website optimaliseren met robots.txt | Best4u Internet Marketing B.V.

website optimaliseren met robots.txt

Bel nu naar (088) 000 85 70 (088) 000 85 70

Je website optimaliseren met behulp van robots.txt

robots.txt

Waar het bij het optimaliseren van je website meestal gaat over er voor zorgen dat je pagina’s wél worden geïndexeerd door zoekmachines, zorgt een robots.txt er voor dat bepaalde pagina’s juist niet geïndexeerd worden. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als je website pagina’s bevat van lage kwaliteit of met duplicate content. Met behulp van een robots.txt bestand geef je aan welke delen van je website verboden terrein zijn voor crawlers van zoekmachines. In deze blog legt Best4U je alles uit over een robots.txt bestand en de voor- en nadelen ervan!

Hoe werkt een robots.txt?

Zoekmachines maken gebruik van crawlers. Deze crawlers doorlopen alle pagina’s van je website en slaan de informatie op in een grote database. Wanneer jouw website voorzien is van een robots.txt bestand, kan een crawler zien welke pagina’s wel en niet toegankelijk zijn voor hem. In feite is de robots.txt dus een wegwijzer voor de crawler. Een robots.txt pagina is bereikbaar via de root van je website, dus altijd achter je domeinnaam. Met de instructie ‘user-agent’ kun je de richtlijnen voor de crawlers opstellen. Zo kun je met de term ‘Allow’ pagina’s toestaan voor een bot, en met ‘Disallow’ pagina’s weigeren.

Waarom een robots.txt?

Zoals gezegd zorgt een robots.txt bestand er voor dat bepaalde pagina’s op je website niet geïndexeerd worden door zoekmachines. Dit is vooral van belang wanneer je pagina’s veel duplicate content, ofwel dubbele content, bevatten. Dit soort content wordt namelijk keihard afgestraft door zoekmachines en zorgt voor een lagere ranking in de zoekresultaten. En dat wil je niet! Met een robots.txt kun je dit voorkomen.

Let op: robots.txt is geen beveilingsoplossing!

Een robots.txt kan dus erg handig zijn, maar let op. Het is geen beveilingsoplossing! De instructies fungeren als richtlijnen voor de crawlers, en het is dus mogelijk dat zij deze richtlijnen niet opvolgen. Wil je dat bepaalde info door niemand gevonden wordt? Dan is het slim om dit niet op het internet te plaatsen en al helemaal niet in het robots.txt bestand. Het veilig afschermen van gegevens kun je beter doen met andere blokkeringsmethoden, zoals een wachtwoordbeveiliging.

Wil je meer weten over het robots.txt bestand of heb je hulp nodig bij maken van zo’n bestand voor jouw website? Neem dan gerust contact op met Best4U, wij helpen je graag verder!

Waarom investeren in internetmarketing

Waarom moet ik investeren in internetmarketing?

Geplaatst op: 4 December 2015 door: Pascal

Internetmarketing, soms ook wel online marketing genoemd , is een begrip wat hedendaags veel voorbij komt op verschillende blogs, televisie programma’s en op social media. Je krijgt dan ook snel een beeld bij het begrip ‘internetmarketing’. Toch klopt dit niet altijd en bestaat er nog te veel onduidelijkheid over dit begrip merken wij bij Best4u. […]

Wat is remarketing

Remarketing in Display en Search

Geplaatst op: 24 November 2015 door: Sander

Een tijdje terug heeft mijn collega Pascal een blog (https://www.best4u.nl/wat-moet-je-weten-over-retargeting/) geschreven over de basistheorieën van Remarketing. In dit tweede blog over Remarketing gaan wij wat dieper in op twee soorten Remarketingcampagnes. Namelijk Remarketing binnen het Google Display Netwerk (GDN) en Remarketing binnen Google Search (RLSA). Ter opfrissing beginnen we met een korte introductie van Remarketing. […]

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Advies Bij SchuldenBest4u heeft drie websites van ons in beheer waarvan de derde nog ontwikkeld wordt. Ook doen ze de internet marketing voor ons. De resultaten zijn goed, de communicatie is fijn, er wordt snel gereageerd als ik vragen heb en er is veel ruimte voor overleg. Het contact met de medewerkers is erg leuk!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪StanFitPTBest4u is servicegericht, duidelijk, meedenkend, toegankelijk en vernieuwend. Ik heb meerdere personen aan de lijn gehad en het contact verloopt met iedereen soepel. Je merkt dat iedereen zijn of haar werk erg leuk vindt!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪FestuniqueBest4u werkt snel en houdt zich aan de afspraken. Wij zijn tevreden met onze nieuwe website!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Nida SangBest4u is in alle opzichten heel klantvriendelijk. Ik heb veel vergelijkingsmateriaal en ervaring in de online wereld dus ik ben daar erg kritisch in. Best4u levert niet alleen een kwaliteitsproduct maar zet ook nog een extra stapje voor de klant. Alle medewerkers zijn heel vriendelijk en staan open voor de klant en voor kritiek!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Mediatorpraktijk Noord NederlandWij zijn heel tevreden over Best4u! De verwachtingen zijn waargemaakt: de online marketing heeft ons als mediatorpraktijk behoorlijk veel werk en ook bekendheid opgeleverd.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Schoonheidsinstituut AllureDe communicatie met Best4u is heel goed. Ook over het werk dat ze leveren ben ik tevreden. Ik heb veel contact met Bas en Jordi en zij nemen altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden en me verder te helpen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Social DogMijn website werd helaas niet goed gevonden en had/heb zelf te weinig kennis en tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Na wat zoeken op Google kwam ik bij best4u uit en zij hebben mij geholpen om hoger in google te komen. Het eerste half jaar merkte ik eerst niet zo veel maar daarna werden de resultaten steeds beter. Nu krijg ik ook steeds meer serieuze opdrachten binnen van klussen die ik heel leuk vind om te doen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Taxi Nijmegen D.T.C.Ik heb voor Best4u gekozen omdat ze zelf goed vindbaar zijn in Google. Ik heb met meerdere partijen samengewerkt maar vaak bleven de resultaten uit. Het werk van best4u is goed en er worden nu wel positieve resultaten behaald.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪De BetonboorderOp dit moment voert Best4u seo voor ons uit. Hierbij geven zij prettig advies en ondersteuning over tactieken. Er wordt goed meegedacht! De resultaten van de campagne zijn prima.Feedback Company
✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 118 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬