Bel nu naar (088) 000 85 70 (088) 000 85 70

>> Gepost op: 18 May, 2018 in Algemeen

Leer je websitebezoekers kennen met een heatmap

Heatmap

Als website- of webshop-eigenaar wil je natuurlijk graag dat je bezoekers ook daadwerkelijk doen wat jij wilt dat ze doen, bijvoorbeeld iets kopen of informatie aanvragen. Maar hoe kom je erachter wat je bezoekers van je website verwachten? Hoe navigeren ze? Waar klikken ze? Om antwoord te krijgen op deze vragen, zul je de gebruikers van je website moeten leren kennen. Een relatief goedkope en eenvoudige manier om dit te doen, is door middel van een heatmap. Met behulp van deze handige tool krijg je inzicht in het kijk- en klikgedrag van je bezoekers. Lees hieronder hoe het gebruik van een heatmap precies in zijn werk gaat!

Inzicht krijgen in de behoefte van je doelgroep

Een heatmap geeft aan naar welke zones van een website bezoekers kijken en hoe en waar ze klikken. Met behulp van een heatmap kun je testen hoe het zit met de gebruiksvriendelijkheid van je website. Tevens kun je zien in welke informatie bezoekers interesse hebben en of het design aansluit bij de wensen van je doelgroep. Met behulp van de resultaten van de heatmap kun je vervolgens de website aanpassen op de wensen van je doelgroep om zo het conversieratio te verhogen.

Soorten heatmaps

Wil je ook aan de slag met heatmaps? Op het internet zijn diverse (online) tools te vinden die heatmaps kunnen genereren, zoals ClickTale, MouseFlow en Crazy Egg. Deze tools kunnen allen drie soorten heatmaps maken, waaruit je vervolgens weer uiteenlopende conclusies kunt trekken. Een korte uitleg van de drie soorten heatmaps:

  • Klik-heatmaps: laten zien waar de gebruikers van je website hebben geklikt. Zo kom je erachter wat je doelgroep belangrijk vindt.
  • Beweging-heatmaps: laat zien hoe gebruikers met hun muis over jouw website bewegen. Het lijkt een beetje op eye-tracking, en brengt in kaart welke onderdelen opvallen en welke juist niet.
  • Scroll-heatmaps: geeft inzicht in hoeverre gebruikers naar beneden scrollen en dus elementen onder ‘de vouw’ wel of niet zien.

Tot slot

Uit de resultaten van de verschillende heatmaps kun je veel informatie halen. Maar let op: heatmaps zijn vaak pas het begin in het verbeterproces van je website. Je zult andere methoden moeten gebruiken om inzicht te krijgen in mogelijke verbeteringen, zoals A/B-testen, multivariabele testen of gesegmenteerde testen. Dit soort testen zijn erg waardevol. Je leert immers veel over het gedrag en de behoeften van je gebruikers, en kunt hier zo in de toekomst beter op inspelen!

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 126 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Advies Bij SchuldenBest4u heeft drie websites van ons in beheer waarvan de derde nog ontwikkeld wordt. Ook doen ze de internet marketing voor ons. De resultaten zijn goed, de communicatie is fijn, er wordt snel gereageerd als ik vragen heb en er is veel ruimte voor overleg. Het contact met de medewerkers is erg leuk!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 126 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬