Zoekmachine optimalisatie

Beter vindbaar worden in de organische, niet-betaalde zoekresultaten van Google

 

Ontvang een voorstel

zoekmachine optimalisatie resultaat

Meer bezoekers. Meer aanvragen. Meer verkopen.

 

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Zoekmachine optimalisatie, ook wel search engine optimization (SEO) genoemd, wordt gebruikt om websites hoger te laten ranken binnen de organische (niet betaalde) zoekresultaten van Google. Door de optimalisatie van je website wordt de vindbaarheid van je website verhoogd in de zoekmachines.

Op voor jou belangrijke zoektermen zul je hierdoor meer relevante bezoekers naar je website trekken. Deze optimalisaties worden zowel on-page (content en techniek) als off-page (linkbuilding) uitgevoerd.

Topposities in Google behalen

Wie tegenwoordig online iets wilt vinden gebruikt daarvoor een zoekmachine. Met ruim 90% is Google met afstand de marktleider onder de zoekmachines. Bedrijven die goed vindbaar zijn in Google krijgen dus veruit meer bezoekers dan hun concurrenten. Daarmee is de kans veel groter dat bezoekers via de goed vindbare website een aankoop of aanvraag doen.

Best4u Internet Marketing

Best4u Internet Marketing is een full service internetmarketing bureau. Wij zijn gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie strategieën die websites en webshops meer online succes bezorgen.

Online marketing is tegenwoordig onmisbaar voor online succes. Het zorgt namelijk voor een betere vindbaarheid in zoekmachines. Het resultaat? Meer bezoekers en meer bestellingen of aanvragen.

Ons team bestaat uit een diverse mix van specialisten. Online marketeers (strategische wonders), content specialisten (mensen die goed met taal zijn), technische experts (die de Matrix nog kunnen ontcijferen) en adviseurs (die je alles haarfijn uitleggen). Bespreek de mogelijkheden met ons team tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Hoe scoor jij in Google?

Vul de gratis scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

 

Strategie

De juiste strategie is essentieel voor zoekmachine optimalisatie. Om gericht te kunnen werken dien je te weten op welke zoekwoorden je wilt focussen. Ook is het belangrijk te weten waar verbeterpunten voor je website liggen, zowel qua content, techniek als linkprofiel. Alleen dan kun je een plan en doelstelling opstellen, om vervolgens mee aan de slag te gaan.

Content

Content betreft de informatie die met de bezoeker gedeeld wordt, zoals teksten en afbeeldingen. Aan de hand van deze zaken begrijpt zowel de bezoeker als Google zelf waar je website over gaat. Een tekst kan door middel van SEO copywriting geoptimaliseerd worden, zodat deze beter door Google gelezen wordt. SEO teksten sporen de lezer eveneens aan tot een conversie.

Techniek

De techniek zorgt voor een betere werking en gebruiksvriendelijkheid. Ook zorgt een goede technische werking ervoor dat Google jouw website goed kan lezen. Denk bij techniek aan zaken als de laadsnelheid, de responsiviteit voor mobiele gebruikers, het installeren van de juiste plug-ins en het schoonhouden van de code.

Linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijke pilaar van zoekmachine optimalisatie. Elk domein van een website wordt door zoekmachines een autoriteitswaarde toegekend. Deze waarde wordt opgebouwd door het aantal kwalitatieve en relevante backlinks, ofwel links op externe websites. Deze links kun je zien als een stem op jouw website. Hoe meer goede en relevante websites het over jouw website hebben, hoe belangrijker jouw website is volgens Google.

Conversies

Het is uiteindelijk de bedoeling dat een bezoeker op je website een aanvraag doet of bestelling plaatst. Bovenaan staan in Google is namelijk leuk, maar als je bezoekers geen aanvragen of bestellingen doen heb je daar immers vrij weinig aan. Door middel van conversieoptimalisatie wordt de website zo ingericht dat bezoekers sneller en makkelijker hiertoe getriggerd worden.

Gratis SEO check! Scan nu je website.

Een goede zoekwoordenanalyse uitvoeren

Om goed gevonden te worden in Google dien je te achterhalen op welke zoekwoorden je doelgroep zoekt. Deze zoekopdrachten kun je door middel van een zoekwoordenanalyse achterhalen. Met de zoekwoordenplanner tool van Google Ads kan eenvoudig het zoekvolume op een ingevulde term bekeken worden. Ook de tool Ubersuggest is een aanrader.

Het verschil tussen SEO en adverteren (SEA)

Waar SEO zich richt op topposities in de organische, niet-betaalde resultaten, draait het bij SEA om adverteren. SEA staat voor search engine advertising. Deze vorm van adverteren zet jouw website direct hoog in de zoekresultaten van Google met betaalde advertenties. Zodra je advertentiebudget op is valt je advertentie weer weg. Iedere klik op je website kost namelijk geld, in tegenstelling tot bij SEO.

Google Mijn Bedrijf: lokale SEO

Voor sommige ondernemers is het erg belangrijk dat ze lokaal, in hun eigen plaats goed gevonden worden in Google. Iemand die in Amstelveen een lekke band krijgt, wil in Amstelveen een fietsenmaker vinden. Door middel van Google Mijn Bedrijf wordt de lokale vindbaarheid van jouw bedrijf geoptimaliseerd. Je bedrijfsprofiel geeft de locatie van je onderneming aan en komt daarmee ook op Google Maps terecht.

Niet eenmalig, maar een doorlopend proces

De grootste misvatting over zoekmachine optimalisatie is dat het een eenmalig klus is. De manier waarop zoekmachines websites indexeren en het algoritme waarmee ze de hoogte in de zoekresultaten bepalen wijzigt namelijk continu. Ook concurrentie zit niet stil. Het is daarom belangrijk dat de optimalisatie van de website een doorlopend proces is, omdat je alleen op die manier hoog in Google blijft.

Kosten van zoekmachine optimalisatie

De kosten van het uitbesteden van zoekmachine optimalisatie hangen af van de mate waarin onze SEO specialisten jou gaan ondersteunen. Je kunt de werkzaamheden geheel uitbesteden, of hier (gedeeltelijke) ondersteuning in zoeken. Ook de hoeveelheid werk dat nog te verrichten valt is van invloed. Hier zijn zaken als het zoekvolume op zoektermen en de posities van concurrenten op van invloed. Onze adviseurs onderzoeken dit graag voor je om jou een vrijblijvende offerte op maat voor te kunnen leggen.

Vraag nu een website scan aan!

Zoekmachine optimalisatie is dé manier om online jouw concurrenten te verslaan

 

Waarom SEO zo belangrijk is

Wil je hoog staan in Google, dan moet je de regels van het algoritme van de zoekmachine naleven. Zonder zoekmachine optimalisatie zul je dus niet het maximale uit je website halen. Kennis van deze spelregels is dus erg belangrijk. Ga je met SEO aan de slag en breek je de regels? Dan kan dat zomaar hard afgestraft worden door Google, met een daling in posities als gevolg.

Hoog in Google dankzij zoekmachine optimalisatie

  • Dankzij SEO sta je hoger in de zoekmachines.
  • Hoe hoger je in Google staat, hoe sneller iemand op je website klikt.
  • Hoe meer bezoekers, hoe meer kans op aanvragen of bestellingen.

Samenwerken?

Best4u Internet Marketing is hét full service online marketing bureau voor het MKB

Offerte aanvragen

internet marketing specialist

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Online strategie op maat voor je website

Best4u Internet Marketing kijkt per klant naar wat de beste aanpak is. De campagne vangt aan met een intakegesprek, waarin we kennismaken en de doelen van de campagne besproken worden. Vervolgens analyseren we relevante zoektermen en de posities van concurrenten om te kijken waar snel winst te behalen valt. Na goedkeuring van de online strategie gaan we aan de slag om gestelde doelstelling te halen.

Maandelijkse website optimalisaties

Nu we weten wat het plan is beginnen we met het optimaliseren van de website. Onze technische specialisten zorgen dat de fundamenten van je website goed staan. Onze content afdeling schrijft SEO teksten, gericht op voor jou relevante zoekwoorden. Verder laten we de autoriteitswaarde van je website in Google stijgen door periodiek backlinks te plaatsen. Hiervoor maken we gebruik van ons uitgebreide linkbuilding netwerk.

Realtime inzicht in resultaten en werkzaamheden

Wij snappen dat je graag mee wilt kijken met het verloop van de campagne. Daarom bieden we al onze klanten realtime inzicht in de uitgevoerde werkzaamheden en de resultaten daarvan. Hiervoor maken we gebruik van actielijsten (die je ook zelf kunt aanvullen) en overzichtelijke dashboards. Hierdoor weet je ieder moment van de dag hoe het er met jouw campagne voor staat. Ideaal!

Periodieke updates en evaluaties

Naast de actielijsten en dashboards houden we je natuurlijk ook periodiek op de hoogte over de voortgang van de campagne. Tevens wordt de zoekmachine optimalisatie campagne ieder kwartaal geëvalueerd. Daarbij worden de resultaten en voortgang besproken en naast de doelstelling gelegd. Ook wordt gekeken welke werkzaamheden wij de komende periode oppakken, zodat we die stijgende lijn blijven doorzetten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wil jij je concurrenten inhalen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat zoekmachine optimalisatie voor jouw website kan betekenen? Ga vrijblijvend in gesprek met een van onze internet marketing adviseurs! Tijdens een gratis adviesgesprek worden de zoekmachine optimalisatie mogelijkheden voor jouw website onderzocht.

Hoe scoort je website momenteel in Google? Welke zoektermen zijn voor jou interessant? Wat is er nodig om de top te bereiken? Dergelijke vragen worden daarbij onderzocht. We kunnen het gratis adviesgesprek zowel telefonisch als op locatie inplannen. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kost je hooguit een kopje koffie.

Vrijblijvende offerte Gratis SEO check

Een greep uit onze online marketing diensten

Veelgestelde vragen over zoekmachine optimalisatie

🔎 Wat is zoekmachine optimalisatie?

Bij zoekmachine optimalisatie wordt de website op een dusdanige manier verbeterd dat deze beter vindbaar wordt in zoekmachines zoals Google. Zaken als teksten en afbeeldingen, de technische werking en de autoriteit van een domein worden structureel geoptimaliseerd. Na verloop van tijd zal de website hierdoor hoger scoren op Google wanneer relevante zoektermen worden ingevoerd. Plan een vrijblijvend adviesgesprek (op locatie) in met onze adviseur voor meer informatie over zoekmachine optimalisatie.

De volgende diensten vallen bij ons onder Zoekmachine Optimalisatie:

💰 Wat kost zoekmachine optimalisatie?

De kosten van het uitbesteden van zoekmachine optimalisatie is afhankelijk van de hoeveelheid werk dat het online marketing bureau voor je uit gaat voeren. Er kan daarbij ondersteund worden, maar er kan ook voor gekozen worden om de werkzaamheden volledig uit handen te geven. Zoekmachine optimalisatie is een continu proces, omdat er periodiek werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Vanwege een voortdurend veranderend algoritme kan voor de prijs nooit een resultaat gegarandeerd worden. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met onze adviseur over de kosten of vraag een vrijblijvende offerte aan.

💻 Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands bekend als zoekmachine optimalisatie. Dit proces heeft betrekking op werkzaamheden waarbij een website structureel geoptimaliseerd wordt, om hoog in de organische zoekresultaten te verschijnen. SEA staat voor Search Engine Advertising, ofwel betaalde advertenties. Met deze advertenties staat een website direct helemaal bovenaan, maar moet wel betaald worden voor iedere keer als een bezoeker op de koppeling klikt. Als het budget op is vallen de advertenties weer weg. Meer informatie over SEA lees je hier. 

📈 Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie werkt door structureel optimalisaties aan je website door te voeren. De optimalisaties worden op drie vlakken uitgevoerd: content, techniek en linkbuilding. Op basis van een zoekwoordenanalyse naar mogelijke zoektermen worden deze werkzaamheden op relevante termen toegespitst. Op termijn wordt de website hierdoor beter vindbaar op deze zoektermen.

Waar liggen jouw uitdagingen?

Vraag nu de gratis website scan aan!

8.6/10

Full starFull starFull starFull starHalf star
Meer referenties
The Feedback Company

Onze 173 beoordelingen

8.6Full starFull starFull starFull starHalf star