Pagina-instellingen wijzigen en omzeilen met een .htaccess bestand
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in Algemeen

_htaccessAls website-eigenaar kun je niet alleen invloed uitoefenen op zaken als vormgeving, gedrag, data en de structuur van je website, maar ook op de server van waaruit je website wordt aangestuurd. Met behulp van één klein maar krachtig bestandje, .htaccess genaamd, kun je namelijk bepaalde instructies doorgeven aan deze webserver, waarmee de ‘normale’ instellingen van je website worden overschreven. Een .htaccess, ook wel hypertext access, is daarmee een erg handig hulpmiddel om je website te optimaliseren, zowel voor gebruikers als voor zoekmachines. In dit artikel leggen wij je uit hoe .htaccess precies werkt, welke voordelen het jou biedt en hoe je er zelf mee aan de slag kunt!

Wat kun je precies met zo’n .htaccess bestand?

Een .htaccess bestand staat normaliter in de root van je website en heeft diverse functies. Zo kun je er bijvoorbeeld een redirect (doorverwijzing) naar een andere pagina mee maken, je eigen error-pagina mee vormgeven, mappen mee beveiligen en bepaalde IP-adressen mee blokkeren om ervoor zorgen dat bezoekers niet langer toegang krijgen tot je website of enkele pagina’s ervan. Daarnaast kan een .htaccess een behulpzame tool zijn voor SEO, waardoor jouw website beter gaat scoren in zoekmachines. Een .htaccess bestand levert je dus veel voordelen op!

Een .htaccess bestand aanmaken

Een .htaccess bestand aanmaken kun je prima zelf, mits je een aantal belangrijke stappen volgt:

  • Start met het aanmaken van een bestand in een simpele tekst-editor zoals Notepad (programma’s als Word kunnen de code onherstelbaar beschadigen);
  • De volgende stap is het, op de juiste wijze, opslaan van je bestand. Let op: de naam .htaccess is een extensie, net zoals .jpg, .txt, .png of .doc. Je bestand krijgt dus geen naam, maar enkel de extensie .htaccess.;
  • Controleer in je FTP programma of deze bestandsnaam daadwerkelijk .htaccess is (en niet .htaccess.doc of iets dergelijks) en wijzig indien nodig;
  • Gelukt? Dan kun je nu het .htaccess bestand gaan plaatsen op je webruimte. Dit gebeurt meestal in de root folder van je website (/public_html/).

Het aanmaken van een .htaccess bestand is dus zeker niet moeilijk, maar behoeft wel de nodige aandacht en precisie. Een minimaal foutje in de code kan immers grote gevolgen hebben. Neem dus de tijd en ga zorgvuldig te werk. Hulp nodig? Neem gerust contact op met Best4U!

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬