De alt-tag: SEO voor je afbeeldingen
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in SEO

Vaak hebben we het, als het over SEO gaat, over het optimaliseren van teksten op websites. Websites bestaan meestal echter uit veel meer dan alleen teksten. Want ook bij het plaatsen van bijvoorbeeld afbeeldingen dien je rekening te houden met zoekmachines. Een alt-tag biedt uitkomst. Alt-tags zijn woorden (of zinnen) die je aan afbeeldingen mee kunt geven. Ze helpen Google bij het begrijpen van de afbeeldingen op jouw website. En dat is weer super waardevol voor je positie in Google. In dit artikel leggen wij je daarom alles uit wat je over alt-tags moet weten!

Functies van de alt-tag

Je bent waarschijnlijk zelf ook al wel eens in aanraking gekomen met alt-tags. Wanneer je namelijk met je muis over een afbeelding op een website beweegt, verschijnt er een balkje met een tekstje. Dat is de alt-tag. De alt-tag wordt in grote lijnen gebruikt voor drie zaken:

  • Voor bezoekers met een visuele beperking (de alt-tag kan dan voorgelezen worden);
  • Voor bezoekers waar de afbeelding niet wordt ingeladen;
  • Voor zoekmachine optimalisatie;

Relevante en specifieke alt-tags

Op die laatste functie gaan we nu wat dieper in. Een alt-tag is namelijk ideale SEO voor je afbeeldingen. Een relevante alt-tag is een samenvatting van wat er op de afbeelding staat. Plaats je bijvoorbeeld een afbeelding met een lavendel plant, is het slim deze afbeelding de alt-tag ‘lavendel’ te geven in plaats van ‘bloem’. Hoe specifieker en duidelijker jij tegen Google bent, hoe hoger je score. Maar let op: zoekmachines passen hun algoritme telkens aan op de behoefte van de bezoekers. Optimaliseer daarom voor de bezoekers en neem dit mee bij het creëren van relevante alt-tags.

Zelf alt-tags creëren en toevoegen

Je alt-tags moet je dus optimaliseren voor bezoekers. Daarom moet je jezelf steeds de vraag stellen: ‘Wat als ik de afbeelding zou vervangen voor tekst, wat zou ik er dan neerzetten, zodat dezelfde functie wordt behouden?’. Een alt-tag moet de functie en het doel van de afbeelding beschrijven. Wanneer je een relevante alt-tag bedacht hebt, kun je deze gemakkelijk toevoegen aan je afbeeldingen. In een WordPress website kun je een alt-tag toevoegen in het tekstvak ‘Alternatieve tekst’. Daarnaast kun je ze nog veel meer informatie meegeven, zoals een bestandsnaam, titel, onderschrift en beschrijving. Hoe meer je ‘vertelt’ over je afbeelding, hoe relevanter Google jouw website zal beoordelen en hoe hoger je dus zult scoren in de zoekresultaten. SEO draait dus niet alleen om het optimaliseren van je teksten, het optimaliseren van je afbeeldingen is net zo belangrijk!

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬