Wat is Google Shopping?
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in E-commerce, Google, SEA

google-shoppingGoogle Shopping is een telkens populairder wordend begrip. Veel mensen vragen zich echter af wat Google Shopping nou eigenlijk is. Wanneer je producten op Google zoekt, kom je Google Shopping steeds vaker tegen. Vaak komt het dan boven de zoek resultaten te staan of aan de zijkant. Wat houdt het precies in en hoe werkt het?

Wat is Google Shopping?

Eigenlijk is Google Shopping een soort uitbreiding op Google Adwords. Het is een marketing programma binnen de zoekresultaten van Google. De reclames bestaan niet alleen meer uit tekst. Aan de reclames zijn foto’s, beschrijvingen en prijzen toegevoegd. Google Shopping werkt niet zoals Adwords op basis van zoekwoorden, maar met een product feed. Deze product feed bestaat uit bijvoorbeeld een foto, een beschrijving en een aantal attributen. Google matched jouw product feed met zoekopdrachten van gebruikers.

Iemand die op zoek is naar een bepaald product voert een zoekterm in op Google. Google toont vervolgens een overzicht met verschillende aanbieders van het product waarvan Google denkt dat jij het zoekt. Op deze manier kan je gemakkelijk prijzen van verschillende webwinkels vergelijken. Vervolgens kan je doorklikken naar de pagina van de site zelf.

De informatie van een product feed geef je door aan Google via het Merchant center. Vervolgens kan je het Merchant center koppelen aan je Adwords account. Via Adwords kan je vervolgens een campagne opzetten voor je product.

Wat zijn de kosten?

Kosten voor de advertenties worden via het Pay Per Click bepaald. Wanneer er wordt geklikt op jouw advertentie, betaal je ervoor. Hoe hoog dit bedrag maximaal kan zijn kan je zelf instellen. De aanbieders met de hoogst ingestelde bedragen staan vooraan.

Wat zijn de voor- en nadelen van Google Shopping?

Er zitten een hoop voordelen aan Google Shopping. Zo kan je gemakkelijker producten vergelijken en wordt het aankoopproces via internet verkort en vereenvoudigd. Jouw product is te zien bij de start van de shopping journey van de consument in Google. Daarnaast zorgt het voor een hoge kwaliteit leads: de bezoekers heeft al een keuze gemaakt voor jouw webshop wanneer hij of zij deze bezoekt.

De nadelen zijn dat er kosten aan verbonden zijn en dat het uploaden van de product geef veel werk kan zijn. Ook kan je makkelijk vergeleken worden met de consument op prijs en kan een “adblocker” plug-in ervoor zorgen dat de resultaten niet worden weergegeven.

Wil je graag meer informatie over Google Shopping? Neem gerust contact op met Best4U voor meer informatie.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬