijdje terug heeft mijn collega Pascal een blog (https://www.best4u.nl/wat-moet-je-weten-over-retargeting/) geschreven over de basistheorieën van Remarketing. In dit tweede blog over Remarketing gaan wij wat dieper in op twee soorten Remarketingcampagnes. Namelijk Remarketing binnen het Google Display Netwerk (GDN) en Remarketing binnen Google Search (RLSA). Ter opfrissing beginnen we met een korte introductie van Remarketing. […]

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Advies Bij SchuldenBest4u heeft drie websites van ons in beheer waarvan de derde nog ontwikkeld wordt. Ook doen ze de internet marketing voor ons. De resultaten zijn goed, de communicatie is fijn, er wordt snel gereageerd als ik vragen heb en er is veel ruimte voor overleg. Het contact met de medewerkers is erg leuk!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪StanFitPTBest4u is servicegericht, duidelijk, meedenkend, toegankelijk en vernieuwend. Ik heb meerdere personen aan de lijn gehad en het contact verloopt met iedereen soepel. Je merkt dat iedereen zijn of haar werk erg leuk vindt!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪FestuniqueBest4u werkt snel en houdt zich aan de afspraken. Wij zijn tevreden met onze nieuwe website!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Nida SangBest4u is in alle opzichten heel klantvriendelijk. Ik heb veel vergelijkingsmateriaal en ervaring in de online wereld dus ik ben daar erg kritisch in. Best4u levert niet alleen een kwaliteitsproduct maar zet ook nog een extra stapje voor de klant. Alle medewerkers zijn heel vriendelijk en staan open voor de klant en voor kritiek!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Mediatorpraktijk Noord NederlandWij zijn heel tevreden over Best4u! De verwachtingen zijn waargemaakt: de online marketing heeft ons als mediatorpraktijk behoorlijk veel werk en ook bekendheid opgeleverd.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Schoonheidsinstituut AllureDe communicatie met Best4u is heel goed. Ook over het werk dat ze leveren ben ik tevreden. Ik heb veel contact met Bas en Jordi en zij nemen altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden en me verder te helpen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Social DogMijn website werd helaas niet goed gevonden en had/heb zelf te weinig kennis en tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Na wat zoeken op Google kwam ik bij best4u uit en zij hebben mij geholpen om hoger in google te komen. Het eerste half jaar merkte ik eerst niet zo veel maar daarna werden de resultaten steeds beter. Nu krijg ik ook steeds meer serieuze opdrachten binnen van klussen die ik heel leuk vind om te doen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Taxi Nijmegen D.T.C.Ik heb voor Best4u gekozen omdat ze zelf goed vindbaar zijn in Google. Ik heb met meerdere partijen samengewerkt maar vaak bleven de resultaten uit. Het werk van best4u is goed en er worden nu wel positieve resultaten behaald.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪De BetonboorderOp dit moment voert Best4u seo voor ons uit. Hierbij geven zij prettig advies en ondersteuning over tactieken. Er wordt goed meegedacht! De resultaten van de campagne zijn prima.Feedback Company
✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 118 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬