Waarom het gebruik van Rank Tracker handig is
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!
Full starFull starFull starFull starHalf star
8.6/10

Op basis van 130 beoordelingen het meest klantgerichte internet marketing bureau bij Feedback Company

>> Gepost op: 18 mei, 2018 in Algemeen, SEO

rt-box-bigWanneer je één of meerdere websites in beheer hebt, is het handig om te kunnen achterhalen welke artikelen voor veel verkeer zorgen en bij welke artikelen dit verkeer uitblijft. Wanneer je inzicht hebt in deze gegevens kun je de artikelen nog beter optimaliseren zodat deze hoger in zoekmachines zullen verschijnen. Een handig programma hiervoor is Rank Tracker.

Wat is Rank Tracker?

Rank Tracker is het middel om de ranking van je website(s) op bepaalde zoekwoorden bij e houden. Rank Tracker haalt deze gegevens uit de zoekresultaten via je eigen verbinding. Zo kun jij hier vervolgens de content op je website(s) op aanpassen, wanneer dat nodig is.

Functies van Rank Tracker

De mogelijkheden in het gebruik van Rank Tracker zijn groot. Naast het laten bijhouden van de ranking van je website op bepaalde zoekwoorden, heeft Rank Tracker meer handige functies, zoals:

  • Je kunt zelf bepalen hoe diep je de zoekresultaten wilt controleren. Standaard wordt de top 100 doorzocht, maar je kunt dit zelf aanpassen tussen 10 en 1000.
  • Je kunt zoveel keywords voor je website(s) bijhouden als je wilt én dat geheel gratis.
  • Je kunt Rank Tracker ook gebruiken voor vele zoekmachines, óók voor zoekmachines van andere landen

Na de analyse kun je met Rank Tracker een duidelijk overzicht van de verzamelde data bekijken die je weer kunt sorteren op bijvoorbeeld ranking of keywords. Tevens heb je de mogelijkheid om de resultaten te filteren, zodat je alleen de informatie in het overzicht hebt staan die relevant zijn voor jou.

Pluspunten van Rank Tracker

Het leuke aan Rank Tracker is, dat je door middel van een grafiek kunt zien hoe je na verloop van tijd scoort op bepaalde zoekwoorden. Zo kun je precies volgen of dit verbetert of dat je juist verder wegzakt in de zoekresultaten. Andere voordelen van Rank Tracker, zijn onder andere:

  • Je kunt Rank Tracker zijn werk laten doen op de automatische piloot, bijvoorbeeld eenmalig, dagelijks, wekelijks of maandelijks. Het nadeel hiervan is wél dat het alleen werkt wanneer je de computer aan staat.
  • Je kunt zoeken naar nieuwe keywords die relevant zijn voor jouw website(s), zodat je deze in de toekomst kunt inzetten.
  • Je kunt per keyword zien wat de moeilijkheidsgraad van het keyword is. Deze wordt bepaald door verschillende factoren zoals links naar pagina/domein, content optimalisatie, social shares, alexa rank en meer.
  • Bekijk eenvoudig hoe vaak per maand mensen op een bepaald keyword zoeken en hoeveel competitie er is.

Wat helemaal handig is, is dat je in de betaalde versie van Rank Tracker (Enterprise) zelfs de mogelijkheid hebt om rapporten uit te laten draaien van de verzamelde gegevens.

Handige tool met veel mogelijkheden

Rank Tracker is een tool met ongekende mogelijkheden die je de kans geeft om volledig inzicht te krijgen in de ranking van jouw website(s) met betrekking tot de zoekwoorden. Het mooie eraan is dat Rank Tracker in verschillende versies verkrijgbaar is: van gratis tot versies voor SEO bedrijven.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.6/10

Full starFull starFull starFull starHalf star
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬