Social Media Marketing
Bereik ik mijn doelgroep wel via social media?

Vul hier de gratis scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes.

Full starFull starFull starFull starHalf star
8.6/10

Op basis van 164 beoordelingen het meest klantgerichte internet marketing bureau bij Feedback Company

Social media marketing inzetten

Een leven zonder is bijna niet meer in te beelden. Social media houden jong en oud in zijn greep. Even snel het laatste nieuws checken? Heb je nieuwe berichten ontvangen? Een familielid feliciteren met zijn verjaardag? Al je vrienden laten weten hoe mooi je vakantiebestemming was? Je doet het via social media. Alleen Facebook heeft in Nederland al meer dan 9,5 miljoen geregistreerde accounts. Voor ondernemers liggen hier dus brede mogelijkheden om doelgroepen te bereiken.

Het is de hoogste tijd om wat met social media te gaan doen.

Wat is social media marketing?

Het is een vorm van online marketing waarbij sociale media netwerken het marketingkanaal zijn. Het doel is evenals bij andere vormen van marketing het vergroten van de naamsbekendheid en het verhogen van het aantal conversies (verkopen/aanvragen/anders). Via sociale media doe je dit door advertenties of content te creëren die gebruikers delen, liken en interessant vinden.

Het fijne van social media marketing is dat de drempel om direct online iets te bestellen zeer laag is. Mensen doen dus gauw een (impuls)aankoop als ze iets online tegenkomen. Dit is de kracht van social media.

Kort samengevat omvat social media marketing alle marketinggerichte activiteiten die plaatsvinden via social mediakanalen.

Kies kanalen die passen bij je product en doelgroep

Er bestaan verschillende kanalen, de meest bekende en voor marketing gebruikte zijn:

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Youtube

In principe kun je natuurlijk alle sociale mediakanalen gebruiken, maar welke social media je het beste kunt kiezen, hangt af van je doelgroep en product. Het ene product is het andere niet en niet elk social mediakanaal is weggelegd voor alle soorten producten en diensten. Bedenk je daarom vooraf heel goed wie de doelgroep is en op welk kanaal deze mensen het meest actief zijn.

Aan de hand van je product en doelgroep kun je bepalen welke sociale mediakanalen zich wel goed lenen voor jouw product/dienst en welke je achterwege kunt laten.

Bepaal je focuskanalen

Het is altijd belangrijk om je doelgroep door en door te kennen, maar voor social media marketing is dit nog belangrijker. Het is namelijk mogelijk om jouw doelgroep heel specifiek te targeten.

social media marketing

Bepaal daarnaast welke verschillende social media interessant zijn voor jouw doelgroep. Het is beter om twee social mediakanalen optimaal te benutten, dan zes kanalen te hebben en geen activiteit te hebben. Bevinden jouw klanten zich in de B2B markt, dan kan LinkedIn advertising een goede mogelijkheid zijn. Heb je te maken met een B2C markt, dan zullen Facebook en Instagram meer geschikt zijn.

Goede content is de key voor social media marketing

Waar tijdens het zoeken op websites de gemiddelde tijd op een pagina ongeveer 8 seconden is, is de tijd om een gebruiker te informeren op social media veel korter. Je kent het zelf waarschijnlijk wel. Je scrolt snel langs berichten heen als de eerste korte aanblik niet interessant is. Zorg er dus voor dat je content prikkelt. Wanneer je de lezer visueel prikkelt, kan je daarna de boodschap overdragen.

Beeld, en ondersteunend geluid, zijn een onmiskenbaar onderdeel van tekstuele berichten. Aangezien je in korte tijd de lezer moet prikkelen, red je het niet met alleen tekst. Interessante content wordt daarnaast ook vaker gedeeld en geliket, wat resulteert in een groter bereik en dus meer naamsbekendheid.

Tips voor social media marketing

Wanneer je bezig bent met je social media strategie is het belangrijk dat je enkele aspecten in het oog houdt voor optimale resultaten:

  • Zorg voor content die prikkelt. Mensen komen op social media om te ontsnappen aan de drukke realiteit. Probeer dus leuke, opvallende of grappige content te genereren.
  • Varieer je plaatsingsmoment tussen verschillende dagen en tijden in de week. Test op welke tijdstippen je de beste respons krijgt.
  • Zorg voor interactie met je volgers. Stel ze bijvoorbeeld een vraag in je bericht. Hoe meer mensen reageren op je bericht, hoe meer andere personen jouw post zullen zien. Reageer zelf ook altijd op opmerkingen!
  • Probeer advertenties uit in Facebook. Sinds een nieuwe algoritme-update van Facebook krijgen bedrijfspagina’s een stuk minder zichtbaarheid. Door middel van betaalde advertenties kan je heel specifiek targeten op jouw doelgroep en vergroot je jouw zichtbaarheid.

Social media marketing uitbesteden

Beschik je zelf niet over de tijd of kennis om het uit te voeren? Dan kan je terecht bij ons, Best4u Internet Marketing. Wij bieden uiteenlopende diensten aan op het gebied van internet marketing. Zo bieden wij diensten aan als SEO optimalisatie, zoekmachine adverteren, Facebook marketing en LinkedIn Advertising.

Benieuwd geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan snel een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op. Eén van onze adviseurs gaat graag met je in gesprek om je alles over onze online marketing mogelijkheden te vertellen, waaronder uiteraard ook social media marketing.

Timon
Timon
Internet Marketeer

“Inzetten van de juiste middelen”

Als internet marketeer ben ik één van de specialisten die klaar staan om van jouw campagne een succes te maken. Een mix van strategieën uitdenken, en data analyseren maakt elke campagne een uitdaging voor mij. Het is aan ons, internet marketeers, om de online kansen voor onze klanten te ontdekken en daarop in te spelen, door de juiste middelen in te zetten.

Er is niet één techniek of één bepaalde methode die er voor zorgt dat jouw website goed gevonden wordt. Juist de combinatie van verschillende technieken en het inspelen op trends en geanalyseerde data, zorgen voor succes. Wij hebben daarom ook specialisten met verschillende expertisegebieden, die samenwerken en zich maximaal inzetten voor jouw project.

Graag wil ik jou, geheel vrijblijvend, een offerte versturen en bekijken hoe wij jou kunnen helpen.

Vrijblijvend adviesgesprek
Vraag nu een gratis website scan aan!

8.6/10

Full starFull starFull starFull starHalf star
Meer referenties