Slim geld verdienen met Google Adsense
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in Algemeen

google-adsense

Tijdens het surfen op het internet vallen ze niet te missen: advertenties. Als website- of webshophouder denk je misschien dat zulke advertenties je alleen maar geld kosten, bijvoorbeeld met Google Adwords, waarbij je betaalt voor het verkrijgen van een hoge positie in Google. Maar wist je dat je met behulp van Google Adsense zelf ook geld aan adverteerders kunt verdienen? Hoe dat precies in z’n werk gaat en wanneer het interessant is voor jouw website of webshop, legt Best4U je in dit artikel uit!

Wat is Google Adsense?

In principe is Google Adsense het omgekeerde van Google Adwords. Bij Google Adwords betaal je
aan Google voor het plaatsen van een advertentie, terwijl je bij Google Adsense juist betaalt krijgt voor het beschikbaar stellen van advertentieruimte. Een adverteerder kan er namelijk voor kiezen om, naast adverteren in Google, ook te adverteren op voor hem of haar relevante websites of webshops. De adverteerder betaalt vervolgens niet per click aan Google, maar aan de betreffende website- of webshophouder.

Slapend rijk worden?!

Het klinkt in eerste instantie misschien in de oren als ‘slapend rijk worden’. In de praktijk moet je er als website-eigenaar echter wel voor zorgen dat er veel bezoekers naar je website komen, voor dat het enigszins rendabel wordt. Lang niet iedere bezoeker klikt immers op een advertentie (gemiddeld 1 op de 100 bezoekers). Adsense is daarom niet altijd de moeite waard, zeker wanneer je website nog geen 1000 bezoekers per maand trekt. Bovendien kunnen veel bezoekers zich, dankzij het advertentie-overload, gaan irriteren aan je advertenties of hebben ze zelfs een Adblocker ingesteld. Ook zal de ene website meer profiteren van Adsense dan de anderen, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de beschikbaarheid van advertentieruimte.

Aan de slag met Google Adsense

Starten met Google Adsense is heel eenvoudig. Nadat je account is goedgekeurd, ontvang je een stukje code die je moet implementeren in je website. Vervolgens mag je zelf de advertentietypes en -formaten kiezen en instellen. De rest gaat vanzelf: Google regelt alles. Op basis van het aantal clicks op de advertenties op jouw website, keert Google een percentage (vaak rond de 70%) van het bedrag uit aan jou. Maar let op: dit zijn geen astronomische bedragen, dus verwacht niet direct een enorme omzet met je Adsense campagne. En zelf heel vaak klikken op de advertenties op jouw website werkt ook niet. Google treed hard op tegen klikfraude: je wordt uit het Adsense-programma verbannen en verliest al je niet-uitbetaalde inkomsten.

Adsense: een fijn extraatje

Google Adsense kun je zien als een fijn extraatje. Het is eenvoudig te implementeren en je hebt er als website- of webshopeigenaar geen omkijken meer naar. Toch is het nooit slim om volledig afhankelijk te zijn van één inkomstenmodel. Gebruik Adsense daarom in combinatie met andere inkomstenmodellen! Meer weten over Adsense en de implementatiemogelijkheden? Neem contact op met Best4U!

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬