Hoog in Google komen

Voorkom dat al die potentiële klanten naar je concurrenten gaan door je vindbaarheid in Google te verbeteren.

Gratis website analyse aanvragen

hoog in Google zoekresultaten

Zo kom je hoog in Google

Er zijn twee manieren om hoger in Google te komen. De eerste manier staat bekend als zoekmachine optimalisatie (of SEO, naar het Engelse search engine optimization). Hiermee kom je op termijn steeds hoger in de organische, niet-betaalde zoekresultaten van Google. Daarnaast kun je betaalde advertenties inzetten (SEA, naar search engine advertising) om direct bovenaan de relevante zoekresultaten te staan.

Hoog in Google komen dankzij SEO of SEA

Hoewel je met betaalde advertenties snel hoog in de zoekresultaten van Google staat, dien je hier wel advertentiebudget voor vrij te maken. Voor iedere keer dat iemand op jouw advertentie klikt wordt namelijk een bedrag in rekening gebracht. Zodra je budget op is valt je website direct weer weg uit de zoekresultaten. Via SEO hoger in Google komen duurt langer, maar zorgt niet voor dit probleem. Klikken op organische zoekresultaten zijn namelijk altijd gratis.

seo check

Hoe scoor jij in Google?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

De beste strategie om hoger in Google te komen

Een autoriteit in Google worden met SEO

Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat jouw website stabiel beter zichtbaar in Google is. Zodra je de topposities behaald hebt blijf je daar ook. Al deze optimalisaties hebben 1 doel: de website zo fijn en relevant als mogelijk maken voor de zoeker in Google. Het uitgangspunt van Google is namelijk steeds om gebruikers de beste websites voor te kunnen schotelen.

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Het optimaliseren van je website om deze bovenaan in Google te krijgen gebeurt op drie vlakken: content, techniek en autoriteit. Content betreft alle informatie die de website deelt. Met techniek wordt op de technische werking en gebruiksvriendelijkheid gedoeld. Autoriteit betreft het netwerk aan externe linkverwijzingen, dat door middel van linkbuilding gebouwd wordt. Door structureel aan deze drie vlakken te werken krijgt je website op termijn steeds hogere posities in Google.

Betaald adverteren met Google Ads

Google Ads is het adverteerprogramma van Google. Via dit programma kun je advertentiecampagnes aanmaken. Dit adverteren biedt veel mogelijkheden om je doelgroep heel gericht te kunnen targeten. Je bepaalt op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden en kunt je tekstadvertenties zelf vormgeven. Adverteren is een uitstekende manier om snel hoog in Google te komen.

Hoe werkt zoekmachine adverteren (SEA)?

Als je betaald gaat adverteren dien je een maandbudget aan te houden. Iedere klik op je advertentie kost geld. Dit bedrag wordt na iedere klik van je budget afgetrokken. Als je budget op is, valt je website automatisch weg uit de zoekresultaten. De kosten per klik verschillen per branche en zoekwoord. Een goed opgezette campagne zorgt voor meer kliks tegen een efficiëntere besteding van je budget.

Hoe kan jouw website hoger in Google komen? Website scan!

Waarom hoog in Google staan belangrijk is

Wist je dat Google, met afstand, marktleider is onder de zoekmachines? Meer dan 90% van de mensen die een zoekmachine gebruikt kiest voor Google. Voor veel bedrijven is de zoekmachine dan ook een belangrijke bron van potentiële klanten. In dit digitale tijdperk wordt het internet natuurlijk meer en meer gebruikt om diensten of producten te zoeken, of zelfs direct aan te schaffen. Bedrijven die hoog in Google staan op voor hen relevante zoekwoorden hebben dus veel meer kans op website bezoekers, aanvragen en verkopen.

zoekmachine marketing zoekresultaat

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wil jij ook hoog in Google staan?

Als online marketing bureau helpt Best4u Internet Marketing MKB’ers hun website hoger in Google te krijgen. Ben je benieuwd hoe wij je daarbij kunnen helpen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op maat aan.

Onze adviseurs gaan dan gratis met je in gesprek over jouw online marketing mogelijkheden. We onderzoeken onder meer de beste online marketing strategie voor jouw bedrijf en branche. Ook kijken we waar jij winst kunt behalen met je website.

Vrijblijvende offerte Website analyse

Een greep uit onze online marketing diensten

Veelgestelde vragen over hoog in Google komen

Hoe komt mijn website hoger in Google?

Door het goed optimaliseren van een website op het gebied van content, techniek en linkbuilding stijgt deze structureel in posities in Google. Dit staat bekend als zoekmachine optimalisatie (of SEO, naar serach engine optimization). Ook kunnen betaalde advertenties (SEA, of Google Ads) worden ingezet. Hierbij staat een website direct bovenaan de zoekresultaten. Voor deze advertenties wordt per klik betaald.

Hoe komt mijn webshop hoger in Google?

Door het plaatsen van goede en relevante content op je webshop zal Google deze beter waarderen, met als gevolg een stijging in posities. Ook het verbeteren van de technische werking en het linkprofiel draagt hieraan bij. Dit proces heet zoekmachine optimalisatie, ook bekend als SEO (search engine optimization). Daarnaast kunnen betaalde advertenties (SEA, of Google Ads) ingezet worden, die direct bovenaan de zoekresultaten geplaatst worden.

Hoe kom ik hoger in Google mijn Bedrijf of Google Maps?

Een Google Mijn Bedrijf profiel is erg belangrijk voor ondernemers die lokaal gevonden willen worden. Zorg daarom dat je profiel de juiste adresgegevens en openingstijden bevat. Verder is een inleidende omschrijving van je bedrijf belangrijk. Recensies van klanten verhogen de betrouwbaarheid van je onderneming. Tot slot moet je jouw bedrijf natuurlijk in de juiste categorie plaatsen.

Om hoog in Google Maps te staan heb je een bedrijfsprofiel in Google Mijn Bedrijf nodig. Zorg dat je profiel in de juiste bedrijfscategorie staat en je adres plus openingstijden bevat. Een goede titel zal snel en duidelijk weergeven wat voor bedrijf je bent. Verder dragen positieve recensies een belangrijk steentje bij aan je positie in Maps.

Hoger in Google met WordPress?

Middels zoekmachine optimalisatie wordt je website structureel verbeterd op het gebied van content, techniek en linkprofiel. Hierdoor zul je stijgen in posities en hoger in Google komen. De plugin Yoast SEO is belangrijk voor WordPress websites. Deze plugin helpt je namelijk bij de optimalisatie van on-page onderdelen (de content en techniek).

Waar liggen jouw uitdagingen?

Vraag nu de website scan aan!