Social media marketing
Bereik jij je doelgroep wel?

Vul hier de gratis scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes.

Full starFull starFull starFull starHalf star
8.6/10

Op basis van 173 beoordelingen het meest klantgerichte internet marketing bureau bij Feedback Company

Social media marketing

Een leven zonder is bijna niet meer in te beelden. Social media houden jong en oud in zijn greep. Even snel het laatste nieuws checken? Heb je nieuwe berichten ontvangen? Een familielid feliciteren met zijn verjaardag? Al je vrienden laten weten hoe mooi je vakantiebestemming was? Je doet het via social media.

Alleen Facebook heeft in Nederland al meer dan 9,5 miljoen geregistreerde accounts. Voor ondernemers liggen hier dus brede mogelijkheden om doelgroepen te bereiken.

Het is de hoogste tijd om wat met social media te gaan doen.

Ontvang een voorstel Vraag om advies

social media marketing

Wat is social media marketing?

Social media marketing is een vorm van online marketing waarbij sociale media netwerken het marketingkanaal zijn. Het doel is evenals bij andere vormen van marketing het vergroten van de naamsbekendheid en het verhogen van het aantal conversies (verkopen/aanvragen/anders). Via sociale media doe je dit door advertenties of content te creëren die gebruikers delen, liken en interessant vinden.

Verlaag de drempel voor je doelgroep

Het fijne van social media marketing is dat de drempel om direct online iets te bestellen zeer laag is. Mensen doen dus gauw een (impuls)aankoop als ze iets online tegenkomen. Dit is de kracht van social media. Kort samengevat omvat social media marketing dus alle marketinggerichte activiteiten die plaatsvinden via social mediakanalen.

Facebook

Adverteren en meer interactie op ’s werelds meest gebruikte social media platform.

 

Instagram

Spreek een jonge doelgroep aan met advertenties die niet op advertenties lijken.

 

LinkedIn

Promoot jouw dienst of product op hét platform voor de zakelijke (B2B) markt.

 

Facebook marketing
Instagram adverteren
LinkedIn advertising

Kies kanalen die passen bij je product en doelgroep

Er bestaan verschillende social media kanalen. In principe kun je natuurlijk alle sociale mediakanalen gebruiken, maar welke social media je het beste kunt kiezen, hangt af van je doelgroep en product. Het ene product is het andere niet en niet elk social mediakanaal is weggelegd voor alle soorten producten en diensten.

Bedenk je daarom vooraf heel goed wie de doelgroep is en op welk kanaal deze mensen het meest actief zijn.Aan de hand van je product en doelgroep kun je bepalen welke sociale mediakanalen zich wel goed lenen voor jouw product/dienst en welke je achterwege kunt laten.

Heel gericht je doelgroep bereiken

Het is altijd belangrijk om je doelgroep door en door te kennen, maar voor social media marketing is dit nog belangrijker. Het is namelijk mogelijk om jouw doelgroep heel specifiek te targeten.

Bepaal daarnaast welke verschillende social media interessant zijn voor jouw doelgroep. Het is beter om twee social mediakanalen optimaal te benutten, dan zes kanalen te hebben en geen activiteit te hebben. Bevinden jouw klanten zich in de B2B markt, dan kan LinkedIn advertising een goede mogelijkheid zijn. Heb je te maken met een B2C markt, dan zullen Facebook en Instagram meer geschikt zijn.

Goede content is key voor social media marketing

Waar tijdens het zoeken op websites de gemiddelde tijd op een pagina ongeveer 8 seconden is, is de tijd om een gebruiker te informeren op social media veel korter. Je kent het zelf waarschijnlijk wel. Je scrolt snel langs berichten heen als de eerste korte aanblik niet interessant is. Zorg er dus voor dat je content prikkelt. Wanneer je de lezer visueel prikkelt, kan je daarna de boodschap overdragen.

Beeld, en ondersteunend geluid, zijn een onmiskenbaar onderdeel van tekstuele berichten. Aangezien je in korte tijd de lezer moet prikkelen, red je het niet met alleen tekst. Interessante content wordt daarnaast ook vaker gedeeld en geliket, wat resulteert in een groter bereik en dus meer naamsbekendheid.

Tips voor social media marketing

 

Wanneer je bezig bent met je social media strategie is het belangrijk dat je enkele aspecten in het oog houdt voor optimale resultaten. Wij hebben alvast wat tips voor je.

Tip 1: Zorg voor content die... 🔥

…prikkelt. Mensen komen op social media om te ontsnappen aan de drukke realiteit. Probeer dus leuke, opvallende of grappige content te genereren.

Tip 2: Varieer je plaatsingsmoment tussen... ⏳

…verschillende dagen en tijden in de week. Test op welke tijdstippen je de beste response krijgt.

Tip 3: Zorg voor interactie met... 💬

…je volgers. Stel ze bijvoorbeeld een vraag in je bericht. Hoe meer mensen reageren op je bericht, hoe meer andere personen jouw post zullen zien. Reageer zelf ook altijd op opmerkingen!

Tip 4: Probeer advertenties uit in... 📈

…Facebook. Sinds een nieuwe algoritme-update van Facebook krijgen bedrijfspagina’s een stuk minder zichtbaarheid. Door middel van betaalde advertenties kan je heel specifiek targeten op jouw doelgroep en vergroot je jouw zichtbaarheid.

Social media marketing uitbesteden

Beschik je zelf niet over de tijd of kennis om het uit te voeren? Schakel ons dan in! Best4u Internet marketing biedt uiteenlopende diensten aan op het gebied van online marketing.

Vraag snel een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op. Onze adviseurs gaan graag vrijblijvend met je in gesprek om je alles over de social media marketing mogelijkheden te vertellen.

Gratis Social Media voorstel 088 000 85 70

Bekijk ook onze andere diensten

Veelgestelde vragen over social media marketing

📈 Wat is social media marketing?

Social media marketing is de vorm van online marketing die zich richt op social media kanalen als Facebook, Instagram en LinkedIn. In plaats van de focus te leggen op vindbaarheid via zoekmachines wordt hierbij het bedrijf via deze kanalen aan de doelgroep gepresenteerd. Social media marketing kan een goed alternatief voor SEO of SEA zijn om online beter zichtbaar te zijn.

📱 Waarom social media marketing inzetten?

Social media kanalen hebben een groot bereik. Door op kanalen als Facebook, Instagram of LinkedIn actief te zijn of te adverteren maak je optimaal gebruik van dit bereik. Activiteit op social media is een goede manier om voor meer naamsbekendheid te zorgen en in contact met je doelgroep te komen. Doordat het laagdrempeliger is vergroot je de kans op meer bestellingen en aanvragen.

💰 Wat kost social media marketing?

Social media marketing hoeft niets te kosten. Enkel actief zijn op de social media kun je zelf verzorgen. Het aanmaken van een account op Facebook, Instagram of LinkedIn is gratis. Om daadwerkelijk te adverteren is extra advertentiebudget vereist. Wanneer je een online marketing bureau inschakelt voor ondersteuning betaal je aparte kosten voor de uitgevoerde werkzaamheden. Vraag gerust een offerte bij ons aan voor een prijsindicatie.

🙋‍♂️ Is social media marketing belangrijk voor bedrijven?

Het antwoord luidt ‘ja’. Veel mensen zijn tegenwoordig op social media actief, dus ook jouw doelgroep. Aanwezigheid op kanalen als Facebook, Instagram of LinkedIn zorgt voor meer vertrouwen en loyaliteit bij je klanten. Het geeft je doelgroep ook een platform om vragen te stellen en contact te zoeken. Daarnaast is het een vorm van marketing die op het eerste gezicht niet op adverteren lijkt.

Vraag nu een gratis website scan aan!

8.6/10

Full starFull starFull starFull starHalf star
Meer referenties