W3C standaarden: wat zijn het en wat leveren ze op?
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in Algemeen, SEO

w3c

Het World Wide Web Consortium, afgekort W3C, is een internationaal samenwerkingsverband die in grote lijnen de standaarden voor het internet heeft vastgelegd. HTML, XHTML, CSS en XML zijn voorbeelden van richtlijnen voor webtalen, ontwikkeld door W3C. De standaarden van W3C leggen uit welke uitdrukkingen en attributen men mag toepassen in een taal en in welke context dit moet gebeuren. Websites die voldoen aan de W3C standaarden werken beter én worden beter gevonden in zoekmachines. Hoe dat werkt? Best4U legt het je in dit artikel uit!

Over W3C standaarden

Je kent vast en zeker het groene boekje voor de Nederlandse taal. In dit boekje staan regels met betrekking tot de Nederlandse spelling en grammatica. De W3C richtlijnen doen hetzelfde, maar dan met betrekking tot webtaal. Browsers verwerken teksten bijvoorbeeld volgens bepaalde structuren. Bij visuele browsers geldt dat zij het strong element () weergeven als vette tekst. Bij spraakbrowsers wordt met behulp van het strong element extra nadruk gegeven bij de uitspraak. Dit soort richtlijnen zijn vastgelegd door het W3C. Websites waarvan de programmeertaal op deze richtlijnen is afgestemd, voldoen aan de W3C standaarden.

Wat levert het op?

Allemaal leuk en aardig, maar wat is de toegevoegde waarde van die W3C standaarden precies? Wanneer jouw website voldoet aan de W3C standaarden, levert dat vele voordelen op. Ten eerste vergroot het de klant- en gebruiksvriendelijkheid van je website. De W3C standaarden worden immers op alle browsers ondersteund, waardoor je zeker weet dat je site altijd op dezelfde wijze werkt. Daarnaast is het ook bevorderlijk voor al je SEO-inspanningen. Een website die zich aan de W3C standaarden is namelijk gegarandeerd goed te ‘spideren’. Dit komt er op neer dat je pagina’s beter verwerkt en geïndexeerd worden door zoekmachines; iets wat weer van positieve invloed is op je positie in de zoekresultaten.

Voldoet jouw website aan de W3C standaarden?

Dit kun je zelf prima testen. Er bestaan diverse online tools waarmee je eenvoudig de URL’s van je website kunt controleren. Met behulp van zo’n tool kun je snel zien hoeveel (eventuele) fouten jouw website bevat en waar die fouten precies te vinden zijn. Zo kun je deze direct verwijderen, aanpassen of verbeteren! Een website bouwen komt neer op veel precisie en maatwerk, een foutje is zo gemaakt. Daarom is het nooit onverstandig om je website eens te controleren. Hulp nodig? Neem contact op met Best4U. Wij helpen je graag!

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬