De beste indeling voor een anchor tekst
Hoe scoor jij in Google?

Vul hier de gratis scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes.

Full starFull starFull starFull starHalf star
8.6/10

Op basis van 173 beoordelingen het meest klantgerichte internet marketing bureau bij Feedback Company

>> Gepost op: 18 mei, 2018 in SEO

De beste indeling voor een anchor tekst

Hoog in de ranking van Google

In de wereld van zoekmachines, draait alles om groei. Voornamelijk organische groei. Neemt het aantal links naar jouw website bijvoorbeeld toe en gebeurt dit geleidelijk? Hieruit maakt de zoekmachine op dat je niet gebruik maakt van bijvoorbeeld blackhat technieken om hoger in Google te komen. Google gaat je waarderen.

De algoritme van Google wordt steeds slimmer. Google meet bijvoorbeeld niet alleen de snelheid waarmee jouw linkprofiel zich uitbreidt, maar ook verschillende andere factoren. Eén van die factoren die erg belangrijk is, maar nog vaak over het hoofd wordt gezien is de Anchor tekst.

Het kiezen van de juiste Anchor tekst

De Anchor tekst zijn de zichtbare letters en woorden in een hyperlink. De Anchor tekst is zichtbaar en de URL van de pagina waar deze naar linkt is onzichtbaar. Zoekmachines gebruiken de Anchor tekst om het onderwerp te achterhalen waar de pagina over gaat. Het is daarom ook belangrijk om je Anchor tekst bewust te kiezen. Verwerk bijvoorbeeld de belangrijkste zoekwoorden voor je website in de tekst. Maar let op. Dit is vaak ook het punt waar het fout gaat.

Het continu verwerken van dezelfde zoekwoorden in je Anchor tekst zorgt ervoor dat het voor Google ongeloofwaardig wordt. Want hoe toevallig is het dat iedere gebruiker dezelfde Anchor tekst kiest voor jou website? Iedere gebruiker komt naar jouw website vanuit een andere invalshoek en kiest dus automatisch ook een andere Anchor tekst. Wanneer jouw linkprofiel bestaat uit vele links met dezelfde Anchor tekst, denkt Google dat jij haar probeert te manipuleren.

De optimale Anchor tekst-verdeling

Je wilt graag een optimale Anchor tekst-verdeling, omdat je niet alleen een geleidelijke groei van je linkprofiel wilt nastreven, maar ook een natuurlijke verdeling van Anchor tekst in je links wilt. Er zijn verschillende soorten Anchor teksten en elk soort vertegenwoordigt een bepaald percentage van de links naar je site:

  • Exact Match: ongeveer 10% van je backlinks zou exact overeen moeten komen met het zoekwoord voor je website;
  • Phrase: ongeveer 15% van je Anchor tekst moet naar het exacte zoekwoord ook andere zoekwoorden bevatten;
  • Merknaam of Domein: Ongeveer 20% van je backlinks moet bestaan uit je merknaam of domeinnaam;
  • Branded: ongeveer 5% van je Anchor tekst moet naast je merknaam ook andere woorden bevatten;
  • URL: ongeveer 25% van de Anchor test moet de URL van je website bevatten;
  • Overig: Ongeveer 15% van je Anchor tekst moet willekeurige andere woorden en zoekwoorden bevatten, maar in ieder geval niet het belangrijkste zoekwoord.

Wil je graag hoger scoren in de zoekmachines maar niet getroffen worden door een Google penalty? Wil je graag weten hoe je het beste met Anchor teksten om kan gaan? Twijfel niet en neem contact op met Best4U voor meer informatie.

Vraag nu een gratis website scan aan!

8.6/10

Full starFull starFull starFull starHalf star
Meer referenties