Wat is link juice?
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in SEO

linkjuiceLinke juice. Niet geheel onbelangrijk om er kennis van te hebben als je wilt dat je website beter vindbaar wordt op Google of een andere zoekmachine. Maar wat is Link juice en wat kan je er mee?

Wat is link juice?

Samengevat is Link juice de waarde die jouw website meekrijgt, doordat een andere website naar jouw website linkt. Eerder bepaalde altijd Page Rank welke positie je website binnen de zoekresultaten kreeg, maar dat is verleden tijd. Hoe meer links naar jouw website linken, hoe hoger je Page Rank was. Maar tegenwoordig wordt de waarde van een website bepaald door veel meer dan alleen Page Rank. Er wordt gekeken naar de relevantie ten opzichte van de ingevoerde zoektermen. Page Rank is niet meer zo belangrijk als dat het was om als meetwaarde aan te houden.

Hoe werkt Link juice?

Als een relevante website naar jouw website linkt, geeft deze relevant website een beetje van zijn relevantie mee aan jouw website. Dat is hoe Link juice werkt. Het geeft als het ware wat van zijn waarde door aan een andere website. Deze waarde, de relevantie, is de ‘juice’. Het komt via een link, waardoor het de naam Link juice heeft gekregen. Link juice geeft je website meer effect als het komt van bijvoorbeeld pagina’s met relevante content, een hoge Page Rank, relatief weinig outbound links of pagina’s die hoog verschijnen in zoekmachineresultaten.

Hoe geef je Link juice door?

Hoe werkt dat nou eigenlijk in de praktijk? We nemen twee sites als voorbeeld: site X en site Y. Als alle rankingfactoren hetzelfde blijven en site X twee links heeft en site Y geen, betekent dit dat site X hoger in de zoekresultaten komt. Dit is dankzij de Link juice van die twee externe sites naar site X.
Maar wat als site Y ook twee links krijgt? Dan wordt er gekeken naar de hoeveelheid juice die elke link doorgeeft. Zo kan het zijn dat een link die naar site X linkt, ook nog naar andere websites linken. De Link juice wordt dan als ware gedeeld en site X krijgt hierdoor minder juice. Bekijk altijd goed op de pagina’s geen nofollow-links hebben of irrelevante content. Bekijk daarnaast of je niet te maken hebt met betaalde links, links de verkregen zijn via linkuitwisseling of pagina’s met veel links, bijvoorbeeld advertentielinks.

Wil je graag meer weten over Link juice? Neem gerust contact op met Best4U voor meer informatie.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬