Ben je ontevreden over je huidige vindbaarheid binnen Google?

Vraag hier de gratis website scan aan en wij laten je zien hoe je beter gevonden kan worden in Google.

  • Hidden
  • Hidden
internet marketing specialist

Markt onderzoeken voor het bepalen van de juiste strategie

Voorafgaand aan het bepalen van de juiste online marketing strategie en campagnes, voeren we een uitgebreid onderzoek van de online markt uit. Dit is van groot belang om het doel van een online marketing campagne te behalen. Daarbij focussen we ons op concurrentie, zoekwoorden, de doelgroep en nog veel meer aspecten. Maar wat gaat er allemaal vooraf aan het bepalen van die ene succesvolle online strategie? Daar vertellen we je meer over.

Markt onderzoeken

Voorafgaand aan het marktonderzoek vindt een intake plaats. Tijdens dit gesprek bespreken we je doelen, vertel je meer over je bedrijf en vertellen wij wat je van ons kunt verwachten. Aan de hand van de intake onderzoeken we de doelgroep, concurrentie en de zoekwoorden. Dit is het startpunt van de race naar succes.

Doelgroep

Samen bepalen we de doelgroep van de campagne. Dit is voor iedere marketeer te allen tijde de eerste stap. In hoeverre is de doelgroep online vertegenwoordigd. En wie is de doelgroep eigenlijk precies? Deze doelgroep speelt een grote rol bij het bepalen van de relevante content en zoekwoorden. Voor het bepalen van de doelgroep kijken we naar concurrenten, of gebruiken we Google Analytics.

Concurrentie

Om succesvol te worden, moet je de concurrentie voorbij streven. Als ondernemer wil je uiteraard weten waar je kansen liggen ten opzichte van je online concurrenten Dáárom moet je weten wat de concurrentie doet. Voor welke zoekwoorden worden je concurrenten gevonden? Aan de hand van een concurrentieanalyse ontdekken we waar jouw kansen liggen.

Zoekwoorden

Ook de zoekwoorden spelen een grote rol bij het bepalen van de juiste strategie! Door de zoekwoorden te onderzoeken weet je welke woorden relevant zijn. Op welke woorden moet je de campagne richten? Hierbij kijk je ook naar de zoektermen die concurrenten gebruiken. Door andere varianten van die zoektermen te gebruiken, onderscheid jij je van de concurrentie. Als je exact dezelfde zoekwoorden gebruikt is het immers heel lastig om hoog in de zoekresultaten te eindigen.

Kies voor een marktonderzoek voor jouw bedrijf

Wij van Best4u Internet Marketing voeren graag een uitvoerig onderzoek uit van de online markt. Aan de hand van dit onderzoek bepalen we de juiste strategie voor jouw website. Door te streven naar de juiste strategie geven we jouw website immers een enorme boost!

Heb je een vraag over wat we voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact met één van onze internet marketing adviseurs. Samen kijken jullie naar een passende oplossing voor jouw website.

seo check

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden

Gratis SEO handboek: Scoren in Google!

Wil jij betere posities in Google, meer website bezoekers en meer aanvragen of bestellingen?

Download het e-book