Click Through Ratio: wat en hoe?
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in Algemeen, SEA, SEO

click-throughWanneer je nieuw bent in het online adverteren, heb je waarschijnlijk al veel nieuwe begrippen langs zien komen. Wanneer we het hebben over het meten van het succes van jouw online campagne, praten we al snel over de Click Through Ratio. Maar wat is de CTR nou eigenlijk?

Wat is CTR?

De CTR is een percentage dat het aantal kliks weergeeft op jouw advertentie, gedeeld door het aantal vertoningen. Heb je bijvoorbeeld een CTR van 0,1%? Dit betekent dat van de 1.000 bezoekers die jouw advertentie hebben gezien, er één iemand ook op de advertentie heeft geklikt. Hierdoor krijg je een indicatie van hoeveel mensen jouw advertentie zien en hoeveel er ook echt doorklikken naar jouw site. Hierbij geldt vaak hoe hoger het CTR percentage is, hoe beter het resultaat.

Wat beoordeel je met CTR?

CTR geeft inzicht of jouw advertentie aansluit bij de doelgroep. Een klik betekent namelijk voor een interactie met de campagne. Wanneer een bezoeker klikt op jouw advertentie, mag je ervan uit gaan dat hij of zij de advertentie heeft gezien. Door het aantal kliks te bekijken, kan je zien of de doelgroep interesse heeft in jouw advertentie.

Wanneer is de CTR goed?

Op basis van display adverteren en bannering ligt het gemiddelde CTR tussen 0,09% en 0,1%. Laat je dus niet afschikken door een laag getal. Een percentage van 0,1% lijkt erg laag, terwijl met een CTR van 0,1% de campagne goed gepresteerd heeft.

Hoe bereken ik de CTR

de CTR kan je eenvoudig zelf uitrekenen. Je hebt bijvoorbeeld een online campagne met 300.000 vertoningen. Na twee weken is er 180 keer geklikt op jouw advertentie. Je deelt dan het aantal kliks door het aantal vertoningen en dit doe je keer 100%. 180 / 300.000 x 100% = 0,06%. Je hebt dan een CTR van 0,06%.

Start met het stellen van doelen

Kliks geven een goed beeld of jouw advertentie aanslaat. Maar een hoog CTR betekent niet altijd dat jouw campagne een succes is. Het ligt hierbij aan het doel wat je stelt. Wil je bijvoorbeeld meer bezoekers trekken naar jouw website? Dan kan je de CTR goed gebruiken om dit te meten. Bedenk voor het starten van een campagne altijd goed wat jouw doel is.

Vragen over het inzetten van CTR? Of wil je graag advies of hulp hierbij. Neem geheel vrijblijvend contact op met Best4U voor meer informatie.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬