Een goede product feed bij Google Shopping
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in E-commerce

Google Shopping is een telkens populairder wordend begrip. Wil je graag weten hoe je een goede Product Feed opstelt voor Google Shopping? Lees dan snel verder. Je komt meer te weten over wat een Product Deed is, waar je het voor nodig hebt en hoe je het opstelt.

Wat is een Product Feed?

Met een Product Feed proberen we eigenlijk Google een handje te helpen. Want stel je eens voor dat Google bij elke zoekopdracht elke pagina van jouw website moet gaan doorlopen om te kijken wat je allemaal verkoopt. Bij Google Shopping vindt er bij de betaalde zoekresultaten voor elke zoekopdracht een veiling plaats. Het is belangrijk dat de informatie over jouw producten op een GESTRUCTUREERDE manier aan Google moeten worden aangeboden, zodat deze kan worden getoond in de veiling. Dit wordt gedaan door alle producten uit jouw webshop in overzichtelijk bestand te plaatsen. Ook wel een Product Feed.

Eigenlijk is een Product Feed dus een bestand met een opsomming van al jouw producten. Een uitdraai van de database van jouw webshop. Klinkt simpel, maar wel erg belangrijk. Google matcht namelijk zoekopdrachten met wat jij in jouw Product Feed hebt staan. Product Feed is eigenlijk de basis voor Google Shopping.

Wat zijn de voordelen van een Product Feed?

Het opstellen van een Product Feed wordt vaak gezien als een grote klus. Maar je moet je realiseren dat dit grote voordelen met zich meebrengt voor jou als adverteren. Door jouw producten in een Product Feed te plaatsen kan je de informatie makkelijk delen met Google. Daarnaast kan je het delen met prijsvergelijkers zoals Beslist.nl en Prijsvergelijkers.nl. Er gaat een nieuwe wereld aan advertentiemogelijkheden voor je open!

Tips voor het gebruiken van Product Feeds

 • 1. Controleer links
  Bekijk altijd goed op de product-url’s werken. Wanneer de link niet werkt, kan de bezoekers niks bestellen en verdien jij niks. Klinkt vanzelfsprekend, maar het zijn foutjes die vaak voorkomen;
 • 2. Kies de relevante velden
  Kies de velden die relevant zijn voor jouw product. Voor bezoekers is het vaak handig als extra informatie bij een product wordt meegegeven. Hierdoor kan je je onderscheiden van de concurrent;
 • 3. Herschrijf teksten
  Creëer een dynamische website met unieke content. Hierdoor krijg jouw website meer toegevoegde waarde van Google;
 • 4. Maak gebruik van tags
  Probeer altijd tags mee te geven in een Product Feed. Wanneer dit niet automatisch gebeurt, probeer dit dan handmatig te doen. Het gebruik van tags kan ervoor zorgen dat je eerder wordt gevonden;
 • 5. Wees creatief
  Ga niet voor de standaard. Streeft ernaar om een uniek concept neer te zetten. Pas zoveel mogelijk zelf aan!

Wil je graag meer informatie over Google Shopping of over een goede Product Feed? Neem gerust contact op met Best4U voor meer informatie.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬