Wat is CPC, CPM en CPS?
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in SEA

Wat-is-CPCWil je graag meer bezoekers op je website? Dan is online adverteren misschien wel de uitkomst voor jou. Afhankelijk van je doel, is crossmedia vaak een must. Naast dat je online adverteren inzet, is het vaak geen verkeerde gedachte om daar ook offline middelen bij in te zetten. Online adverteren is een vak op zich, want welke methode ga jij bijvoorbeeld gebruiken?

CPS, CPM of CPC. Het zijn allemaal afkortingen die veel worden gebruikt om online marketing methodes te omschrijven voor advertenties. Wat het grootste verschil is tussen deze begrippen? Dat heeft alles te maken met wat je wilt bereiken in je advertentie.

Cost Per Click

Zoals het woord het al zegt, bij CPC betaal je per klik. Wordt jouw advertentie miljoenen keer vertoond op verschillende sites, maar klikt er niemand op? Dat betekent dat jij helemaal niks betaald. Dit is een voorbeeld wat bijna nooit voorkomt. Wanneer jouw advertentie miljoenen keer wordt vertoond maar bijna nooit wordt aangeklikt, is het een goed idee om nog eens kritisch naar je campagne te kijken. Bij CPC wordt ingespeeld op de interesse die wordt gewekt. Een fijne methode als je bijvoorbeeld je naamsbekendheid wilt verhogen. Wat een nadeel is van CPC is dat je er zo vaak op kan klikken als je wilt, dus zo ook dezelfde bezoeker. Hiermee kan bijvoorbeeld één bezoeker jouw kosten verhogen.

Cost Per Mille

Bij CPM reken je af op het aantal vertoningen. Deze vertoningen liggen op 1.000. Voor kliks betaal je niks extra’s, die zijn extra meegenomen. Met CPM kan je zelf posities van bijvoorbeeld je titels inkopen. Een ideale methode voor branding. Het nadeel is dat elke vertoning geld kost. Maar een vertoning wil niet zeggen dat jouw advertentie ook echt gezien is.

Cost Per Sale

Je kan er ook voor kiezen om pas te betalen wanneer jij wordt betaald. Tegenwoordig wordt er online vaak betaald voor het behalen van verkopen op een site. Ideaal als jij graag je verkoop wilt verhogen. Deze methode kan op twee verschillende manieren worden ingezet. Je betaalt een percentage van het bestede bedrag of het kan een vast bedrag zijn. Een bezoeker klinkt op de advertentie op een site, komt vervolgens op jouw site en koop een product. Op dat moment betaal jij jouw webmaster een percentage of een vast bedrag. Een nadeel is dat de webmasters zowel mogelijk verkopen willen realiseren, waardoor ze een groot publiek proberen te bereiken die wellicht niet relevant is voor jouw website.

Vragen over het inzetten van CPC, CPM of CPS? Of wil je graag advies of hulp hierbij. Neem gerust contact op met Best4U voor meer informatie.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬