SEO trends in 2017
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!
seo trends

>> Gepost op: 7 February, 2017 in Algemeen, Google, SEO

Dat het algoritme van Google continu verandert weten we. Dat dit algoritme een ondoorgrondelijk geheim is weten we ook. Maar gelukkig zijn er ook punten waar we wél invloed op kunnen uitoefenen. Ik zet de belangrijkste SEO trends voor 2017 op een rijtje, zodat je met de juiste updates de ranking van je website positief kunt beïnvloeden.

Begin bij de techniek

Net als voorgaande jaren is ook in 2017 de techniek één van de belangrijkste factoren voor een goede ranking. Door je website op technisch gebied 100% te optimaliseren zorg je ervoor dat Google jouw website goed uit kan lezen en begrijpt. Denk hierbij aan het creëren van een goede interne linkstructuur die je ondersteunt met een XML- en HTML-sitemap. Ook is het belangrijk om te controleren of bepaalde pagina’s van je website geblokkeerd worden door metatags of robots.txt. Zitten hier belangrijke pagina’s tussen, zorg er dan voor dat deze pagina’s wel weer vindbaar zijn voor Google. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan helpen mijn collega’s en ik je natuurlijk graag op weg. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Zorg voor een optimale gebruikerservaring

Naast een goede techniek is het van belang dat de gebruikerservaring van je website optimaal is. Technische aspecten zoals de snelheid van de website horen hier ook bij. Sinds kort indexeert Google Accelerated Mobile Pages (AMP’s) in Nederland. Dit zijn aangepaste HTML varianten van webpagina’s, ingericht voor razendsnel gebruik op mobiele apparaten.

Nog maar weinig websites zijn ingericht volgens de richtlijnen van Accelerated Mobile Pages, dus grijp je kans, want Google gaat hier veel waarde aan hechten. Mobielvriendelijkheid is namelijk een belangrijke factor in 2017. Met de ‘mobile first’ aanpak gaat Google zich primair richten op een aparte mobiele index. Is je website niet mobielvriendelijk, dan loop je een groot risico om lager gepositioneerd te worden in de ranking van Google.

Daarnaast zien we dat recensies al enkele jaren doorslaggevend zijn in het beslismoment van een potentiële klant. Ook jij zal waarschijnlijk eerder geneigd zijn een aankoop te doen als je geconfronteerd wordt met positieve reviews van voorgangers. Het beste kun je je meta descriptions verrijken met Rich Snippets. Dit zijn elementen die zoekmachines kunnen aflezen van je website, zoals de waardering die je krijgt van klanten. Deze rich snippets zorgen ervoor dat je website beter opvalt in de zoekresultaten. Voorbeeld:

seo trends rich snippets

Blijf je content optimaliseren

Content… Als dit niet al het belangrijkste element van je website was, dan wordt het dat in 2017 wel. Zorg ervoor dat je website kwalitatieve content bevat én dat je deze content blijft uitbreiden en updaten. Google kent steeds meer waarde toe aan websites met relevante content. Bij het schrijven van teksten zijn een goede opbouw, headers en meta descriptions van belang. Als je afbeeldingen plaatst, zorg er dan voor dat Google weet waar deze afbeeldingen over gaan. Voeg alleen afbeeldingen toe met informatieve bestandsnamen, vul de bijbehorende alt-teksten in en zorg voor het juiste bestandstype in combinatie met de grootte van de afbeelding. Hetzelfde geldt voor video’s. Vul je geen beschrijving in, dan kan Google niet goed inschatten waar de door jou geplaatste video over gaat.

Beveilig je website goed

Google hecht aanzienlijk meer waarde aan websites met een SSL-verbinding (https) dan websites zonder een SSL-verbinding (http). Absoluut noodzakelijk om zo’n certificaat aan te schaffen dus. Het grootste gedeelte van de website hacks komt door slecht beveiligde hosting. Bij hosting en support door Best4u krijg je standaard een SSL-certificaat voor je website. Ook hosten wij je website op een voor WordPress geoptimaliseerde server die jouw website beveiligt tegen veel voorkomende aanvallen en potentiële gevaren.

Zorg voor relevante inkomende links

Kwaliteit zegt meer dan kwantiteit. Houd dit in je achterhoofd bij het opzetten van een sterk linkprofiel. Zorg ervoor dat je kwalitatieve en relevante links naar je website verzamelt en dat je ze logisch verwerkt in je content. Daarnaast doen de ouderwetse startpagina links het nog steeds prima, zolang je maar zorgt dat deze relevant zijn.

Bovenstaande tips helpen je op weg bij de zoekmachineoptimalisatie van je website. Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken die je kunt inzetten voor een goed vindbare website, zoals conversieoptimalisatie en AdWords. Heb je vragen aan mij of aan één van mijn collega’s? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen, we staan je graag te woord!

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬