Verlaag de laadtijd van jouw website
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!
Full starFull starFull starFull starHalf star
8.6/10

Op basis van 130 beoordelingen het meest klantgerichte internet marketing bureau bij Feedback Company

>> Gepost op: 18 mei, 2018 in Algemeen, SEO

laadtijd-wordpressBijna alle zoekmachines houden rekening met de laadtijd van je website. Het is van belang om aandacht te besteden vaan het verlagen van de laadtijd, omdat dit een groot effect kan hebben op het bezoekersaantal. Wil je graag de snelheid van jouw website testen? Dit kan via verschillende tools zoals Pingdom, GTMetrix of WebPageTest. Deze tools analyseren jouw website en geven aan waar de problemen liggen. Lang wachten is slecht voor de user experience en hier dan ook 5 tips om jouw website sneller te maken.

TIP 1: Gebruik zo min mogelijk http-verzoeken

Een http-verzoek is alles waar een URL aan vast zit. Heb je bijvoorbeeld 4 afbeeldingen op je website en 3 javascript, dan wordt dat gezien als 7 http-verzoeken. De meeste brouwers kunnen maar 2 resources tegelijk downloaden. Combineer bijvoorbeeld al je javacript bestanden in één groot bestand, dit kan je ook doen voor je style sheets. Ook kan je dit doen voor je afbeeldingen, wel moet je hierbij opletten dat je de originele versies behoudt.

TIP 2. Zet je style sheets bovenaan

Plaats je style sheets in de tag. Dit is vaak de standaard, maar ook de meest optimale plek. De browsers haalt deze als eerste op. Op dat moment gebeurt er gelijk wat met jouw website, wat de bezoeker triggert om te blijven.

TIP 3. Zet javacript onderaan

Javascript wordt steeds bekender. Ze worden steeds meer gebruikt bij websites, terwijl dit vaak de bestanden zijn die alles ophouden en zorgen voor een langere laadtijd. Zoals je de style sheets bovenaan zet, is het bij de javacript belangrijk om deze onderaan te zetten. Je kunt er ook voor kiezen om het design pattern ‘lazy loading’ te gebruiken. Hiermee zorg je ervoor dat bestanden of functies pas worden opgeroepen als je ze daadwerkelijk nodig hebt. Een gouden tip: elk teken in je bestand is 1 byte. Lang commentaar zorgt dus voor extra laadtijd. Compress altijd je bestanden!

TIP 4. Voorkom http redirects

Http redirect codes verwijzen de browser naar de nieuwe locatie van een bestaande URL die je hebt opgevraagd. Dit betekent dat naast het oude verzoek, de browser nu een tweede verzoek moet sturen om de nieuwe URL op te halen.

TIP 5. Maak je afbeeldingen slank

Veel bewerkingsprogramma’s hebben al speciale functies waarmee je afbeeldingen speciaal kan opslaan voor het web. Daarnaast zijn er nog een aantal trucs om de laadtijd te versnellen. Bekijk wel formaat het beste past bij jouw gebruik. Een foto kan bijvoorbeeld het beste in JPG worden opgeslagen en een afbeeldingen met transparantie in PNG. Zorg er daarna voor om de afbeeldingen zo klein mogelijk te maken. Zo kan je de kwaliteit terugzetten naar 60% voor je de foto opslaat. Het verschil in kwaliteit is vaak nihil, terwijl het aantal KB ontzettend wordt verlaagd.

Hopelijk heb je wat aan deze tips om de laadtijd van jouw website te verlagen!

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.6/10

Full starFull starFull starFull starHalf star
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬