Wat is google penalty?
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in Algemeen, Google, SEO

penaltyGoogle penalty is een term die vaak gebruikt wordt in de zoekmachine optimalisatie. Eigenlijk wordt je gewoon gestraft door Google, als een penalty in de sportwereld. Bij een overtreding wordt er een penalty uitgedeeld aan de tegenpartij. Wil je jouw website optimaliseren? Zorg ervoor dat je zeker geen Google penalty krijgt! Wat gebeurt er precies bij een Google penalty en hoe voorkom je zo’n penalty?

Wat is de straf van Google?

De straf die je krijgt is dat jouw pagina lager in de ranking komt van de zoekresultaten of erger nog, dat jouw pagina helemaal niet meer wordt getoond in de zoekresultaten. Dit heeft te maken met de overtreding die je hebt gemaakt. Het is daarom van belang om snel te handelen als je een Google penalty hebt gekregen. Verbeter snel jouw website op de punten waarop je bent gestraft, zodat Google je pagina opnieuw kan indexeren en jij weer zichtbaar wordt door de bezoekers van de zoekmachine.

Voorkom een Google Penalty

Er zijn een aantal aspecten op SEO gebied waardoor je sneller kans maakt om een Google penalty te krijgen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Schrijf daarom ook altijd de teksten voor je bezoekers en niet voor de zoekmachine. Voorkom black hat SEO. Gebruik kwalitatief goede links en creëer geen duplicate content. Houd je aan de richtlijnen voor webmasters die Google heeft gemaakt.

Voorbeelden die leiden tot een Google Penalty

Wanneer jouw website in een korte tijd vaal backlinks krijgt vanaf domeinen die niks te maken hebben met je website, kan dit leiden tot een penalty. Het kopen van links valt hier bijvoorbeeld onder. Google verbiedt dit.
Een andere truc die vroeger veel werd gebruikt is het plaatsen van verborgen teksten op de website. De teksten zijn niet zichtbaar, maar er is wel een broncode. Deze zijn alleen bedoeld voor zoekmachines en dat laat google niet toe.
Zoals eerder aangegeven, schrijft teksten op je website niet puur voor zoekmachines. Schrijf de teksten voor bezoekers, terwijl je in je achterhoofd rekening houdt met SEO. Wanneer je een tekst volstopt met SEO-zoektermen, zal dit bestraft worden door Google.

Google heeft onwijs veel redenen om een Google penalty uit te delen. Deze staan allemaal beschreven in de richtlijnen van Google. Lees deze door en ontdek aan welke richtlijnen je website moet voldoen.

Wil je graag hoger scoren in de zoekmachines maar niet getroffen worden door een Google penalty? Of heeft u vragen over dit begrip? Twijfel niet en neem contact op met Best4U voor meer informatie.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬