6 tips voor succesvolle landingspagina’s
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in SEO

landingspagina

Meer bezoekers op je website is één ding, meer waardevolle bezoekers een tweede. Succesvolle landingspagina’s spelen een belangrijke rol in het realiseren van die waardevolle bezoekers op je website, ook wel conversie genoemd. Een landingspagina is de pagina waar jouw websitebezoeker ‘landt’, ofwel binnenkomt, naar aanleiding van een zoekactie, affiliate campagne en andere online marketingactiviteit. Het is daarom belangrijk dat de landingspagina zich op één onderdeel focust en volledig afgestemd is op de online campagne of advertentie waar je bezoeker op geklikt heeft. Door middel van slimme landingspagina’s overtuig je websitebezoekers van jouw product of dienst en zet je hen aan tot actie. Maar hoe richt je zo’n succesvolle landingspagina in? Best4U geeft je 6 praktische en bruikbare tips!

Tip 1: houd het simpel en krachtig

Een gemiddelde bezoeker weet binnen enkele seconden of de landingspagina relevant voor hem of haar is. Het is daarom belangrijk dat de bezoeker in één oogopslag ziet dat hij of zij op de juiste plek is beland. Rommel en ruis zijn je vijand; de meest succesvolle landingspagina’s hebben een simpel, opvallend en navigeerbaar ontwerp. Zorg voor zo min mogelijk afleiding, hierdoor kunnen je bezoekers zich focussen op de belangrijkste call-to-action.

Tip 2: één duidelijke call-to-action

Over die call-to-action gesproken: kies één helder geformuleerde boodschap die aanspoort tot actie. Een goede call-to-action bestaat uit enkele woorden, is actiegericht en heeft een opvallende en afwijkende kleur.

Tip 3: maak het je bezoeker gemakkelijk

Als je wilt dat bezoekers van jouw landingspagina over gaan tot actie, dan moet je het hen natuurlijk zo gemakkelijk mogelijk maken. Sliders, buttons en contactinformatie moeten snel te vinden zijn, maar ook het gebruik van leesbare lettertypes en heldere, to-the-point teksten is van belang.

Tip 4: benadruk de USP’s van jouw aanbod

Alinea’s met teksten over de specifieke, unieke voordelen van jouw product of dienst werken niet op een landingspagina. Toon ze daarom kort en bondig, bijvoorbeeld door middel van vinkjes, bulletpoints of graphics. Ook reviews, testimonials of logo’s kunnen van invloed zijn op het besluit van je bezoeker, dit wekt immers vertrouwen!

Tip 5: meten is weten

Soms kun je wel denken een hele succesvolle landingspagina te hebben ontworpen, maar blijkt deze totaal niet aan te sluiten op de wensen van je bezoekers. Daarom is het belangrijk dat, zodra een landingspagina geïntegreerd wordt, regelmatig te monitoren. User-tests, zoals A/B tests, geven je veel inzicht in hoe je het ontwerp van je landingspagina aan kunt passen voor langdurig succes!

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬