Linkbuilding
Scan nu jouw backlinkprofiel
Full starFull starFull starFull starHalf star
8.6/10

Op basis van 164 beoordelingen het meest klantgerichte internet marketing bureau bij Feedback Company

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van Zoekmachine Optimalisatie (SEO). Hierbij wordt structureel aan een betere autoriteit van jouw domein en website gewerkt. Een goede domeinwaarde is namelijk erg belangrijk om jouw website hoog te laten scoren in zoekmachines zoals Google.

Wil je linkbuilding uitbesteden? Best4u Internet Marketing beschikt over een uitgebreid netwerk aan linkpartners en laat de autoriteit van jouw website stijgen.

Wat is de betekenis van linkbuilding?

Linkbuilding is het verkrijgen van links op andere plaatsen op het internet. Hierbij wordt structureel gewerkt aan een breder netwerk van links op andere websites, die naar jouw website verwijzen. Iedere link op een voor jouw bedrijf relevante website die zelf ook een goede autoriteit heeft, kun je zien als een stem op jouw domein.

Het doel van linkbuilding is om structureel de waarde (of autoriteit) van jouw domein te verhogen. Hierdoor wordt je website beter gevonden door zoekmachines en stijgen bezoekersaantallen. Daarnaast geven externe links natuurlijk de mogelijkheid om door te klikken naar jouw website. Ook dit zorgt weer voor meer bezoekers.

Belangrijk onderdeel van SEO

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO, of zoekmachine optimalisatie. Wanneer Google de autoriteit van een website analyseert, wordt de off-site aanwezigheid van jouw website bepaald. Oftewel, de aanwezigheid van jouw website op de rest van het internet. Deze autoriteit is van grote invloed op zoekresultaten en dus jouw online vindbaarheid.

Voordat Google erkenning geeft aan een website wordt naar verschillende aspecten gekeken. Hieronder valt onder meer de hoeveelheid goede links die naar een website verwijzen. Deze backlinks dienen op hun beurt weer geplaatst te zijn op websites die relevant zijn en zelf ook goed scoren. Ook de diversiteit van links is van invloed.

Trust Flow en Citation Flow

De hoeveelheid backlinks wordt gemeten met de Citation Flow. Deze meting zegt iets over het aantal relevante links. Hoe meer erkenning de website krijgt van Google, hoe beter de zoekmachines jouw website plaatsen in de resultaten. De Trust Flow geeft anderzijds de betrouwbaarheid van de backlinks aan.

Een goed linkprofiel, met veel kwalitatieve en relevante backlinks, is erg belangrijk om hoog in Google te kunnen scoren.

Relevante websites

Bij het verzamelen van backlinks op het internet gaat het niet alleen om het aantal links dat je verzamelt. Allereerst moet de content van de link die je ontvangt relevant zijn voor het onderwerp van de website. Heb je een website over reizen? Dan is het verstandig om relevante links van relevante websites te zoeken die ook in zekere zin verband houden met reizen.

Hoe meer van deze links je verzamelt, hoe positiever de uitwerking is op je positie in de zoekresultaten.

Kwaliteit

Daarnaast is de kwaliteit van deze links ook erg belangrijk voor zoekmachines zoals Google. De kwaliteit kan gecontroleerd worden met behulp van verschillende online tools, zoals Majestic, SEMrush en Ahrefs. Verzamel je als bedrijf veel links met een hoge relevantie én een hoge kwaliteit? Dan zal jouw website stijgen in Google.

Goede linkstructuur

Naast links naar jouw website is het voor linkbuilding ook belangrijk om je eigen website op orde te hebben. De linkstructuur op je eigen website is een belangrijke manier om de hiërarchie van je website in kaart te brengen voor Google. Een goede interne linkstructuur is dan ook een onmiskenbaar onderdeel van je zoekmachine optimalisatie proces.

Een natuurlijke linkbuilding strategie

Linkbuilding dient op een natuurlijke manier plaats te vinden. Een grote plotselinge stijging van het aantal backlink zal door Google als verdacht worden aangemerkt. Dit kan een averechts effect hebben. Daarom is het een goed idee om per maand een aantal links te (laten) plaatsen.

Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende manieren van linkbuilding. Zo zijn er startpagina links, partner links en kun je waardevolle content schrijven, met daarin een link naar jouw website.

De effectiviteit van goede content

Een goede manier om aan je linkprofiel te werken is het schrijven van een artikel. Content die goed is zal sneller online gedeeld worden. Daarmee komt je artikel, met daarin een verwijzing naar je website, dus sneller op andere pagina’s terecht.

Ook kan een gastblog artikel geschreven worden. Hierbij laat je jouw artikel op een externe blog pagina plaatsen.

Interne links

Ook bij interne links is het belangrijk om een relevante anchor tekst mee te geven. Naast de waarde voor Google, zijn interne links ook handig voor bezoekers van jouw website. Op deze manier navigeren ze snel tussen de verschillende pagina’s.

Een goede tip om te implementeren op je website is het zogenaamde kruimelpad (breadcrumbs). Op deze wijze weet een bezoeker altijd op welke pagina hij is. Daarnaast geef je Google ook een houvast bij het indexeren van jouw website.

Wij dragen graag bij aan een natuurlijk linkprofiel.

Linkbuilding uitbesteden aan een bureau

Er zijn verschillende redenen waarom je linkbuilding zou uitbesteden. Deze redenen kunnen variëren van het ontbreken van tijd of kennis tot het besparen van geld. Reden één om linkbuilding uit te besteden, is dat jij je er geen zorgen over hoeft te maken. Een backlink profiel opbouwen is een lastige verwarrende klus.

Door dit werk aan een specialist in linkbuilding uit te besteden neem je jezelf veel tijd en ergernis uit handen. Als online marketing bureau beschikken wij namelijk over een breed netwerk aan linkpartners. Hierdoor kunnen we veel kwalitatieve links laten plaatsen op website die voor jouw onderneming relevant zijn.

De prijzen van linkbuilding uitbesteden

De linkbuilding prijzen verschillen enorm en zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder natuurlijk het huidig linkprofiel. Daarom is het onmogelijk om een prijs te noemen. Als je een indicatie van de prijzen wil, vraag dan gerust een vrijblijvend adviesgesprek of een gratis offerte aan.

Onze adviseurs onderzoeken aan de hand van een linkbuilding scan waar terreinwinst te halen valt. Op basis daarvan kan een kostenindicatie opgemaakt worden.

Vraag een gratis linkbuilding scan aan

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat linkbuilding voor je eigen site kan betekenen? Vraag dan een gratis linkbuilding scan van jouw website aan. Hierbij krijg je inzicht in het aantal relevante backlinks, de Trust Flow en de Citation Flow.

Onze adviseurs gaan graag met je om tafel om de scan en juiste marketing strategie te bespreken. Neem voor een vrijblijvend adviesgesprek gerust contact met ons op, of vraag direct een offerte aan.

Gratis linkbuilding scan!

Timon
Timon
Internet Marketeer

“Inzetten van de juiste middelen”

Als internet marketeer ben ik één van de specialisten die klaar staan om van jouw campagne een succes te maken. Een mix van strategieën uitdenken, en data analyseren maakt elke campagne een uitdaging voor mij. Het is aan ons, internet marketeers, om de online kansen voor onze klanten te ontdekken en daarop in te spelen, door de juiste middelen in te zetten.

Er is niet één techniek of één bepaalde methode die er voor zorgt dat jouw website goed gevonden wordt. Juist de combinatie van verschillende technieken en het inspelen op trends en geanalyseerde data, zorgen voor succes. Wij hebben daarom ook specialisten met verschillende expertisegebieden, die samenwerken en zich maximaal inzetten voor jouw project.

Graag wil ik jou, geheel vrijblijvend, een offerte versturen en bekijken hoe wij jou kunnen helpen.

Vrijblijvend adviesgesprek
Vraag nu een gratis website scan aan!

8.6/10

Full starFull starFull starFull starHalf star
Meer referenties