De invloed van keyword density
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in SEO

keyword-density

Waar vaak gedacht wordt dat SEO draait om het zo vaak mogelijk vermelden van een zoekwoord in een tekst, wordt dit door hedendaagse zoekmachines niet gewaardeerd. Sterker nog; het kan averechts werken en ervoor zorgen dat je juist lager in de zoekresultaten belandt. Bij het schrijven van webteksten is het dan ook van belang om na te denken over keyword density, of wel de verhouding tussen de lengte van je tekst en het aantal keer dat een gekozen zoekwoord hierin terugkomt. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over keyword density, zodat je dit direct kunt toepassen in de teksten op je eigen website!

De ‘ideale’ keyword density

Keyword density betekent letterlijk ‘zoekwoord dichtheid’ en heeft dus te maken met hoe vaak een zoekwoord terugkomt in een tekst. Op het internet zijn veel artikelen te vinden die gaan over de ‘ideale’ keyword density. Het is echter de vraag of die bestaat. Er worden diverse percentages genoemd, vaak liggend tussen de 2% en 8%, maar Google geeft aan dat deze percentages ongegrond zijn. Je kunt je er dus maar beter niet op vastpinnen. Wat je wel kunt doen is met een gezonde dosis nuchterheid naar je teksten kijken. Een tekst vol zoekwoorden mag dan wel bezoekers naar je website trekken, maar een onleesbare tekst zorgt voor irritatie en maakt dat bezoekers wellicht direct weer vertrekken. En dat is niet wat je wilt!

Meten = (niet) weten?!

Je zult jezelf nu vast en zeker afvragen hoe je erachter komt of je goed bezig bent, als de ideale zoekwoord dichtheid niet bestaat. Via diverse online tools kun je de keyword density van je webteksten laten uitrekenen. Dit kun je overigens zelf ook heel eenvoudig doen. Een voorbeeld: een tekst bestaat uit 325 woorden, met daarin 16 keer het zoekwoord vermeld. De keyword density is dan 16 / 325 x 100 = 4,9%. In hoeverre dat percentage iets zegt over het succes van je webtekst, is helaas dus maar moeilijk te zeggen.

Houd je teksten leesbaar en relevant

Wat je altijd in je achterhoofd moet houden bij het schrijven van een tekst, is dat deze leesbaar moet blijven voor de doelgroep. Kies relevante keywords, ga op zoek naar synoniemen en wissel af met enkelvoud en meervoud. Een goede tip van Google is om je teksten eens een keer hardop voor te lezen aan een ander. Vindt diegene dat een bepaald zoekwoord te vaak gebruikt wordt? Dan is de kans groot dat de keyword density te hoog is. Het kan zeker geen kwaad om eens te checken hoe het zit met de zoekwoord dichtheid van jouw website. Kleine aanpassingen zijn immers zo gemaakt en kunnen je grote SEO voordelen opleveren!

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬