Duplicate content; voorkomen of niet?
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in SEO

duplicate-content

Over duplicate content, ofwel dubbele content, wordt veel geschreven. Veel artikelen gaan over de gevaren ervan. Deze uitspraak kan echter wat genuanceerd worden. Want hoe gevaarlijk is duplicate content nu echt? Wat voor invloed heeft het op je SEO? En kan het je ook voordelen opleveren? Je leest het in dit artikel!

Wat is duplicate content?

Er is sprake van duplicate content wanneer er op twee of meer webpagina’s dezelfde inhoud te vinden is. Er bestaat zowel interne- als externe duplicate content. Interne duplicate content veroorzaak je vaak zelf. Dit betreft namelijk dubbele content op je eigen website en vaak voor in webshops die veel van dezelfde soort producten verkopen. Een cannonical URL biedt dan uitkomst. Externe duplicate content kan voor komen wanneer je zelf je teksten op een externe website plaatst, of wanneer anderen jouw content kopiëren. Dit is dus duplicate content dat te vinden is op een externe website.

Hoe reageert Google op duplicate content?Voordat we in gaan op de (eventuele) nare gevolgen van duplicate content, vertellen we je eerst wat meer over de werking van duplicate content op Google. Google streeft ernaar unieke pagina's met verschillende inhoud te indexeren en weer te geven. Voor de zoekmachine heeft eigenlijk maar één pagina waarde. Alle pagina’s met dezelfde inhoud, duplicate content dus, zijn in principe een vervuiling voor de index van Google.

Gestraft voor duplicate content

Als jij de oorzaak bent van die vervuiling (doordat je duplicate content plaatst), zul je gestraft worden door Google. Google snapt zo namelijk niet meer welke pagina in de zoekresultaten moet verschijnen en welke niet. Het gevolg is dat dubbele pagina’s minder gewaardeerd worden en dus een lagere positie in de zoekresultaten zullen krijgen. En dat zul jij vervolgens merken in een lager bezoekersaantal op je website. Probeer duplicate content dus te voorkomen op je eigen website!

Moet je duplicate content altijd voorkomen?

Nee, dat hoeft niet altijd. Sterker nog, in sommige gevallen kan duplicate content je zelfs voordelen bieden. Zoals gezegd hecht Google slechts waarde aan een oorspronkelijke bron. Als jou artikelen op exact dezelfde manier op een andere website gepubliceerd worden, zullen zoekmachines proberen te achterhalen welke versie als eerste ontdekt werd en welke versie de meeste links van andere versies krijgt. Dat is het belangrijkste artikel en zal dus getoond worden. Zolang jij de oorspronkelijke bron bent, kun je dus handig gebruik maken van duplicate content om hoger te verschijnen in de zoekresultaten!

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬