Social Media Marketing
Bereik ik mijn doelgroep wel via social media?
Gratis website
scan!
Full starFull starFull starFull starHalf star
8.6/10

Op basis van 159 beoordelingen het meest klantgerichte internet marketing bureau bij Feedback Company

Social Media Marketing

Een leven zonder is bijna niet meer in te beelden. Social media houdt jong en oud in zijn greep. Even snel het laatste nieuws checken? Heb je nieuwe berichten ontvangen? Een familielid feliciteren met zijn verjaardag? Je gebruikt social media. Alleen Facebook heeft in Nederland al meer dan 9,5 miljoen geregistreerde accounts. Grote mogelijkheden dus voor jouw online marketing!

Wat is social media marketing?

Social Media Marketing (SMM) is een vorm van online marketing dat gebruikt maakt van social media netwerken als tool. Het doel van social media marketing is het creëren van content dat gebruikers delen, liken en interessant vinden waardoor de naamsbekendheid stijgt of het aantal conversies wordt verhoogt.

Wat voor social media je moet gebruiken hangt erg af van je doelgroep. Het is altijd belangrijk om je doelgroep door en door te kennen, maar voor social media is dit nog belangrijker. Het is namelijk mogelijk met social media marketing om jouw doelgroep heel specifiek te targeten.

Bepaal daarnaast welke social media interessant zijn voor jouw doelgroep. Het is beter om 2 social media kanalen optimaal te benutten dan 6 kanalen te hebben en geen activiteit te hebben. Bevinden jouw klanten zich in de B2B markt, dan kan LinkedIn advertising een goede mogelijkheid zijn. Heb je te maken met een B2C markt, dan zal Facebook meer geschikt zijn.

Goede content is de key voor social media marketing

Waar tijdens het zoeken op websites de gemiddelde tijd op een pagina ongeveer 8 seconden is, is de tijd om een gebruiker te informeren op social media veel korter. Je kent het zelf waarschijnlijk wel. Je scrolt snel langs berichten heen als de eerste korte aanblik niet interessant is. Zorg er dus voor dat je content prikkelt. Wanneer je ze visueel prikkelt kan je daarna de boodschap overdragen. Beeld en geluid helpen dus vaak ook beter ten opzichte van tekstuele berichten. Interessante content wordt daarnaast ook vaker gedeeld en geliket, wat resulteert in een groter bereik en dus meer naamsbekendheid.

Tips voor social media marketing

Wanneer je bezig bent met je social marketing is het belangrijk dat je enkele aspecten in het oog houdt voor optimale resultaten:

  • Zorg voor content dat prikkelt. Mensen komen op social media om te ontsnappen aan de drukke realiteit. Probeer dus leuke, opvallende of grappige content te genereren.
  • Varieer tussen verschillende dagen en tijden in de week. Test op welke tijdstippen je de beste respons krijgt.
  • Zorg voor interactie met je volgers. Stel ze bijvoorbeeld een vraag in jouw bericht. Hoe meer mensen reageren op je bericht, hoe meer andere personen jouw post zullen zien. Reageer zelf ook altijd op opmerkingen!
  • Probeer advertenties uit in Facebook. Sinds een nieuwe algoritme update van Facebook krijgen bedrijfspagina’s een stuk minder zichtbaarheid. Door middel van betaalde advertenties kan jij heel specifiek targeten op jouw doelgroep en vergroot je jouw zichtbaarheid.

Social Media marketing uitbesteden

Beschik je zelf niet over de tijd of kennis om jouw social media marketing uit te voeren? Dan kan je terecht bij ons! Best4u Internet Marketing biedt uiteenlopende diensten aan op het gebied van internet marketing. Zo bieden wij diensten aan als SEO optimalisatie, zoekmachine adverteren, Facebook marketing en LinkedIn Advertising. Benieuwd geworden wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan snel een vrijblijvende offerte aan!

Franka
Franka
Internet Marketeer

“Meten is weten”

Als projectmanager internetmarketing MKB ben ik één van de specialisten die samen met jou voor succes willen gaan. Ik ben altijd op zoek naar online kansen voor mijn klanten. Trafficgeneratie en conversieoptimalisatie staan centraal in mijn dagelijkse activiteiten met als basis: ‘’Meten is weten!’’

Er is niet één techniek of één bepaalde methode die er voor zorgt dat jouw website goed gevonden wordt. Juist de combinatie van verschillende technieken en het inspelen op trends en geanalyseerde data, zorgen voor succes. Wij hebben daarom ook specialisten met verschillende expertisegebieden, die samenwerken en zich maximaal inzetten voor jouw project.

Graag wil ik jou, geheel vrijblijvend, een offerte versturen en bekijken hoe wij jou kunnen helpen.

Offerte aanvragen

Doe nu de gratis website scan!

8.6/10

Full starFull starFull starFull starHalf star
Meer referenties