Zes tips voor Google Mijn Bedrijf
Hoe scoor jij in Google?

Vul hier de gratis scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes.

Full starFull starFull starFull starHalf star
8.6/10

Op basis van 164 beoordelingen het meest klantgerichte internet marketing bureau bij Feedback Company

Zes tips voor Google Mijn Bedrijf

>> Gepost op: 18 oktober, 2017 in Algemeen, Google, Ondernemen, Trends

Zes tips voor Google Mijn Bedrijf

Maak jij al gebruik van Google Mijn Bedrijf? Best4u Internet Marketing helpt je op weg met een aantal belangrijke punten voor een up-to-date pagina op Google Mijn Bedrijf.

Google Mijn Bedrijf is de ideale manier om je (lokale) winkel/bedrijf online op de kaart (lees: Google Maps) te zetten. De tool geeft je de mogelijkheid om de grote lijnen van je bedrijf te presenteren aan een groot publiek én beter vindbaar te worden, voornamelijk in je eigen omgeving. In een fractie van een seconde zien potentiële klanten je bedrijfsnaam, logo, locatie, website, contactgegevens, specialisme en openingstijden; alle belangrijke gegevens die je bij een eerste indruk graag wilt overbrengen. Daarnaast kunnen klanten beoordelingen achterlaten waarmee jij de kwaliteit van je dienstverlening kunt ‘bewijzen’. Sinds kort kun je ook nieuwsberichten plaatsen omtrent je business.

Kortom: Google Mijn Bedrijf is een ideale tool om je bedrijf of winkel lokaal beter zichtbaar te maken.

Waar moet je voor je GMB pagina op letten?

De volgende tips helpen je bij het opzetten en onderhouden van een optimale GMB pagina:

  • Zorg voor volledige informatie. Vul dus alle vulden die je kunt invullen daadwerkelijk in. Dit zal ervoor zorgen dat Google jouw bedrijf serieuzer neemt, wat je positie in de zoekmachine weer ten goede komt.
  • Maak gebruik van foto’s van hoge kwaliteit die een goede impressie van jou en je zaak weergeven. Foto’s worden vaak bekeken en kunnen dus een belangrijk onderdeel zijn in de overweging van een potentiële klant.
  • Spoor klanten aan om een beoordeling (review) te plaatsen op je GMB pagina. Het gemiddelde aantal beoordelingen en sterren bepaalt voor Google hoe goed je je werk doet in vergelijking met concurrenten.
  • Reageer zoveel mogelijk op reviews die je krijgt, zowel positieve als negatieve. Google heeft zijn bezoekers hoog in het vaandel staan en als jij aantoont dat je elke reactie serieus neemt, zal Google jou ook serieus nemen.
  • Blijf updaten. Google checkt je actualiteit, dus zorg ervoor dat de informatie die op je GMB pagina staat actueel is. Plaats ook regelmatig nieuwe foto’s. En heb je een virtuele rondleiding geïntegreerd? Dan scoor je sowieso extra punten.
  • Google is zelf ook continu aan het updaten. Houd dus goed in de gaten of er nieuwe mogelijkheden zijn en maak daar direct gebruik van. Dit heeft een positieve invloed op je gehele online vindbaarheid, kwaliteit en resultaat in Google.

Google mijn bedrijf voor B&B, hotel of gasthuis

Binnen Google Mijn Bedrijf zijn automatische koppelingen mogelijk. Als je als B&B, hotel of gasthuis bijvoorbeeld ook bij Booking.com aangesloten bent, dan kunnen bezoekers via GMB de beschikbaarheid van een kamer, prijzen en kenmerken bekijken van jouw accommodatie. Ook worden recensies vanuit Booking.com getoond op GMB.

Gratis website scan ontvangen

Een goede Google Mijn Bedrijf-pagina kan, zeker lokaal, erg waardevol zijn voor jouw onderneming. De online marketeers van Best4u helpen je graag bij jouw zoekmachine optimalisatie! Doe direct gratis een website scan!

Vraag nu een gratis website scan aan!

8.6/10

Full starFull starFull starFull starHalf star
Meer referenties