Optimale interne link structuur als onderdeel van je SEO
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in SEO

optimale-interne-linksBij interne links draait het om de manier waarop de pagina’s op je website intern linken. Met behulp van deze links kun je aan Google duidelijk maken welke pagina’s belangrijk zijn en hoe de structuur van je website in elkaar steekt. En dat is cruciaal voor je SEO! Een optimale interne link structuur helpt jou gevonden te worden en je waardevolle bezoekers langer op je pagina te houden. In dit artikel leggen wij je uit hoe dat in elkaar steekt en hoe je zelf aan de slag kunt met het creëren van een optimale interne link structuur!

Interne linkstructuur en zoekmachine optimalisatie

Je interne link structuur is dus een belangrijk onderdeel van je zoekmachine optimalisatie. Het zorgt er voor dat Google je website sneller kan crawlen én indexeren, wat maakt dat je sneller gevonden wordt door bezoekers. Voor deze bezoekers biedt een goede interne link structuur bovendien ook vele voordelen. Zo vergroot het de gebruiksvriendelijkheid van je website. Bezoekers komen immers direct op de goede plek terecht en kunnen gemakkelijker door je website navigeren.

Zelf aan de slag met interne links?

Het verwerken van goede links in je teksten is geen hogere wiskunde. Wel zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk dat zinnen leesbaar blijven voor bezoekers. Daarnaast moeten de woorden die je onderstreept zoveel mogelijk overeenkomen met de tekst op de pagina waarnaar je linkt. Het is slim om een zin te schrijven alsof je er géén link in gaat verwerken. Beslis pas achteraf of een linkje passend is. Zo komt de link zo natuurlijk mogelijk over. Zie je in de inleiding van deze tekst dat de term ‘SEO’ onderstreept is? Wanneer je hierop klikt verwijst deze naar een artikel over SEO. Dit is een voorbeeld van interne linkbuilding.

Interne én externe links

Naast interne links, is het ook slim om gebruik te maken van externe links. Zoekmachines kennen namelijk waardes toe aan links tussen website. Als meerdere mensen of websites naar jouw website linken, wordt de inhoud als belangrijk bevonden. Bij externe linkbuilding draait het om andere, gezaghebbende websites, portals of blogs te laten linken naar jouw website. Dit kan bijvoorbeeld door het versturen van persberichten, discussies bij blogartikelen en via sociale media. Maar let op: bij het externe linkbuilding is de lijn tussen goede marketing en spam flinterdun. Laat je dus altijd adviseren en helpen, bijvoorbeeld door een gespecialiseerd bureau als Best4U!

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬