Content is king
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in Algemeen, Content marketing

contentIn 1996 schreef Microsoft-oprichter Bill Gates het wereldberoemde artikel ‘content is king’. Hierin voorspelde hij dat in de toekomst een groot deel van het geld op het internet verdiend zou worden met content. Nu, 20 jaar later, zijn deze woorden werkelijkheid geworden. Veel marketeers beseffen dan ook dat ze de overstap moeten maken van een klassieke zendende aanpak, naar een aanpak die gebaseerd is op content. In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten over content(marketing)!

Content, wat is dat eigenlijk?

Wanneer je spreekt met een marketeer zal de term ‘content’ ongetwijfeld de revue passeren. En dat is niet zo gek. Content, woorden, afbeeldingen en zelfs kleuren zijn immers cruciaal voor de klantervaring en daarmee voor het behalen van betere online marketing resultaten. Simpel gezegd omvat content alle tekstuele en (audio)visuele informatie die op een website staat. Denk daarbij aan afbeeldingen, infographics, teksten, blogposts of video’s. Een belangrijk aspect daarbij is dat die content een doel dient. Het moet aansporen tot een bepaalde actie, bijvoorbeeld dat bezoekers een product aanschaffen, zich inschrijven voor de nieuwsbrief of contact opnemen.

Begrijp welke informatie jouw doelgroep zoekt

Een effectieve content strategie kan je veel voordelen opleveren. Zo vergroot het je naamsbekendheid en laat het aan je doelgroep zien dat je kennis van zaken hebt. Bij het horen van de uitspraak ‘content is king’, wordt (helaas) nog vaak gedacht dat als er maar genoeg content gecreëerd wordt, klanten vanzelf komen. Dit is echter een grote valkuil. De grote kunst van content marketing is om precies te begrijpen naar welke informatie jouw doelgroep op zoek is, en om hier vervolgens met relevante en consistente content op in te spelen. In het juiste formaat, via het juiste kanaal én op het juiste moment.

Zelf relevante content creëren?

Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Het is belangrijk te starten met het vaststellen van je doel. Wat wil je bereiken met je content strategie? Meer shares, meer organisch verkeer, meer verkopen? Daarnaast vereist een effectieve content strategie het nodige onderzoek. Ontdek wat je doelgroep echt interesseert, waarom ze jouw product kopen en welke media ze gebruiken. Pas als je dat allemaal in kaart hebt gebracht, kun je beginnen met het samenstellen van relevante content. Hierover zijn veel inspirerende artikelen op het internet te lezen. Hulp nodig? Neem gerust contact op met Best4U!

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬