Hoe optimaliseer je google shopping?
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in E-commerce

optimaliseren-google-shoppingInmiddels weet je alle ins en outs over Google Shopping, maar je wilt elke euro zo goed mogelijk besteden. Hoe kan jouw Google Shopping optimaliseren? Enkele tips om jouw campagne te optimaliseren, om je omzet te maximaliseren.

Evalueer je prestaties met concurrenten

Wanneer je campagne live is gegaan, kan je direct bekijken wat het aantal vertoningen, klikken, conversies en vertoningsaandeel is. Bij Google Shopping krijg je ook de concurrentiestatistieken te zien. Je kan de CTR- en Maximum CPC Benchmark-cijfers zien. Op deze manier kan je bekijken wat je concurrenten doen en hierop inspelen.

Voeg uitsluitingszoekwoorden toe

Je kan uitsluitingszoekwoorden toevoegen om jouw campagne bij te sturen. Je wordt dan minder vertoond op zoekwoorden die voor jou niet interessant zijn. Hierdoor kan je eenvoudig geld besparen en ervoor zorgen dat jouw CTR omhoog gaat. Dit kan je doen door te kijken bij welke zoekwoorden jouw advertentie wordt vertoond. In de advertentiegroep kan je naar het tabblad ‘Keywords’, ‘Details’ en ‘All search terms’. Zie je daar woorden staan die je alleen maar geld kosten? Voeg ze snel toe als uitsluitingszoekwoorden!

Voeg optionele kolommen toe aan de Product Feed

Google haalt veel informatie uit de optionele kolommen van jouw Product Feed. Hierdoor kan je beter en makkelijk vertoond worden met jouw zoekresultaten. Informatie als kleur, geslacht en maten zijn niet verplicht, maar wel aan te raden. Heb je deze informatie? Neem het dan zeker mee in de Product Feed.

Optimaliseer je titels

Zorg ervoor dat belangrijke details van jouw producten worden meegenomen in de titels van het product. Naast de details is het ook van belang dat in de titel het merk en het belangrijkste zoekwoord wordt meegenomen. De zoekwoorden worden namelijk dikgedrukt, waardoor je eerder zal opvallen. Heb je weinig ruimte over? Zorg in ieder geval dat je merk in de titel wordt meegenomen.

Gebruik plaatjes die opvallend zijn

Wanneer je veel concurrenten hebt, is het belangrijk dat je niet dezelfde foto’s laat zien als je concurrent. Wanneer iedereen de foto’s van de fabrikant gebruikt, is het niet meer origineel. Hierdoor val je ook minder op. Probeer gebruik te maken van eigen foto’s en probeer eens iets anders dan jouw concurrent.

Wil je graag meer weten over het optimaliseren van Google Shopping? Neem gerust contact op met Best4U voor meer informatie.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬