Zoekmachine adverteren
Haal ik het maximale uit mijn online advertenties?
Gratis website
scan!
Full starFull starFull starFull starHalf star
8.6/10

Op basis van 159 beoordelingen het meest klantgerichte internet marketing bureau bij Feedback Company

Zoekmachine adverteren (SEA)

Zoekmachine adverteren – ook bekend als Search Engine Advertising (SEA) – heeft als doel om jouw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google te laten weergeven als advertentie. Van alle internetters vindt 81% dat zoekmachines de beste ondersteuning zijn in het vinden van websites. Daarom is het belangrijk dat jouw website hoog in Google staat. Door te adverteren op relevante zoekwoorden sta jij goed hoog in relevante zoekresultaten in Google. Maar wat moet je hiervoor doen?

Zoekmachine Adverteren

Best4u Internet Marketing kan voor jou SEA inzetten, zodat jij in de zoekmachine Google gericht kunt adverteren. Hiervoor gebruiken wij verschillende methoden, adverteren kan namelijk op meerdere manieren. Lees hier hoe SEA werkt, hoe we de resultaten meten en hoe je zorgt dat je nooit méér betaalt dan je wilt.

Vrijblijvende Offerte

Hoe werkt het?

We kunnen bij zoekmachines op specifiek gekozen zoekwoorden advertentieruimte kopen boven de organische zoekresultaten. Ook kunnen we regionaal adverteren door een regio te kiezen waarbinnen we jouw advertentie zichtbaar willen hebben op Google. Deze instellingen stemmen we af op jouw wensen in Google AdWords. Wat is Google AdWords? Dit is een onderdeel van Google waarin je als bedrijf je reclame-uitingen kunt zetten en alle instellingen, zoals je dagbudget, kunt wijzigen.

Best4u Internet Marketing regelt dit allemaal voor jou en wij monitoren ook de resultaten, waardoor we goed kunnen bijsturen wanneer we zien dat iets juist heel goed werkt of wanneer iets beter anders kan. Dankzij Google AdWords kunnen we jouw advertenties ongelooflijk gericht afstellen en erg doeltreffend afstemmen op jouw doelgroep. Zoekmachine Adverteren kan dus zeker gericht en dat voor een zelf te bepalen dagbudget.

Kosten per klik op vertoning

Adverteren via Google is één van de krachtigste manieren van adverteren op internet. Je bereikt namelijk mensen die op zoek zijn naar de producten en diensten die jij aanbiedt. Naast dat het zeer gericht is, betaal je alleen wanneer iemand op je advertentie klikt, verder niets. Dit is absoluut een groot voordeel van adverteren via Google. Deze kosten variëren, afhankelijk van een aantal factoren, vaak tussen de 0,01 en 4,00 euro per klik. Je kunt een dagbudget instellen, zodat je nooit méér betaalt dan je wilt. Wanneer jij aan je maximale kosten zit, verdwijnt de advertentie tijdelijk tot aan de volgende dag wanneer jouw nieuwe dagbudget ingaat. Op deze manier kunnen er niet meer mensen op de advertentie klikken, zodat jij ook niet boven je dagbudget uit kunt stijgen.

Best4u Internet Marketing monitort hoe snel jij aan je dagbudget zit in aantal kliks en kan je dus een goede inschatting geven of het waardevol is om je dagbudget te verhogen om zo beter (vaker) zichtbaar te zijn met de advertentie per dag. Indien jouw advertentie snel kliks krijgt die voor leads kunnen zorgen, maar jouw dagbudget heel laag is, dan kun je nog veel meer uit deze advertentie halen. Wij houden dit allemaal voor je in de gaten, zodat SEA jou zoveel mogelijk oplevert en in verhouding weinig kost.

Natuurlijk hebben de echte doordenkers al in de gaten dat je dagelijks waarschijnlijk niet evenveel kliks op je advertentie gaat krijgen. Om te voorkomen dat je dan geld teveel zou gaan betalen, omdat je op sommige dagen misschien niet aan een ‘hoog’ dagbudget gaat komen, denk je beter af te zijn qua kosten met een lager dagbudget. Om dat te voorkomen, zorgt Google AdWords ervoor dat je in een periode van 30 dagen nooit meer dan 30 keer je dagbudget betaalt. Stel jouw dagbudget is € 10,-. Op een drukke dag betaal je misschien wel € 12,- aan klikken, maar op een rustige dag kom je niet verder dan een klikwaarde van € 8,-. Gemiddeld kom je alsnog op € 10,- uit en Google zorgt ervoor dat je die maand niet meer kwijt bent dan € 300,-. Zo haal je het maximale uit je budget.

Alles is te meten

Met Google AdWords kun je ontzettend veel en daar horen ook vele voordelen bij. De voordelen van adverteren in Google zijn enorm:

  • Alles is te meten: waar je bezoekers vandaan komen, hoe vaak er op de advertentie wordt geklikt, op welke pagina de bezoekers de website verlaten en meer
  • Doordat alles meetbaar is, is ook alles te verbeteren
  • Je betaalt alleen per klik
  • Je kunt een dagbudget instellen zodat je nooit meer betaalt dan je wilt
  • Meer bezoekers op de website
  • Je kunt concreet meten wat je campagne oplevert
  • Een AdWords campagne kan altijd rendabel draaien

Benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag eens bij je langs om de mogelijkheden te bespreken hoe jij het beste kan adverteren met Google AdWords. Geen verplichtingen, geen kosten, hooguit een bakje koffie.

Zoekmachine adverteren werkwijze

Bij Best4u Internet Marketing werken we met een logische structuur. Voor iedere nieuwe klant zetten we een SEA campagne op die binnen de opstartfase online moet staan. Als de campagne eenmaal loopt en de opstart erop zit, gaan we over op onderhoudswerkzaamheden om de campagne te blijven optimaliseren, zodat er continu resultaat is. Onze werkwijze bij zoekmachine adverteren ziet er als volgt uit.

Opstartfase

Voorafgaand aan de opstartfase starten we altijd met een intakegesprek. Hierin wordt de wens van de klant duidelijk, het doel wat ze voor ogen hebben en op welke regio we ons gaan richten. Dat is namelijk het mooie van AdWords, we kunnen geheel targeten op locatie.

In de opstartfase gaan we na het intakegesprek verder met een zoekwoordenanalyse. In deze zoekwoordenanalyse kijken we hoe vaak op relevante zoekwoorden wordt gezocht en wat de kosten per klik voor deze woorden zijn. Een selectie zoekwoorden wordt vervolgens naar de klant gestuurd ter controle. Hierna zetten we de campagne op en daarna zullen we elke maand monitoren hoe het loopt en wat anders kan. Uiteraard passen we ook (in overleg) verbeteringen toe tijdens het onderhoud.

Onderhoud

De werkzaamheden tijdens het maandelijkse onderhoud verschillen van CTR’s (Click Trough Rate) verbeteren tot ervoor zorgen dat de kwaliteitsscores omhoog gaan. Kwaliteitsscores bepalen de kosten per klik en de positie die de advertenties inneemt. Deze scores worden gegeven van 1 t/m 10 en zijn afhankelijk van de relevantie van het zoekwoord bij een advertentie, de landingspagina en de verwachte klikratio. Wij verdiepen ons voor jou in dergelijke technische zaken en zorgen dat alles goed staat voor het beste resultaat.

Zelf aan de slag

Ben jij nieuwsgierig naar wat een SEA campagne voor jou kan betekenen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Een SEA campagne opzetten en de resultaten monitoren is een tijdrovende klus. Best4u Internet Marketing neemt je dit graag uit handen, zodat jij je kunt blijven focussen op je eigen werk. Wij doen dan ons werk voor jou.

Direct weten hoe je website momenteel scoort? Doe dan de website scan en kom erachter waar verbeterpunten liggen. Voor een offerte voor een SEA campagne kun je ons gerust bellen of mailen of vul de vrijblijvende offerte in.

Timon
Timon
Internet Marketeer

“Inzetten van de juiste middelen”

Als internet marketeer ben ik één van de specialisten die klaar staan om van jouw campagne een succes te maken. Een mix van strategieën uitdenken, en data analyseren maakt elke campagne een uitdaging voor mij. Het is aan ons, internet marketeers, om de online kansen voor onze klanten te ontdekken en daarop in te spelen, door de juiste middelen in te zetten.

Er is niet één techniek of één bepaalde methode die er voor zorgt dat jouw website goed gevonden wordt. Juist de combinatie van verschillende technieken en het inspelen op trends en geanalyseerde data, zorgen voor succes. Wij hebben daarom ook specialisten met verschillende expertisegebieden, die samenwerken en zich maximaal inzetten voor jouw project.

Graag wil ik jou, geheel vrijblijvend, een offerte versturen en bekijken hoe wij jou kunnen helpen.

Offerte aanvragen

Doe nu de gratis website scan!

8.6/10

Full starFull starFull starFull starHalf star
Meer referenties