Zoekmachine marketing
Hoe scoor jij in Google?

Vul hier de gratis scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes.

Full starFull starFull starFull starHalf star
8.6/10

Op basis van 173 beoordelingen het meest klantgerichte internet marketing bureau bij Feedback Company

Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing is bij uitstek hét instrument om je website in zoekmachines beter vindbaar te maken. Door je website te optimaliseren voor Google vinden potentiële klanten de weg naar je bedrijf veel makkelijker. Deze vorm van marketing wordt ook wel SEM (Search Engine Marketing) genoemd en leidt tot betere posities, meer bezoekers én meer bekendheid.

SEM bestaat uit zowel SEO (Search Engine Optimization) als SEA (Search Engine Advertising).

De marketeers van ons online marketing bureau beschikken over alle kennis en specialisten om je website beter vindbaar te maken.

Wat is online marketing?

Online marketing en internet marketing zijn synoniemen van elkaar. Middels online marketing streef je naar het behalen van marketingdoelen door digitale technologieën en strategieën in te zetten. Bij online marketing werkzaamheden kun je onder andere denken aan SEO, SEA, e-mail marketing, social media marketing, Google Display en Google Shopping.

Goede vindbaarheid

Voor verreweg de meeste internetgebruikers begint hun zoektocht bij een zoekmachine. In de meeste gevallen is dit Google. Het maakt niet uit naar welke dienst of welk product een internetgebruiker zoekt. Zoeken doet men in een zoekmachine. Google is de grootste en meest gebruikte zoekmachine wereldwijd.

Des te belangrijker is het dat jij als ondernemer goed vindbaar bent in de zoekmachine Google. Zoekmachine marketing het overkoepelende begrip voor SEO en SEA.

Zoekmachine marketing

“Middels zoekmachine marketing kom je hoger in Google en bereik jij je doelgroep op een effectieve manier”

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

SEO ofwel Search Engine Optimization is een onderdeel van zoekmachine marketing. Zoekmachine optimalisatie (SEO) heeft als doel om jouw website zo hoog mogelijk weer te geven in de ‘organische’ zoekresultaten van Google. Dus in de onbetaalde zoekresultaten. Dit is het gedeelte onder de advertenties. Dankzij de optimalisatie van je website wordt de vindbaarheid van je website in zoekmachines verhoogd.

Verschillende factoren dragen bij aan een goede vindbaarheid van jouw website. Onder andere een gebruiksvriendelijke website, kwalitatieve inhoud en een sterk linkprofiel.

Websitetechniek, content en linkbuilding

Wij zorgen er middels SEO voor dat jouw website geheel technisch wordt geoptimaliseerd. Daarnaast zorgen we voor content die geoptimaliseerd is voor meest relevante zoektermen voor jouw website.

Maar ook het linkprofiel speelt hierbij een grote rol. Om deze reden plaatsen we kwalitatieve en relevante links die het linkprofiel versterken. Een sterk linkprofiel middels linkbuilding zorgt voor meer autoriteit en een betere domeinwaarde. Dit komt de vindbaarheid van de website en de bezoekersaantallen ten goede.

Zoekmachine adverteren (SEA)

Zoekmachine adverteren ofwel Search Engine Advertising (SEA) is het inkopen van advertentieruimte. Zowel boven, als onder de onbetaalde zoekresultaten. Zoekmachine adverteren ofwel SEA is één van de krachtigste manieren om te adverteren in Google. Het heeft als doel om de advertentie van jouw website zo hoog mogelijk in de betaalde zoekresultaten van zoekmachines te laten scoren.

Met advertenties in Google bereik je dus goed de mensen die op zoek zijn naar de producten en diensten die je aanbiedt. Je betaalt alleen wanneer iemand op je advertentie klikt. Niet meer en niet minder.

Kosten van zoekmachine marketing

De kosten van zoekmachine marketing zijn afhankelijk van de hoeveelheid werk die we voor je uitvoeren. Zo kun je er voor kiezen om alle werkzaamheden uit handen te geven. Daarnaast kunnen we ook een meer ondersteunende rol innemen. Bij ons kun je per maand voor zoekmachine marketing betalen.

Op deze manier haal je tegen een lage investering het maximale uit je kansen in zoekmachines zoals Google.

“Dankzij deze vorm van marketing zijn de cijfers van je website of webshop meetbaar”

Doorlopend proces

Zoekmachine marketing middels SEO of SEA is geen tijdelijke actie waarmee je even de aandacht vestigt op een nieuw product. Het is een doorlopend proces waar je in moet investeren om er na verloop van tijd profijt van te hebben. Zo zorgt SEO voor resultaten op langere termijn.

Je begint vanaf een nulpunt en het opbouwen van domeinautoriteit kost tijd. Daarnaast kost het uitvoeren van de werkzaamheden ook tijd. Maar ook de concurrentie speelt een rol. Wanneer je concurrentie ook met SEO bezig is, haal je die niet zomaar in.

Door structureel met zoekmachine optimalisatie bezig te zijn, laat je aan Google zien hier actief mee bezig te zijn. Je website blijft up-to-date, iets wat door zoekmachines gewaardeerd wordt. Dit heeft een positief resultaat op je posities.

6 redenen om te investeren in zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing kent vele voordelen. We noemen 6 redenen om hier in te investeren:

  1. Wanneer je online niet zichtbaar bent, kan je doelgroep je website niet vinden
  2. Je concurrent is ook vindbaar. Investeer in zoekmachine marketing om de concurrentie bij te blijven of zelfs in te halen
  3. De resultaten zijn meetbaar via Google Analytics. Je kunt de data gebruiken voor het bijstellen en optimaliseren van je strategie
  4. Je kunt met SEA je budget bepalen
  5. Veel mogelijkheden om je doelgroepen aan te spreken
  6. Tegenwoordig leeft iedereen online, dus online vindbaar zijn is belangrijk

Zoekmachine marketing uitbesteden aan een bureau

Maar liefst 81% van alle internetgebruikers vindt zoekmachines de beste manier om websites te vinden. Omdat zoekmachines veel gebruikt worden helpen wij jou om vindbaar en zichtbaar te zijn in zoekmachines zoals Google. Door zoekmachine marketing structureel in te zetten verover jij een plek hoog in de zoekresultaten. Onze ervaren specialisten zetten zich graag in voor het succes van jouw bedrijf.

Wij weten als geen ander hoe we van jouw webshop of website een succes maken. Daar zetten wij ons voor de volledige 100% voor in.

Gratis website scan

Wil je in de tussentijd weten hoe je website scoort? Vul de gratis de website scan in en kom er achter. Indien gewenst komt één van onze internet marketing adviseurs graag bij je langs voor het bespreken van de resultaten van de scan. Tijdens dit adviesgesprek wat zoekmachine marketing kan betekenen voor jouw website of webshop.

“We komen graag eens op de koffie”

Meer weten over zoekmachine marketing?

Is je interesse in zoekmachine marketing getriggerd en maak je graag een afspraak met één van onze internet marketing? Neem dan
contact met ons op. Samen kijken jullie naar de mogelijkheden voor jouw website of webshop.

Ben je ontzettend nieuwsgierig geworden naar de huidige status van je website? Vul de website scan in! Je kan ook een vrijblijvende offerte aanvragen voor een dienst (SEO, SEA, SEM) naar keuze.

Hessel
Hessel
Internet Marketeer / Social Media

“Bereik je doelgroep via social media”

Als social media specialist ben ik verantwoordelijk voor diverse advertentie campagnes op verschillende social media kanalen. Dankzij mijn ervaring op dit gebied weet ik precies met welk kanaal we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken. Instagram, Facebook en LinkedIn bieden namelijk allemaal hun eigen mogelijkheden.

Zo kan met Facebook en Instagram heel gericht een doelgroep bereikt worden. Hiervoor kijk ik onder meer naar leeftijd, geslacht, locatie, interesses en demografische gegevens. LinkedIn aan de andere kant is erg gericht op het zakelijke netwerk. Dit kanaal biedt veel mogelijkheden om branches te targeten, evenals bedrijven en mensen die een bepaalde functie bekleden.

Ben je benieuwd hoe je jouw doelgroep met social media kunt aanspreken? Neem dan contact op om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken!

Vrijblijvend adviesgesprek
Vraag nu een gratis website scan aan!

8.6/10

Full starFull starFull starFull starHalf star
Meer referenties