Microdata: onmisbaar bij SEO-optimalisatie
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in SEO

micordataMicrodata, ook wel rich snippets genoemd, voorzien de potentiële bezoeker van jouw website van extra informatie en triggeren hem of haar om voor jouw website te kiezen. Daarnaast is het een handig hulpmiddel bij het optimaliseren van de communicatie tussen jouw website en zoekmachines. Microdata ‘vertelt’ zoekmachines meer over de aard van je website en de betekenis van je content. Door zoekmachines gedetailleerde informatie te geven, zijn zij in staat jouw content beter te interpreteren. Rich data hebben daarmee niet direct invloed op jouw positie in zoekmachines, maar kunnen wel hét verschil betekenen tussen of iemand op jouw website klikt of toch voor die van iemand anders gaat. Meer weten? Lees vooral verder!

Wat is microdata?

In zoekresultaten van zoekmachines worden doorgaans drie elementen getoond, te weten de title tag, URL en meta description. Door een speciale set van HTML5 tags te integreren in je pagina’s, verrijken zoekmachines jouw zoekresultaten met rich snippets (‘rijk vormgegeven previews’). Je hebt wellicht eens in een zoekmachine naar een recept gezocht, en zag toen bij de zoekresultaten direct ook een afbeelding en een review van het gerecht verschijnen. Dit soort informatie is geïntegreerd met behulp van microdata. Andere voorbeelden van relevante informatie die je kunt toevoegen, zijn prijzen, openingstijden of contactgegevens. Deze extra elementen worden meestal in de vorm van gele sterren of tekst toegevoegd. Dit trekt niet alleen de aandacht van bezoekers, maar zorgt ook nog eens voor een hogere Click Through Rate (CTR). Een ideaal middel voor SEO dus!

Voordelen van microdata

Met microdata kun je veel informatie verstrekken aan zoekmachines en gebruikers, waardoor je de kans vergroot dat potentiële bezoekers ook daadwerkelijk voor jouw website kiezen. Een opvallende foto, relevante informatie of positieve review is van grote toegevoegde waarde om een potentiële bezoeker over de streep te trekken. Daarnaast worden zoekresultaten met behulp van microdata vaker relevant. Dat maakt dat je zoekresultaten bij meer zoekopdrachten getoond zullen worden.

Microdata inmplementeren

Microdata implementeren moet allemaal handmatig gebeuren, en is dus een tijdrovend karwei. Speciaal om jou een handje te helpen bij het toevoegen van microdata, hebben de drie grootste zoekmachines (gelukkig) voor één keer de handen ineengeslagen. Google, Bing en Yahoo hebben samen Schema.org in het leven geroepen. Deze website biedt een gestandaardiseerde lijst met definities voor microdata die door de genoemde zoekmachines geïnterpreteerd kunnen worden.

Heb je hulp nodig bij de integratie van microdata of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met Best4U!

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬