Meer conversie op je website met een pakkende title tag
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in Algemeen, SEO

Title-TagIedere website-eigenaar zou het moeten doen: gebruik maken van pakkende title tags. Een title tag is de eerste, meestal blauwe en klikbare, regel die je ziet bij de resultaten van een zoekactie in Google. In feite is een title tag het visitekaartje van je website, die bezoekers moet overtuigen om te klikken. Toch wordt er door veel marketeers veel te weinig aandacht besteed aan title tags, vaak omdat men niet precies weet hoe ze werken en welk nut ze hebben. Daar wil Best4U graag verandering in brengen! In dit artikel leggen wij je alles uit wat je moet weten over title tags!

De noodzaak van title tags

De title tag, ook wel SEO title of HTML title genoemd, gebruik je om de bezoekers te vertellen wat ze kunnen vinden en verwachten op je website. Het is heel belangrijk dat de title tag wervend, pakkend en krachtig is. De title tag moet er immers voor zorgen dat er meer bezoekers naar jouw website komen. Maar dat niet alleen! Ook voor zoekmachines hebben title tags een belangrijke functie. Zoekmachines gebruiken de titel namelijk om de relevantie van je website te bepalen. Dat maakt dat Google met behulp van, onder andere, title tags beslist of jouw website hoog in de zoekresultaten verschijnt of niet.

Hoe schrijf ik een succesvolle title tag?

Het schrijven van een succesvolle title tag is niet een hele tijdrovende activiteit, maar vereist wel de nodige aandacht en kennis. Wat in ieder geval belangrijk is, is om voor elke pagina op je website een aparte title tag te maken. Wanneer je gebruik gaat maken van een template met overal dezelfde titel, verdwijnen je kansen in zoekmachines als sneeuw voor de zon, en dat wil je niet natuurlijk. Verder zijn er een aantal zaken die het succes van je title tag vergroten:

  • Plaats de belangrijkste zoekwoorden vooraan in de title tag;
  • Vergroot de leesbaarheid met karakters als * en |;
  • Gebruik een duidelijke call-to-action;
  • Maak je title tag niet langer dan 65 karakters;
  • Zet zoekwoorden niet vaker dan 1 keer in je title tag.

Uiteindelijk geldt dat voor iedere website en voor iedere bezoeker andere regels gelden. De sleutel is om te blijven experimenten met de title tag. Probeer uit welke de meeste kliks en de beste conversie oplevert, zo kom je vanzelf tot een succesvolle title tag!

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬