De beste indeling voor een anchor tekst
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in SEO

Hoog in de ranking van Google

In de wereld van zoekmachines, draait alles om groei. Voornamelijk organische groei. Neemt het aantal links naar jouw website bijvoorbeeld toe en gebeurt dit geleidelijk? Hieruit maakt de zoekmachine op dat je niet gebruik maakt van bijvoorbeeld blackhat technieken om hoger in Google te komen. Google gaat je waarderen.

De algoritme van Google wordt steeds slimmer. Google meet bijvoorbeeld niet alleen de snelheid waarmee jouw linkprofiel zich uitbreidt, maar ook verschillende andere factoren. Eén van die factoren die erg belangrijk is, maar nog vaak over het hoofd wordt gezien is de Anchor tekst.

Het kiezen van de juiste Anchor tekst

De Anchor tekst zijn de zichtbare letters en woorden in een hyperlink. De Anchor tekst is zichtbaar en de URL van de pagina waar deze naar linkt is onzichtbaar. Zoekmachines gebruiken de Anchor tekst om het onderwerp te achterhalen waar de pagina over gaat. Het is daarom ook belangrijk om je Anchor tekst bewust te kiezen. Verwerk bijvoorbeeld de belangrijkste zoekwoorden voor je website in de tekst. Maar let op. Dit is vaak ook het punt waar het fout gaat.

Het continu verwerken van dezelfde zoekwoorden in je Anchor tekst zorgt ervoor dat het voor Google ongeloofwaardig wordt. Want hoe toevallig is het dat iedere gebruiker dezelfde Anchor tekst kiest voor jou website? Iedere gebruiker komt naar jouw website vanuit een andere invalshoek en kiest dus automatisch ook een andere Anchor tekst. Wanneer jouw linkprofiel bestaat uit vele links met dezelfde Anchor tekst, denkt Google dat jij haar probeert te manipuleren.

De optimale Anchor tekst-verdeling

Je wilt graag een optimale Anchor tekst-verdeling, omdat je niet alleen een geleidelijke groei van je linkprofiel wilt nastreven, maar ook een natuurlijke verdeling van Anchor tekst in je links wilt. Er zijn verschillende soorten Anchor teksten en elk soort vertegenwoordigt een bepaald percentage van de links naar je site:

  • Exact Match: ongeveer 10% van je backlinks zou exact overeen moeten komen met het zoekwoord voor je website;
  • Phrase: ongeveer 15% van je Anchor tekst moet naar het exacte zoekwoord ook andere zoekwoorden bevatten;
  • Merknaam of Domein: Ongeveer 20% van je backlinks moet bestaan uit je merknaam of domeinnaam;
  • Branded: ongeveer 5% van je Anchor tekst moet naast je merknaam ook andere woorden bevatten;
  • URL: ongeveer 25% van de Anchor test moet de URL van je website bevatten;
  • Overig: Ongeveer 15% van je Anchor tekst moet willekeurige andere woorden en zoekwoorden bevatten, maar in ieder geval niet het belangrijkste zoekwoord.

Wil je graag hoger scoren in de zoekmachines maar niet getroffen worden door een Google penalty? Wil je graag weten hoe je het beste met Anchor teksten om kan gaan? Twijfel niet en neem contact op met Best4U voor meer informatie.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬