Affiliate marketing
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in Algemeen, E-commerce

affiliate-marketing-4De term affiliate marketing kom je steeds vaker tegen en het wordt steeds vaker gebruikt. Maar wat is het nu eigenlijk precies? Affiliate marketing is kort gezegd het promoten van andermans producten. Als jij een bepaald product van iemand anders succesvol promoot en ervoor zorgt dat de consument het product via jouw website koopt, dan krijg je een bepaald percentage commissie hiervoor. Bij affiliate marketing heb je dus geen eigen product dat je verkoopt, maar verdien je geld door het promoten van het product van een ander.

Het inzetten van affiliate marketing zie je veel bij bijvoorbeeld succesvolle en invloedrijke blogs. Lezers nemen de mening van zo’n blog uiterst serieus en een product wordt veel waardevoller gezien wanneer zo’n blogger er over schrijft, dan een reclameadvertentie.

Hoe werkt affiliate marketing?

Het inzetten van affiliate marketing is relatief gemakkelijk. Affiliate marketing kun je inzetten door een speciale affiliate link op jouw website te plaatsen, welke linkt naar het product dat je promoot. Door deze speciale affiliate link te gebruiken, wordt er precies gemeten dat de bezoeker via jouw website op de website van het gepromote product terecht komt. Wanneer een bezoeker ook daadwerkelijk – door jouw promotie – het product koopt, krijg je daarover een bepaald percentage aan commissie.

Affiliate links

Het plaatsen van een affiliate link; dat gaat niet zomaar. Hiervoor heb je een speciale persoonlijke code nodig zodat er precies gemeten kan worden waar de bezoeker vandaan komt. Zo’n affiliate link kun je via diverse diensten verkrijgen door je aan te melden bij een affiliate netwerk. Zij maken het mogelijk om jouw persoonlijke affiliate link te maken, zonder dat daar enige technische kennis voor vereist is. Voorbeelden van affiliate netwerken zijn bijvoorbeeld: Daisycon, TradeTracker en Zanox.

Verdienmodel van affiliate marketing

Het uiteindelijke doel van affiliate marketing is natuurlijk om geld te verdienen. Enerzijds voor het bedrijf dat het product promoot en anderzijds door de extra verkopen van het product door de promotie ervan. Er zijn verschillende verdienmodellen in de affiliate marketing:

    • Pay Per Click (PPC) – hierbij krijg je een bepaalde vergoeding voor als een bezoeker op het promotiemateriaal van jouw website klikt;
    • Pay Per Lead (PPL) – hierbij krijg je een vergoeding voor als een bezoeker bijvoorbeeld gegevens bij de adverteerder achterlaat door mee te doen aan een prijsvraag;
    • Click Per Sale (CPS) – hierbij krijg je een vergoeding voor als de bezoeker ook echt daadwerkelijk het gepromote product gekocht heeft.

De hoogste vergoeding wordt meestal uitgekeerd bij het gebruik van CPS. Het is echter wel belangrijk dat je bij het kiezen van een verdienmodel, goed kijkt naar welk verdienmodel past bij jouw doelgroep en bij jouw website.

Denk aan je doelgroep

Affiliate marketing is een ontzettend handige en relatief snelle manier om geld te verdienen door het promoten van andermans producten of het laten promoten van jouw producten. Het is echter in beide gevallen essentieel dat wat je promoot of laat promoten, past bij jouw doelgroep. Het te promoten product moet passen bij het onderwerp van de website waar het gepromoot wordt én het moet passen bij de interesses van de bezoeker. Wanneer je dit niet doet, zul je de plank misslaan en eerder potentiële klanten afschrikken dan verleiden.

Kort gezegd: affiliate marketing is een relatief makkelijke manier om geld te verdienen door gebruik van promotie, maar het is wel belangrijk dat je alle keuzes binnen de affiliate marketing rondom jouw bedrijf, volledig afstemt op jouw doelgroep.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬