Wil jij hoger in Google, meer nieuwe klanten en meer omzet?

Best4u IM is al 10 jaar groeipartner voor het MKB. Samen met 30 specialisten helpen wij jou naar een betere online vindbaarheid.

Vul hier de gratis scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes.

Wat is Facebook marketing?

Facebook marketing is de online marketing die geuit wordt op het meest gebruikte social media-platform ter wereld. Door het grote bereik ligt met Facebook marketing een potentieel netwerk klaar voor iedereen. Of je doelgroep zich nu lokaal, landelijk of internationaal bevindt, Facebook is het ideale kanaal om interactie met jouw doelgroep te bevorderen én om nieuwe klanten te binden.

Naast het creëren van interactie met je doelgroep, is het doel van Facebook marketing om zichtbaarheid, naamsbekendheid en conversies te genereren. Is dat wat jij wilt?

Wij leggen je graag uit hoe je doelgroep bereiken via Facebook in zijn werk gaat en hoe je kunt adverteren op Facebook. Eén goede advertentie op Facebook kan meer waard zijn voor je bereik dan 10 content berichten.

Waarom Facebook marketing inzetten?

Voor ieder bedrijf waarvan de doelgroep consumenten is, is actief zijn op Facebook eigenlijk een must. Al is het alleen maar voor de herkenning en het verspreiden van een positief beeld.

In Nederland zitten 10+ miljoen mensen op Facebook en dat betekent dat Facebook een enorm bereik heeft, gratis of tegen relatief lage kosten (advertenties). Is je product of dienst interessant voor een specifieke doelgroep die op Facebook zit? Dan doen. Met een zakelijke Facebookpagina kun je de juiste doelgroep bereiken en zelfs activeren. Door een juiste interactie met de doelgroep kan dit leiden tot meer leads en verkopen.

De interactie zorgt daarnaast voor een hogere zichtbaarheid en naamsbekendheid van een bedrijf. Het maakt daarom niet uit of je een high- of low involvement product verkoopt. Verkoop je auto’s? Niemand zal inderdaad via een Facebook advertentie of post direct een auto bestellen. Maar autozoekenden slaan wel het positieve beeld op van jouw merk of zaak.

En wordt je bericht opgemerkt en klikken mensen door? Dan helpt Facebook marketing ook bij het genereren van meer traffic naar je website. Dit kan zowel gratis – via content – of tegen lage kosten – via advertenties – bereikt worden. Kortom, genoeg redenen om aan de slag te gaan met Facebook marketing.

Facebook content creëren

Regelmatig berichten plaatsen op Facebook inclusief foto’s en video’s is belangrijk voor je autoriteit op dit social kanaal. Facebook eigent accounts en pagina’s meer waarde toe naarmate er meer activiteit op deze pagina’s plaatsvindt. Plaats daarom met enige regelmaat berichten en zorg actief dat je aantal volgers stijgt, want daarmee werk je ook aan het organische (niet betaalde) bereik van je pagina.

Hoe jij je Facebookberichten vormgeeft, is helemaal aan jou. Je kunt dit zelf doen, samenwerken met een bureau zoals Best4u Internet Marketing of alle contentcreatie aan ons overlaten. Om erachter te komen welke berichten werken voor de doelgroep, zal er gewoonweg van alles uitgeprobeerd moeten worden. Uit ervaring kunnen wij echter al redelijk aangeven welke soort content aanslaat bij diverse doelgroepen.

Via Facebook adverteren

Met het plaatsen van content op Facebook kun je al prima onder de aandacht komen bij de doelgroep. Je bereik is echter beperkt tot de personen die je Facebookpagina volgen. Voor het vergroten van je bereik kun je via Facebook advertenties aanmaken. Met adverteren op Facebook kun je zelf een vrij specifieke doelgroep aangeven. De mensen aan wie de advertentie getoond wordt, zullen automatisch interesse hebben in jouw product of dienst. Hier heb je ze namelijk op getarget als het goed is.

Voor adverteren op Facebook is echter veel kennis nodig. Als je een gerichte advertentiecampagne wilt inzetten, is het verstandig om dit aan expert over te laten. Tenzij je bereidt bent hier heel erg veel tijd aan kwijt te zijn en hoogstwaarschijnlijk ook budget te verspillen. Wij kunnen goed een Facebook advertentiecampagne voor je opzetten, zodat je een hoop tijd en overbodige kosten bespaart.

Nog een voordeel: Via het platform waarmee je op Facebook kunt adverteren, kun je tegelijk de advertentie op Instagram vertonen. Dat betekent dat je het online bereik van twee grote social mediaplatformen kunt benutten. Hiervoor is een gekoppelde Instagram bedrijfspagina wel vereist.

Facebook marketing uitbesteden

Je weet inmiddels dat je iets met Facebook marketing moet doen, maar waarschijnlijk nog niet hoe? Dan zijn wij de perfecte Social Media-partner voor jou. Best4u Internet Marketing is gespecialiseerd in het creëren van een Facebookpagina die bij je doelgroep past.

Van een passende strategie en content creatie tot het promoten van je bedrijf middels Facebook advertenties, onze social media marketeers nemen je direct veel werk uit handen en gaan bouwen aan jouw Facebookpagina.

Social media training facebook marketing

Met de USP’s van jouw bedrijf en onze kennis en ervaring, ontwikkelen wij een passende strategie en activerende content om uw merk te boosten op social media. Zo vergroten we niet alleen uw fanbase en naamsbekendheid, we zorgen tevens voor een structurele stroom bezoekers naar jouw webshop/website zodat zij direct kunnen converteren.

Facebook optimalisatie

Er komt veel bij kijken om zelfstandig een Facebookpagina te onderhouden. De juiste kennis en vaardigheden zijn een vereiste om een groot publiek te bereiken en resultaten te ondervinden. Door een juiste inzet van techniek kan dit stijgende conversies voor een bedrijf opleveren. Dat is uiteraard voor iedere ondernemer één van de doelstellingen achter het gebruik van social media.

De specialisten van Best4u Internet Marketing B.V. zorgen voor rijke content. Deze content is gericht op de doelgroep welke relevant is voor het bedrijf. Door een sterke strategie zal de Facebookpagina optimaal verzorgd worden om interactie te bevorderen. Op deze manier kan de onderneming zich met zijn corebusiness bezighouden.

Het is tenslotte een tijdrovende klus om dit optimaal te houden, waardoor uitbesteding een geschikte overweging is en uiteindelijk meer rendement oplevert.

Hoe gaan we te werk met Facebook marketing?

Wanneer je besluit om Facebook marketing in te zetten, kom je in een opstarttraject dat wij voor jou opzetten. Het opstarttraject bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Intakegesprek en strategiebepaling
  • Professionaliseren bedrijfspagina
  • Facebook integratie op website

Facebook marketing; voor uw bedrijf?

Wil jij meer uit Facebook halen met je bedrijfspagina? Dan kun je Facebook Optimalisatie uitbesteden aan ons. Wij nemen de volledige Facebook marketing voor jou uit handen. Wij bedenken, schrijven en publiceren jouw Facebook berichten, zodat jij hier verder geen omkijken meer naar hebt.

Hoe werkt Facebook Optimalisatie door Best4u Internet Marketing?

  • Altijd één aanspreekpunt
  • Verzorging van doelgerichte content
  • Monitoren van reacties
  • Kwartaalevaluatie/planning

Ben je enthousiast geworden en wil je graag starten met een Facebook marketingcampagne voor jouw bedrijf/organisatie? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan voor Facebook marketing door Best4u Internet Marketing B.V.

Veelgestelde vragen over Facebook marketing

Wat is Facebook marketing?

Facebook marketing houdt in dat je jouw product of dienst onder de aandacht brengt middels, je raadt het al: Facebook. Je maakt reclame via dit social media platform. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Zo kun je een Facebook advertentie aanmaken met een interessante foto of tekst erbij. Hierbij is relevante content key. Plan een vrijblijvend adviesgesprek (op locatie) in met onze adviseur voor meer informatie over Facebook marketing.

Wat is beter, Facebook adverteren of Google Ads?

Of je beter voor Facebook adverteren of voor Google Ads kunt kiezen, is afhankelijk van je doel. Wanneer je meer naamsbekendheid wenst, zijn een Facebook Campagne en een Google Display campagne zeer geschikt. In het geval dat je meer conversies wenst, is zoekmachine Google niet te verslaan. De clicks in Google zijn echter wel wat duurder dan op Facebook. Vraag een gratis offerte aan voor Facebook advertising en/of Google Ads.

Is Facebook marketing interessant voor B2B?

Veel mensen denken dat Facebook marketing slechts interessant is voor B2C. Dit is echter niet waar. Facebook marketing is zeer interessant voor BSB. Meer dan 50 miljoen bedrijven hebben een Facebook pagina. Het is een effectief kanaal voor nieuwe leads en klanten. Ook zijn de advertentiemogelijkheden eindeloos en is het een toevoeging aan de klantenservice. De chatfunctie zorgt er namelijk voor dat men gemakkelijk contact opneemt.

Waar kun je beter op adverteren? Op Facebook, of op Instagram?

Vandaag de dag wordt Facebook steeds minder gebruikt. Instagram is sterk gegroeid en groeit nog steeds. Daarnaast tonen gebruikers veel meer betrokkenheid met advertenties op Instagram, dan op Facebook. Echter moet je Facebook niet helemaal links laten liggen. De doelgroep klikt op Facebook namelijk sneller op een advertentie dan op Instagram. Daarnaast liggen de kosten per klik op Facebook ruim 50% lager.

Anne
Anne
Internet Marketeer

“Meten is weten”

Als projectmanager internetmarketing MKB ben ik één van de specialisten die samen met jou voor succes willen gaan. Ik ben altijd op zoek naar online kansen voor mijn klanten. Trafficgeneratie en conversieoptimalisatie staan centraal in mijn dagelijkse activiteiten met als basis: ‘’Meten is weten!’’

Er is niet één techniek of één bepaalde methode die er voor zorgt dat jouw website goed gevonden wordt. Juist de combinatie van verschillende technieken en het inspelen op trends en geanalyseerde data, zorgen voor succes. Wij hebben daarom ook specialisten met verschillende expertisegebieden, die samenwerken en zich maximaal inzetten voor jouw project.

Graag wil ik jou, geheel vrijblijvend, een offerte versturen en bekijken hoe wij jou kunnen helpen.

Vrijblijvend adviesgesprek
seo check

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

Gratis SEO handboek: Scoren in Google!

Wil jij betere posities in Google, meer website bezoekers en meer aanvragen of bestellingen?

Download het e-book