Wat zijn anchor teksten?
Haal jij het maximale uit jouw website?
Gratis website
scan!

>> Gepost op: 18 May, 2018 in Algemeen, SEO

Wanneer je veel inkomende links hebt van hoge kwaliteit, gaat dit ten goede van de autoriteit van je webshop. Dit betekent dat het belangrijk is dat veel websites, op een goede manier, linken naar jouw webshop. Hierdoor kan je een hogere positie krijgen binnen de niet betaalde zoekresultaten van Google. Een belangrijk onderdeel van dit linkbuilding is de anchor tekst. Wat is de anchor tekst en waarom is deze tekst belangrijk?

Wat is een anchor tekst?

De anchor tekst van een link is de tekst die zichtbaar is als link. Vaak is deze blauw en onderstreept in een tekst. Het zijn de klikbare woorden op je pagina. Het is belangrijk dat de woorden vertellen waar de link naar toe gaat. Vertel de bezoekers en Google wat het onderwerp is van de pagina waar je naar toe linkt.

Beslis goed war voor termen je wilt gebruiken als anchor tekst. Schrijf de belangrijkste worden op en zoek naar synoniemen van een pagina. Heb je inkomende links met slechte zoektermen als anchor tekst, neem dan contact op met de beheerder van de website en vraag of dit kan worden aangepast. Google neemt dit namelijk mee in haar beoordeling.

Hoe gebruik je anchor teksten voor SEO?

De anchor teksten van inkomende links vertellen Google wat het onderwerp is van een webshop of een pagina. Als deze anchor tekst bij verschillende inkomende links hetzelfde zijn, is de kans groot dat Google jouw webshop meer gaat waarderen. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk voor de bezoekers dat het onderwerp van een pagina overeenkomt met de anchor tekst. Maak gebruik van synoniemen in verschillende anchor teksten. Dit zorgt voor diversiteit.

Ga de inkomende link van je webshop langs en vraag aan de eigenaren van de website om de anchor teksten aan te passen als je er niet tevreden over bent. Wil je graag een linkbuildingtraject starten? Zorg ervoor dat je alle anchor teksten hebt uitgeschreven. Afbeeldingen hebben geen anchor tekst. Zorg ervoor dat de alt-tekst van de afbeelding genoeg verteld over de webshop wanneer deze leidt naar jouw webshop. Daarnaast hecht Google ook waarde aan de tekst die om de afbeelding heen staat. Zorg ervoor dat deze hetzelfde is als het ontwerp van de pagina waar naartoe wordt gelinkt.

Ga zorgvuldig om met anchor teksten

Het is erg belangrijk dat anchor teksten juist en beschrijvend zijn voor inkomende en interne links. Check regelmatig of de inkomende links een goede anchor tekst hebben. Dit zorgt ervoor dat je positie in Google wordt verbeterd.

Wil je graag meer weten over anchor teksten? Neem gerust contact op met Best4U voor meer informatie.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Woonwinkel 'n Streepje voorIk vind de service van Best4u in één woord geweldig. Op alle punten heeft Best4u aan mijn verwachtingen voldaan. Zowel qua design als qua support. Ik krijg super vriendelijke en zeer snelle service. Kortom: ik heb eindelijk het bedrijf gevonden waar ik lang naar heb gezocht!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪BlindeerkoningDe samenwerking met Best4u Internet Marketing was erg prettig. Ondanks veel roulatie in projectleiders en soms wat miscommunicatie, was het uiteindelijke resultaat erg positief.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Prominent OnlineOp het gebied van online marketing naar tevredenheid samengewerkt aan diverse projecten. Goede communicatie en fijn contact.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dakgoot winkelDuidelijke manier van projectomschrijving waardoor we goed afgebakende campagnes opzetten. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Kids voor KinderenZe zijn heel pro-actief, en denken met je mee. We spreken wat af met de internet marketeer, ze doen het meteen, en er is meteen resultaat en een snelle terugkoppeling. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zonnepanelen XtraAls ik naar de resultaten kijk die we nu boeken dan merk ik duidelijk een verschil. Voordat we met internet marketing begonnen werkten we met leads. In de tijd dat we met internet marketing zijn gestart zijn onze aanvragen met 350% gegroeid. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Jemako De communicatie met Best4u is erg goed en de resultaten zijn ook goed. Je kan horen dat ze weten waar ze het over hebben, en veel kennis hebben. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Velthuizen AdvocatenMijn ervaring met Best4u is heel goed. Ik ben met name tevreden over de communicatie, zowel per e-mail als telefonisch. Er wordt altijd snel actie ondernomen op de vragen die ik stel. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪038 WoningontruimingErg goed contact, ze regelen alles vrij snel, natuurlijk kunnen bepaalde dingen niet zo snel als ik zelf wil, maar in principe is alles vrij snel geregeld. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!
Feedback Company
BuySmart veilig kopen

✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 127 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬