Dubbele content vermijden
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in SEO

dubbele-content

De canonical URL is een wapen dat marketeers inzetten om duplicate content, ofwel dubbele content, op hun website of webshop tegen te gaan. Deze dubbele content kan namelijk ge-indexeert worden als spam, waardoor jouw positie in zoekmachines verslechtert. In uitzonderlijke gevallen legt een zoekmachine je, als gevolg van dubbele content, zelfs een penalty op en degradeert al je websites. Dubbele content wil je dus het liefst vermijden. Een canonical URL biedt uitkomst. In dit artikel lees je alles over de canonical URL en de toepassing er van!

Dubbele content door filterfuncties in je webshop

De canonical URL is het makkelijkst uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. Stel; jij bent een online aanbieder van sokken in alle soorten en maten. In je webshop maak je gebruik van een filterfunctie, waarbij consumenten de mogelijkheid krijgen om de sokken e sorteren, bijvoorbeeld op basis van merk, kleur, populariteit of prijs. Hoewel de sokken op de pagina alleen van volgorde veranderen, zal je CMS voor iedere filterfunctie een aparte URL aanmaken. Het gevolg: zoekmachines gaan je pagina’s zien als dubbele content, wat ernstige gevolgen heeft voor jouw positie in de zoekresultaten.

De canonical URL biedt uitkomst

Gelukkig bestaat de canonical URL. Een canonical URL zorgt er voor dat zoekmachines deze dubbele pagina’s niet indexeert. Met zo’n URL vertel je zoekmachines in feite op welke pagina de originele content staat. Alleen de canonical URL wordt vervolgens opgenomen in de zoekresultaten. Andere URL’s die dezelfde content tonen, worden niet geïndexeerd, waardoor de kans aanzienlijk groter is dat je hoog gaat ranken in zoekmachines met je productpagina’s.

Maar hoe dan?

Een canonical tag wordt opgenomen tussen de-tags van de webpagina en zal moeten refereren naar de originele, voorkeurspagina (de canonieke URL). De canonical URL bevat altijd een rel=”canonical”-tag, en kan er bijvoorbeeld zo uit zien:

.

De canonical URL is dus een handig hulpmiddel om dubbele content op je website te vermijden. Toch is het belangrijk om je pagina’s te voorzien van zo veel mogelijk unieke content, unieke titels en unieke meta descriptions. Dit is niet alleen prettig voor de bezoeker, maar zal ook op prijs gesteld worden door zoekmachines.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬