Social media marketing

Want het is de hoogste tijd om wat met social media te gaan doen

 

Ontvang een voorstel

social media marketing

seo expert

Wat is social media marketing?

Social media marketing is een vorm van online marketing waarbij sociale media netwerken het marketingkanaal zijn. Het doel is evenals bij andere vormen van marketing het vergroten van de naamsbekendheid en het verhogen van het aantal conversies. Via sociale media doe je dit door advertenties of content te creëren die gebruikers delen, liken en interessant vinden.

Verlaag de drempel voor je doelgroep

Het fijne van social media marketing is dat de drempel om direct online iets te bestellen zeer laag is. Mensen doen dus gauw een (impuls)aankoop als ze iets online tegenkomen. Dit is de kracht van social media. Kort samengevat omvat social media marketing dus alle marketinggerichte activiteiten die plaatsvinden via social mediakanalen.

seo check

Ben jij klaar voor online succes?

Vul de gratis scan in en ontdek verbeterpunten voor jouw website!!

Facebook marketing

Het grootste social media platform

Facebook adverteren

Adverteren en meer interactie op ’s werelds meest gebruikte social media platform.

 • Grootste social media platform ter wereld
 • Geschikt voor zowel de B2B als B2C markt
 • Voor zowel nieuwsberichten, interactie, promoties als advertenties
 • Veel mogelijkheden om gericht te adverteren

Lees verder!

Op een subtiele manier adverteren

Instagram adverteren

Spreek een jonge doelgroep aan met advertenties die niet op advertenties lijken.

 • Populair platform onder jongeren
 • Veel mogelijkheden qua visuele ondersteuning
 • Je advertenties zien er nauwelijks uit als advertenties
 • Grote kans op conversies

Lees verder!

Instagram adverteren
LinkedIn advertising

Het platform voor de B2B markt

LinkedIn adverteren

Promoot jouw dienst of product op hét platform voor de zakelijke (B2B) markt.

 • Dé plek om andere bedrijven te benaderen
 • Zeer specifieke targetingopties
 • Ideaal voor het genereren van leads
 • Voor allerlei verschillende branches

Lees verder!

seo specialist
zoekmachine optimalisatie bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

Kies kanalen die passen bij je product en doelgroep

Er bestaan verschillende social media kanalen. In principe kun je natuurlijk alle sociale mediakanalen gebruiken. Maar welke social media je het beste kunt kiezen, hangt af van je doelgroep en product. Het ene product is het andere niet en niet elk social mediakanaal is weggelegd voor alle soorten producten en diensten. Bedenk je daarom vooraf heel goed wie de doelgroep is en op welk kanaal deze mensen het meest actief zijn.

Heel gericht je doelgroep bereiken

Met social media marketing is het mogelijk om jouw doelgroep heel specifiek te targeten. Bepaal daarnaast welke verschillende social media interessant zijn voor jouw doelgroep. Bevinden jouw klanten zich in de B2B markt, dan kan LinkedIn advertising een goede mogelijkheid zijn. Heb je te maken met een B2C markt, dan zullen Facebook en Instagram meer geschikt zijn.

Goede content is key voor social media marketing

Waar tijdens het zoeken op websites de gemiddelde tijd op een pagina ongeveer 8 seconden is, is de tijd om een gebruiker te informeren op social media veel korter. Je kent het zelf waarschijnlijk wel. Je scrolt snel langs berichten heen als de eerste korte aanblik niet interessant is. Zorg er dus voor dat je content prikkelt.

content marketing icoon
linkbuilding icoon

Meer social engagement met sterke content

Wanneer je de lezer visueel prikkelt, kan je daarna de boodschap overdragen. Beeld en ondersteunend geluid, zijn een onmiskenbaar onderdeel van tekstuele berichten. Aangezien je in korte tijd de lezer moet prikkelen, red je het niet met alleen tekst. Interessante content wordt daarnaast ook vaker gedeeld en geliket, wat resulteert in een groter bereik en dus meer naamsbekendheid.

Hessel Peters

Social media specialist

Onze social media expert Hessel is verantwoordelijk voor veel social campagnes. Hij weet immers wel van wanten. Als eigenaar van Sneaker-platform Sneakerplaats heeft hij een populair platform voor sneaker liefhebbers weten op te richten. Hiermee bereikt hij dagelijks duizenden mensen.

social media specialist

Tips voor social media marketing

 

Wanneer je bezig bent met je social media strategie is het belangrijk dat je enkele aspecten in het oog houdt voor optimale resultaten. Wij hebben alvast wat tips voor je.

Tip 1: Zorg voor content die... ?

…prikkelt. Mensen komen op social media om te ontsnappen aan de drukke realiteit. Probeer dus leuke, opvallende of grappige content te genereren.

Tip 2: Varieer je plaatsingsmoment tussen... ⏳

…verschillende dagen en tijden in de week. Test op welke tijdstippen je de beste response krijgt.

Tip 3: Zorg voor interactie met... ?

…je volgers. Stel ze bijvoorbeeld een vraag in je bericht. Hoe meer mensen reageren op je bericht, hoe meer andere personen jouw post zullen zien. Reageer zelf ook altijd op opmerkingen!

Tip 4: Probeer advertenties uit in... ?

…Facebook. Sinds een nieuwe algoritme-update van Facebook krijgen bedrijfspagina’s een stuk minder zichtbaarheid. Door middel van betaalde advertenties kan je heel specifiek targeten op jouw doelgroep en vergroot je jouw zichtbaarheid.

Vraag nu een offerte aan

Social media marketing uitbesteden

Beschik je zelf niet over de tijd of kennis om het uit te voeren? Schakel ons dan in! Best4u Internet marketing biedt uiteenlopende diensten aan op het gebied van online marketing.

Vraag snel een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op. Onze adviseurs gaan graag vrijblijvend met je in gesprek om je alles over de social media marketing mogelijkheden te vertellen.

Ontvang een voorstel Website scan

Een greep uit onze online marketing diensten

Veelgestelde vragen over social media marketing

? Wat is social media marketing?

Social media marketing is de vorm van online marketing die zich richt op social media kanalen als Facebook, Instagram en LinkedIn. In plaats van de focus te leggen op vindbaarheid via zoekmachines wordt hierbij het bedrijf via deze kanalen aan de doelgroep gepresenteerd. Social media marketing kan een goed alternatief voor SEO of SEA zijn om online beter zichtbaar te zijn.

? Waarom social media marketing inzetten?

Social media kanalen hebben een groot bereik. Door op kanalen als Facebook, Instagram of LinkedIn actief te zijn of te adverteren maak je optimaal gebruik van dit bereik. Activiteit op social media is een goede manier om voor meer naamsbekendheid te zorgen en in contact met je doelgroep te komen. Doordat het laagdrempeliger is vergroot je de kans op meer bestellingen en aanvragen.

? Wat kost social media marketing?

Social media marketing hoeft niets te kosten. Enkel actief zijn op de social media kun je zelf verzorgen. Het aanmaken van een account op Facebook, Instagram of LinkedIn is gratis. Om daadwerkelijk te adverteren is extra advertentiebudget vereist. Wanneer je een online marketing bureau inschakelt voor ondersteuning betaal je aparte kosten voor de uitgevoerde werkzaamheden. Vraag gerust een offerte bij ons aan voor een prijsindicatie.

?‍♂️ Is social media marketing belangrijk voor bedrijven?

Het antwoord luidt ‘ja’. Veel mensen zijn tegenwoordig op social media actief, dus ook jouw doelgroep. Aanwezigheid op kanalen als Facebook, Instagram of LinkedIn zorgt voor meer vertrouwen en loyaliteit bij je klanten. Het geeft je doelgroep ook een platform om vragen te stellen en contact te zoeken. Daarnaast is het een vorm van marketing die op het eerste gezicht niet op adverteren lijkt.

Waar liggen jouw uitdagingen?

Vraag nu de gratis website scan aan!

8.6 /10

Full starFull starFull starFull starHalf star
Meer referenties
The Feedback Company

Onze 190 beoordelingen

8.6 Full starFull starFull starFull starHalf star