Social linkbuilding

Bel nu naar (088) 000 85 70 (088) 000 85 70

Social linkbuilding

>> Gepost op: 13 November, 2015 in Social media

Linkbuilding heeft alles te maken met het verkrijgen van links naar jouw website. Dit kan op allerlei mogelijkheden. Het aantal backlinks wordt gezien als indicator voor de relevantie van jouw pagina. Het verkrijgen van backlinks is dan ook erg belangrijk. Zoals gezegd zijn er vele mogelijkheden. Een aantal tips voor linkbuilding kun je hier lezen.

In de loop der tijd ontstaat steeds meer het vermoeden dat links vanuit social media een steeds grotere rol gaan spelen voor zoekmachines. Het is in ieder geval algemeen bekend dat links vanuit verzamelpagina’s steeds meer aan waarde inleveren. In mijn opinie is social linkbuilding een belangrijk onderdeel binnen het totale linkbuilding pakket. Hoe completer je linkbuilding strategie, hoe beter je linkprofiel zal worden.

Sociale netwerken

Door middel van sociale netwerken heb je de mogelijkheid zichtbaar te zijn en links te verkrijgen. Er zijn ontzettend veel sociale netwerken, maar de belangrijkste zijn nog altijd Twitter, LinkedIn, Facebook en Google+. De links die je op deze netwerken plaatst moeten bezoekers naar je website leiden. Het is daarom ook belangrijk dat je de doelgroep die je wilt bereiken in kaart brengt. Door de doelgroep te analyseren kom je ook achter de geschiktheid van een bepaald social media. Zo is LinkedIn erg geschikt als je gericht bent op business-to-business. Richt je je op een doelgroep die vooral onder de 25 is? Dan is Facebook of Instagram een goed social medium.

Hoe laat je je sociale netwerk groeien?

Om je sociale netwerk te laten groeien zijn er heel veel mogelijkheden. Belangrijk is dat je zelf actief bezig bent met deze sociale media. Hierdoor vergroot je je sociale achterban. Door vervolgens in bepaalde ‘posts’ links op te nemen, creëer je backlinks. Zodra deze berichten gedeeld worden, verspreiden jouw links zich ook. Als je een trouwe achterban hebt verkregen wordt het netwerk van backlinks steeds groter en verspreidt het zich steeds meer. Om dit te realiseren zal er wel voldoende tijd en energie in gestoken moeten worden. Daarom is het ook belangrijk om een goede afweging te maken welke media je wilt gaan gebruiken, zodat je hier de focus op kan gaan leggen.

Vanuit je eigen website groeien

Om ervoor te zorgen dat links van jouw website of pagina verspreid worden op het internet zijn twee zaken belangrijk. Ten eerste is de content het belangrijkst. Er moet relevante, kwalitatieve content ontwikkeld worden die de bezoeker aanspreekt en wat de bezoeker de moeite waard vindt om met zijn achterban te delen. Probeer een autoriteit te worden in jouw vakgebied.

Het tweede belangrijke punt is dat je website en/of blog deelfuncties heeft. Het moet voor de bezoeker eenvoudig zijn om jouw blog te delen. Met één druk op de knop moeten zij jouw blog kunnen delen in hun netwerk. Denk hierbij aan de ‘like’ button van Facebook, de ‘+1’ button van Google+, de ‘retweet’ button van Twitter of de ‘share’ button van LinkedIn.

Door de sterke opkomst en invloeden van social media is het aannemelijk dat Google dit in zijn algoritme heeft meegenomen. Likes, shares, mentions etc. worden dus ook gelezen waardoor social scores uiteindelijk ook waarde genereren.

Geen vervanger

Het is belangrijk om te onthouden dat social linkbuilding geen vervanger is van de huidige linkbuilding. Een gevarieerde linkbuilding strategie zorgt voor een sterk linkprofiel. Social linkbuilding is een toevoeging voor je huidige linkbuilding strategie.

Roy

Roy

Als Internet Marketeer ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en ontwikkeling omtrent internet marketing. Daarnaast houd ik mij dagelijks bezig met het beter vindbaar maken van websites in Google en conversie optimalisatie.
Roy

Laatste artikelen van Roy

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 126 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Advies Bij SchuldenBest4u heeft drie websites van ons in beheer waarvan de derde nog ontwikkeld wordt. Ook doen ze de internet marketing voor ons. De resultaten zijn goed, de communicatie is fijn, er wordt snel gereageerd als ik vragen heb en er is veel ruimte voor overleg. Het contact met de medewerkers is erg leuk!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 126 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬