De keywordplanner
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in SEA, SEO

google-adwords-keyword-plannerZoekmachine optimalisatie, ook wel SEO, kan een aanzienlijke verbetering opleveren in de vindbaarheid van jouw website in Google. Aan de basis van iedere succesvolle SEO-campagne, ligt een goed zoekwoordenonderzoek. De Google Keywordplanner is een handige tool die je hiervoor kunt gebruiken. De planner helpt je bij het uitzoeken welke zoekwoorden veel traffic naar je website opleveren. Zo kun je de website gaan optimaliseren voor de zoekwoorden waarop het meest gezocht wordt door jouw doelgroep! Zelf aan de slag met de Keywordplanner? Lees dan vooral verder.

Verzamel relevante zoekwoorden

Maar waar moet je beginnen als je een gedegen zoekwoordenonderzoek wilt doen? De eerste stap, is het op een rijtje zetten van ‘basis’ zoekwoorden. Dit zijn de zoekwoorden waarvan je denkt dat jouw doelgroep ze gebruikt. Wees creatief en denk ook na over long-tail-zoekwoorden! Dit zijn specifieke zoekwoordcombinaties, waarvan het aannemelijk is dat potentiële klanten ze intikken. Verzamel alle, volgens jou, relevante zoekwoorden (per categorie) vervolgens in een overzichtelijk Excel bestandje. Let op: dit is slechts een begin, je kunt de zoekwoorden later altijd nog aanpassen.

Aan de slag met de Keywordplanner

Nu kun je écht aan de slag met de Keywordplanner. Om in te kunnen inloggen, heb je een Google-account nodig. Ingelogd? De zoekwoordplanner vind je onder de tab ‘Hulpprogramma’s en analyse’. Je krijgt de keuze uit drie opties:

  • 1. Zoeken naar ideeën voor zoekwoorden en advertentiegroepen
  • 2. Zoekwoorden opgeven op uploaden om te zien hoe ze presteren
  • 3. Zoekwoordenlijsten kopiëren

Om te testen of jouw verzamelde zoekwoorden daadwerkelijk belangrijk zijn, kies je optie 2. En ook al heb je de plank een beetje misgeslagen, is dat geen reden voor paniek. De Keywordplanner verzint automatisch suggesties waar wél op wordt gezocht. Pak je Excel bestand erbij, wis de zoekwoorden waar geen zoekvolume op zit en voeg de nieuwe zoekwoorden, met bijbehorend verkeer, toe. De nieuwe zoekwoorden voeg je ook weer toe aan de Keywordplanner, om zo steeds weer nieuwe suggesties te krijgen.

Hulp nodig bij zoekwoordenonderzoek?

Stap voor stap krijg je meer inzicht in het zoekgedrag van je potentiële bezoekers. Deze informatie is zeer waardevol om je website te optimaliseren voor zoekmachine resultaten. Heb je nog nooit zoekwoordenonderzoek gedaan? Dan wordt het de hoogste tijd om hier mee te starten. De Google Adwords Keywordplanner is daarbij een uitstekend hulpmiddel! Neem gerust contact op met Best4U voor meer informatie of hulp bij de Keywordplanner.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬